Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Maria nikah ahli perniagaan

Kuala Lumpur: Dengan sekali lafaz, pelakon Maria Farida, 46, sah bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan, Datuk Rahman, 62, pada jam 11 pagi ini.

Siapa juara Pencetus Ummah 2015 ?

Topik demi topik sudah dikupas, pelbagai bentuk persembahan juga sudah dipersembahkan. Setelah bersiaran selama enam minggu, kini Pencetus Ummah (PU) 2015 telah pun sampai ke penghujungnya.

 

Farid Kamil dan Diana pilih nama Nur Aurora

Pelakon popular, Farid Kamil dan isterinya, Diana Danielle memilih nama Nur Aurora buat anak kedua mereka yang lahir pada 19 November lalu.

 

Noni pulih daripada merana

Pasti ada yang gelap mata apabila ditawarkan kereta mewah dan banglo. Situasi ini pernah dilalui Noni Nadirah, 26, namun penyanyi dan pelakon ini tidak sedikitpun ‘termakan’ dengan tawaran itu kerana berpegang teguh dengan pesanan ibu tercinta, Sarimah Matao, 52, jangan mudah terpedaya dengan permainan dunia.

Maria Farida Sah Bergelar Isteri Datuk Rahman, Hari Ini

TANGGAL 26 November melakar sejarah buat pelakon jelita, Maria Farida apabila sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan, Datuk Rahman yang juga merupakan kawan karibnya.

Lagu Sheila Majid tunjang Sinaran

Pengarah terkenal Osman Ali mengakui dia sukar mendapat kepuasan ketika mengarah filem muzikal terbarunya berjudul Sinaran kerana skripnya ditulis orang lain.

Adaptasi kisah naib canselor

Mengangkat kisah benar kehidupan Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM), Profesor Tan Sri Dr Sahol Hamid Abu Bakar, filem ke-38 pengarah terkenal Profesor Datuk A Razak Mohaideen, Chowrasta bakal menemui penonton di seluruh negara pada 3 Disember ini.

Seronok hilang gementar

Kehangatan pentas Juara Parodi mula dirasai apabila 10 kumpulan peserta program itu berentap pada siaran langsung minggu ketiga, Jumaat lalu.

Tipu kalau tak sedih

Status perkahwinan penyanyi, Maya Ruslee, 39, atau lebih dikenali sebagai Maya Matahari dengan suaminya, Tengku Shahreza Tengku Abdul Aziz masih menjadi tanda tanya.

Peminat suntik semangat

Satu ketika dahulu, dia disanjung sebagai vokalis kumpulan Exists. Kini, Ezad Lazim, 36, merancang mengembangkan kerjayanya sebagai penyanyi solo.