Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Faizal Tahir pukau London dengan ‘Assalamualaikum’

BINTANG sensasi rock Malaysia, Faizal Tahir menghangatkan pentas Festival Malaysia Brighton 2015, festival julung kali diadakan di Komedia, Brighton, venue paling popular bagi persembahan komedi dan muzik.

Sesal Separuh Nyawa kuasai carta karaoke

Selepas berjaya ke final Anugerah Juara Lagu Ke-29 lagu popular nyanyian Datin Alyah Abu Hassan, Sesal Separuh Nyawa meraih kejayaan susulan apabila tersenarai dalam 10 lagu paling hit di carta Red Box.

Belum puas hidup solo

Jika sebelum ini Dafi lebih banyak berkongsi kisah perkembangan karier seninya, namun dia juga tidak mengelak apabila berbual mengenai cerita peribadinya.

Naquirkee stail, unik

Adakah anda gadis atau wanita yang tergolong dalam kategori stail yang unik, berani dan ‘rare’ apabila bercakap mengenai penampilan khususnya dalam pemilihan sepatu?

Tak kering gusi

Kandungan cerita teater muzikal Baik Pu­nya Cilok (BPC) kekal terpelihara sebagaimana naskhah filem ini yang menemui penonton 10 tahun lalu. Ia juga mengembalikan nostalgia terhadap lakonan Datuk AC Mizal, Awie, Hans dan Afdlin Shauki yang pernah menggeletek hati penonton menerusi filem ini.

Hazama perlahan karier seni

Selepas beberapa tahun bekerja keras menaikkan nama dalam industri muzik tanah air, penyanyi Hazama mendedahkan mahu memperlahankan karier seninya.

Anugerah suntik motivasi

Tutur katanya lembut, namun mempunyai jiwa yang besar mengiringi wajah manis personaliti TV3, Irin Putri Azmi yang mula menempa nama sejak tahun 2004.

Panorama masuk kampung pedalaman

Sebagai menyahut seruan Kementerian Pendidikan bagi melahirkan graduan berketrampilan dengan sahsiah serta nilai moral yang tinggi, baru-baru ini 30 siswa Kolej Kediaman Tuanku Bahiyah, Universiti Malaya (UM) yang dikenali sebagai ‘Secholian’ menabur bakti kepada pelajar di Sekolah Mene­ngah Kebangsaaan Ulu Sugut (SMK Ulu Sugut), Ranau (Sabah).

Tak hirau ‘amaran’

Mengenakan gaun berwarna merah hati dengan rambut diikat rapi, penyanyi kelahiran Kuching, Sarawak, Dayang Nurfaizah tampil buat julung kalinya menghiburkan peminat sempena Minggu Setiausaha di Kuantan, Pahang, baru-baru ini.

Langkah Nadeera

Walaupun tidak ber­jaya ke final Mentor Legend, Nadeera sudah mendahului bekas peserta lain program realiti itu dengan single pertama berjudul Hasrat Hati.