Close

Poll

Adakah anda akan mengibarkan bendera jalur gemilang sempena bulan kemerdekaan?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Jais: Alyah, Ramli MS nikah 18 Mac lalu

JABATAN Agama Islam Selangor (Jais) mengumumkan komposer terkenal, Datuk Ramli MS dan penyanyi, Alyah telah bernikah pada 18 Mac 2013.

Galas gelaran Datin Paduka

Sejak petang kelmarin hati pelakon remaja, Eina Azman, 19, tidak henti-henti berdebar. Namun, tepat jam 9.03 malam kelmarin perasaan itu berakhir apabila dia sah bergelar isteri kepada lelaki yang menjadi pilihan hatinya untuk sehidup semati, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden, 35, dengan sekali lafaz.

Amy (Search) Gembira Perubahan Hidup Nabila

Penyanyi Amy (Search) menjelaskan hubungan dia dengan anaknya, pelakon Nabila Huda menjadi lebih akrab terutamanya selepas tegurannya mengenai kontroversi gambar percutian Nabila bersama teman lelakinya.

Eina Azman terima RM77,000

Pelakon Ainur Syakira Azman atau Eina Azman, 19, selamat di­ijabkabulkan dengan lelaki pi­lihannya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Hardew, 35, dalam sebuah majlis tertutup di sebuah hotel di sini.

Rabecca tersentuh

Dalam sekelip mata lima beradik, Muhd Haikal, 16, Fatin Adlina, 14, Mohd Aidil, 10, Norsyamini, 4, dan Nor Auni Safia, 3, kehilangan insan yang amat mereka sayangi apabila orang tua mereka, Jefri Mohd Zain, 46, dan Noorsalawati Ibrahim, 40, tiba-tiba ‘pergi’ meninggalkan mereka selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya pada Mei lalu.

Artis handal masak

Sebelum ini, TV9 pernah menayangkan ‘travel game show’ Ke Korea Ke Kita yang menerima sambutan hangat penonton.Kali ini, stesen televisyen itu menghasilkan program variasi memasak berkonsep sama berjudul Bikin Panas.Bagi program itu, chef selebriti Nik Michael Imran dilantik sebagai pengacara dan setiap episod akan menampilkan dua artis jemputan menyediakan hidangan.

Spekulasi berakhir di jenjang pelamin

Kuala Lumpur: Selepas lapan tahun berkenalan dan dua tahun setengah bertunang, bintang Akademi Fantasia 4 (AF4) Nur Farhan Azizan, 30, atau Farhan bersedia mengakhiri zaman solonya pada 10 Oktober nanti.

Ramli MS-Alyah nikah di Batam

Kuala Lumpur: Pengarah muzik Datuk Ramli MS dan penyanyi Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah Abu Hasan, 33, diarah mengemukakan bukti bahawa mereka telah berkahwin di pulau Batam, Indonesia kepada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada Selasa depan atau berdepan dengan tindakan mahkamah kerana berkhalwat.

Tolak babak intim

Selepas berkahwin dan memiliki anak, pelakon dan peng­acara Faezah Elai mengakui dia le­bih selektif dengan watak ditawarkan dalam drama dan filem ketika ini.

Cabaran baru Ella, Mas Idayu, Dayang

Bukan mudah untuk menggandingkan tiga penyanyi bertaraf le­genda ini dalam satu program mahupun sesi fotografi.