Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Noni pulih daripada merana

Pasti ada yang gelap mata apabila ditawarkan kereta mewah dan banglo. Situasi ini pernah dilalui Noni Nadirah, 26, namun penyanyi dan pelakon ini tidak sedikitpun ‘termakan’ dengan tawaran itu kerana berpegang teguh dengan pesanan ibu tercinta, Sarimah Matao, 52, jangan mudah terpedaya dengan permainan dunia.

Maria Farida Sah Bergelar Isteri Datuk Rahman, Hari Ini

TANGGAL 26 November melakar sejarah buat pelakon jelita, Maria Farida apabila sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan, Datuk Rahman yang juga merupakan kawan karibnya.

Lagu Sheila Majid tunjang Sinaran

Pengarah terkenal Osman Ali mengakui dia sukar mendapat kepuasan ketika mengarah filem muzikal terbarunya berjudul Sinaran kerana skripnya ditulis orang lain.

Adaptasi kisah naib canselor

Mengangkat kisah benar kehidupan Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM), Profesor Tan Sri Dr Sahol Hamid Abu Bakar, filem ke-38 pengarah terkenal Profesor Datuk A Razak Mohaideen, Chowrasta bakal menemui penonton di seluruh negara pada 3 Disember ini.

Seronok hilang gementar

Kehangatan pentas Juara Parodi mula dirasai apabila 10 kumpulan peserta program itu berentap pada siaran langsung minggu ketiga, Jumaat lalu.

Tipu kalau tak sedih

Status perkahwinan penyanyi, Maya Ruslee, 39, atau lebih dikenali sebagai Maya Matahari dengan suaminya, Tengku Shahreza Tengku Abdul Aziz masih menjadi tanda tanya.

Peminat suntik semangat

Satu ketika dahulu, dia disanjung sebagai vokalis kumpulan Exists. Kini, Ezad Lazim, 36, merancang mengembangkan kerjayanya sebagai penyanyi solo.

Peluang Sampai Mati mara

Mungkin masih terlalu awal untuk berpuas hati, namun pemilihan Sampai Mati sebagai lagu terbaik pada persaingan Muzik Muzik Separuh Akhir 1, malam kelmarin membuka lebih peluang karya ciptaan Omar K dan Audi Mok itu mara ke Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30), Januari tahun depan.

Tak suka pukul canang

Bukan Najwa Latif sengaja menjauhkan diri daripada kekerapan publisiti lewat ini. Jauh sekali untuk penyanyi dan penulis lagu berbakat besar ini menolak liputan media terhadapnya.

Kembara Iman merai syiar Islam

Kesedaran masyarakat Islam hari ini untuk ‘mencari’ dan mendalami agama mewujudkan kerjasama antara stesen TV AlHijrah dengan Kembara Iman Sdn Bhd bertujuan me–nganjurkan program Kembara Iman yang akan diadakan di seluruh negara mulai Januari tahun depan.