Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Sukan Olimpik 2016: Yuna cipta sejarah nyanyi lagu promosi

Penyanyi Yuna mencipta sejarah apabila terpilih antara salah seorang daripada lima penyanyi untuk lagu promosi Sukan Olimpik 2016.

 

Yuna Terpilih Nyanyikan Lagu Promosi Sukan Olimpik

Penyanyi kelahiran Malaysia yang sedang menempa nama di Amerika Syarikat, Yuna,sekali lagi mengharumkan nama negara setelah dipilih untuk menyumbangkan suaranya bagi lagu promosi Olimpik 2016, yang turut dinyanyikan oleh Lenny Kravitz.

Mira Filzah Cantik Di Majlis Graduasi, Kini Miliki Ijazah

Tahniah diucapkan kepada pelakon cantik, Mira Filzah kerana secara rasmi telah pun tamat sesi pengajian dan memegang segulung ijazah dalam bidang Perniagaan Antarabangsa.

AADC 2 Tonjol Mainan Emosi Mendalam Buat Cinta

Setelah 14 tahun berlalu, filem sequel Ada Apa Dengan Cinta, Ada Apa Dengan Cinta 2 (AADC2) akhirnya bakal menjawab pengakhiran kepada hubungan Cinta dan Rangga yang sebelum ini tergantung di babak akhir naskhah filem pertama terbabit.

Jana pendapatan baharu

Kuala Lumpur: Media Prima Berhad (Media Prima), syarikat media bersepadu terbesar di Malaysia kini menyusun kembali perancangan dan memfokuskan kepada pelaksanaan strategi serta beberapa inisiatif penting bagi menyediakan kandungan tempatan dan antarabangsa untuk menembusi pasaran baharu, sekali gus membina aliran pendapatan memberangsangkan.

Syatilla Akui Belum Sempat Luang Masa Bersama Shaheizy Sam

WALAUPUN sentiasa ditinggalkan suami, Syatilla Melvin tidak pernah merungut tuntutan kerja suaminya yang sibuk di set penggambaran tetapi lebih memahami kerana dia juga bekerja dalam industri yang sama.

'Nyanyi selagi bernafas'

Nyanyian sudah menjadi darah dagingnya sejak tiga dekad lalu. Malah, pada usia 56 tahun, raja pop Datuk Jamal Abdillah masih aktif memenuhi undangan persembahan termasuk acara korporat serta sambutan Minggu Setiausaha saban tahun.

Seronok dengan tugasan baru

Sepanjang enam tahun berkecimpung dalam dunia penyiaran, pengacara Zaim Helmi Zaini pernah terbabit sebagai wartawan penyiaran selama dua tahun sebelum diserap menjadi pengacara dalam program Malaysia Hari Ini (MHI).

Yuna promosi Olimpik bersama Kravitz

Kuala Lumpur: Selepas berduet dengan bintang R & B antarabangsa Usher dalam single terbarunya Crush, penyanyi dan komposer Yunalis Zarai atau Yuna, 29, bekerjasama dengan penyanyi rock popular Amerika Syarikat (AS) Lenny Kravitz sempena kempen promosi Sukan Olimpik Rio 2016.

"Laporan Saya Hamil Bukan Lagi Doa, Sudah Fitnah" - Syatilla Melvin

Pelakon Syatilla Melvin menganggap penyebaran berita oleh sebuah blog kononnya dia kini sedang hamil adalah fitnah dan sengaja dilakukan bagi menjatuhkan reputasinya dan suami, aktor Shaheizy Sam.