Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kampung Boy calon anugerah komik luar negara bahasa Jepun

Buku Kampung Boy karya kartunis terkenal negara Datuk Mohd Nor Khalid atau Lat, tersenarai dalam pencalonan Anugerah Gaiman untuk kategori komik luar negara dalam bahasa Jepun.

 

Konsert Mariah Carey sendu

Tidak kiralah artis tempatan atau antarabangsa, aura setiap konsert dihadiri memberi kepuasan dan memori yang lekat dalam kepala. Seperti kedatangan artis antarabangsa popular, Mariah Carey yang turut mendapat sambutan baik peminat fanatiknya di Malaysia.

 

Emma Maembong belum bersedia bergelar isteri

Aktres jelita Emma Maembong mengakui belum bersedia untuk menamatkan zaman bujangnya dengan kekasihnya Zizan Razak.

 

Penganjur SwitchOff 14 ‘dihukum industri’

Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek tidak tahu mengenai penganjuran kempen "SwitchOff 14" oleh gabungan persatuan penggiat televisyen, industri filem dan pengiklanan, sebaliknya berkata mereka yang memilih jalan penyelesaian selain dialog akan “dihukum oleh industri".

 

‘Pakai baju ikut majlis’

Watak hitam dan imej seksi bagaikan sudah sebati dengan dirinya. Malah, rata-rata drama yang dilakonkannya juga menampilkan karakter antagonis atau jahat.

MLM 2014: Zizan Razak Letak 3 Syarat Sebelum Sertai Virus

Pelawak Zizan Razak meletakkan beberapa syarat sebelum bersetuju bergabung dengan dua pelawak daripada kumpulan Jambu bagi membentuk sebuah kumpulan baru iaitu Virus untuk menyertai Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM) akan datang.

Alyah Tidak Guna Pengaruh Ramli MS

Penyanyi Datin Alyah tidak pernah menggunakan pengaruh suaminya yang juga pengarah muzik terkenal, Datuk Ramli MS untuk menaikkan namanya dalam industri muzik.

Fahrin Ahmad tolak 'lamaran' peminat

Memegang watak Luqman dalam drama bersiri "Maaf Jika Aku Tak Sempurna", pelakon dan pengacara Fahrin Ahmad mengakui namanya kembali menjadi sebutan sehinggakan ada peminat yang mengajaknya berkahwin.

 

Elfira Loy mahu kahwin terus, Baim Wong mengaku kekasih

Khabar angin mengenai hubungan antara aktres genit Elfira Loy dengan aktor dari negara seberang Indonesia, Baim Wong sudah lama bertebaran dan masih menjadi persoalan lebih-lebih apabila Elfira memuat naik gambar mereka bersama di laman Instagram baru-baru ini.

 

Persatuan artis kempen tutup TV tanda protes

Gabungan persatuan artis dan pekerja industri kreatif terkenal hari ini menyeru semua penonton memboikot dengan menutup TV selama tiga jam mulai 8 malam pada 11 November depan.