Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Treler pasir terbalik, pemandu terselamat

Sebuah lori treler yang membawa muatan pasir terbalik di Kilometer (KM) 21 Jalan Air Hitam-Johor Baharu, berhampiran susur keluar Lebuhraya Utara Selatan (Plus) Kempas/Johor Baharu, di sini tengah hari tadi.

Ambil tindakan segera terhadap Alvin Tan

Pihak berkuasa digesa segera mengambil tindakan tanpa kompromi terhadap penulis blog kontroversi, Alvin Tan yang sekali lagi menimbulkan provokasi dengan menghina agama Islam serta mempersendakan azan melalui rakaman video yang dimuat naik ke laman perkongsian video YouTube, baru-baru ini.

Wang RM40,000 lesap dekat bank

Seorang wanita berputih mata selepas wang tunai RM40,000 yang baru dikeluarkan dari sebuah bank dilarikan sekumpulan lelaki dalam kejadian di Bandar Baru Bangi, semalam.

Hoi dah kahwin ka belum?

Seorang pemuda bertindak merakam aksi beliau menegur perbuatan pasangan lelaki dan perempuan di sebuah taman yang disifatkannya sudah keterlaluan.

Dua maut dipanah petir ketika mencari madu

Dua maut manakala dua lagi cedera dipercayai akibat dipanah petir ketika mencari mereka madu kelulut di kawasan kebun kelapa sawit berhampiran Taman Muhibbah Merlimau di sini petang tadi.

Warga emas dipukau wanita asing

Seorang lelaki warga emas bukan saja kerugian RM15,000, malah ditinggalkan bersendirian selepas dipukau seorang wanita warga asing dan seorang lelaki tempatan di Sekinchan di sini, minggu lalu.

138,407 pengunjung dicatat hari keempat MSAM 2015

Penganjuran Minggu Saham Amanah Malaysia 2015 (MSAM 2015) yang masuk hari keempat di sini menarik kehadiran 138,407 pengunjung termasuk dari Kanowit, Dalat dan Sarikei.

Akta Hasutan mampu halang hina agama

Undang-undang sedia ada di negara ini seperti Akta Hasutan adalah mencukupi untuk menghalang sesiapa sahaja termasuk penulis blog, Alvin Tan daripada terus menghina kesucian agama Islam.

Saya tidak keseorangan

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau tidak berasa keseorangan, apatah lagi begitu banyak badan antarabangsa, individu dan institusi yang berpengaruh mengesahkan keyakinan mereka terhadap kejayaan yang dicapai oleh Malaysia.

Kaum misteri di Lautan Andaman

DARI udara pulau ini kelihatan sangat menakjubkan dengan keindahan pantai dan hutan namun tiada pelancong atau nelayan yang berani menjejakkan kaki ke pulau yang terletak berdekatan Laut Andaman.