Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Bernard Chauly Tinjau Lokasi Filem Di Turki Tanpa Pemandu Pelancong

Pengarah filem Manisnya Cinta Di Cappadocia (MCDC) Bernard Chauly meninjau sendiri lokasi penggamabran filem itu di Cappadocia, Turki tanpa bantuan pemandu pelancong sebelum penggambaran filem itu bermula pada awal tahun lalu.

Melissa Saila Tidak Tahu Perkembangan Isu Telefilem Saloma

Pelakon dan pengarah Melissa Saila berkata, pihaknya tidak mengetahui mengenai perkembangan terbaharu isu penayangan telefilem biografi Saloma yang mendapat bantahan waris keluarga Allahyarham AR Tompel baru-baru ini.

Jurey Harap Tidak Digam Stesen TV Kerana Kelantangan Suara

Presiden Gabungan Persatuan Karyawan Filem Malaysia (Gafim), Jurey Latiff Rosli berharap namanya tidak disenarai hitam oleh stesen televisyen kerana kelantangannya memerjuangkan isu pengggiat seni termasuklah menganjurkan kempen Switch Off'14.

Peserta Guna Taktik Kotor Sertai Pertandingan 'Berposing Ala Mawar Fizo'

Pelakon Fizo Omar menjelaskan penambahan beberapa syarat bagi mencari pemenang pertandingan Berposing Ala Mawar Fizo yang berlangsung sejak dua bulan lalu sebagai langkah berlaku adil kepada semua peserta.

Farah Diana: Kontroversi bukan penamat karier

ENTAH di mana silapnya, tahun lalu, nama penyanyi dan pengacara, Farah Diana Anuar, menjadi perbualan hangat atas kontroversi demi kontroversi yang melanda.

Rujuk filem Hindustan

Lima tahun berkecimpung dalam industri hiburan tanah air, Sharnaaz Ahmad dilihat sebagai pelakon serba boleh atau versatil dalam apa jua watak yang diberikan. Selepas kerap muncul sebagai samseng, pelakon itu diberi kepercayaan untuk menggalas watak lelaki lembut menerusi drama Suamiku Encik Sotong.

Sharnaaz Ahmad kecewa karya tempatan seperti sampah

Pelakon sinonim dengan watak gangster, Sharnaaz Ahmad terkilan dengan industri filem tempatan yang semakin tenat dan dahagakan kemunculan semula karya-karya yang berkualiti.

 

Nostalgia Hati Emas dirungkai

“Aku bosan dengan lagu cinta yang mendayu-dayu, lagu itu buat masyarakat kita lemah. Aku mahu buat lagu untuk rakyat, sekali gus memperjuangkan akar Melayu kita.” Itulah bait kata yang terngiang di kepala tatkala menunggu konsert bersejarah kumpulan legenda Kembara di Panggung Sari Istana Budaya ‘memecahkan’ Istana Budaya malam 20 November lalu.

Krisdayanti bakal dendang 27 lagu

Kuala Lumpur: Diva Indonesia, Krisdayanti sudah tidak sabar bertemu peminatnya pada konsert solo bakal diadakan di Plenary Hall, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), malam esok.

‘Saya memang belum bertudung’

Kuala Lumpur: "Hakikatnya saya memang belum bertudung lagi. Saya tak mahu isu bertudung atau hal peribadi dijadikan bahan untuk publisiti atau disalahertikan kononnya untuk meraih simpati."