Close

Poll

Adakah anda pulang ke kampung untuk berhari raya pada tahun 2015 ini?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kisah di sebalik penemuan serpihan pesawat di Pulau Reunion

Seperti biasa Johnny Begue dan pasukan lapan orang yang bertanggungjawab mengekalkan kebersihan pantai di Saint-Andre, sebuah bandar di timur Pulau Reunion milik Perancis di Lautan Hindi memulakan tugas pada pukul 7 pagi Rabu lalu.

 

MH370: Botol Plastik Produk China, Indonesia Di Pulau Reunion

Botol plastik air minuman dari China dan cecair pencuci dari Indonesia ditemui terdampar di kawasan pantai Pulau Reunion di mana serpihan sayap dipercayai daripada pesawat Boeing 777 ditemui kelmarin.

Gambar bersama Muhyiddin-Sultan Johor, 'pemimpin sejati' dipuji

Sekeping gambar Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bersama bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin  dan menteri besar Johor membawa seribu makna apabila dimuat naik ke Internet petang semalam.

 

MH370 : Objek ditemui bertulisan Cina, Melayu

Sebuah portal berita antarabangsa, Sky News hari ini melaporkan terdapat objek dipercayai daripada besi yang ada corak dengan pemegang yang kelihatan diperbuat daripada kulit atau plastik ditemui di pantai La Reunion dengan tulisan Cina dan Melayu.

Temui kesan kelar pada mayat

Polis menemui kesan kelar masing-masing pada sebelah pergelangan tangan dan kaki mayat guru mengaji al-Quran yang ditemui terbaring di tebing Sungai Pergau, Batu Melintang, Jeli, Khamis lalu.

‘Biarlah saya di sini’

Alor Gajah: Walaupun kerap ‘dibebel’ anak sendiri, warga emas yang juga veteran Perang Dunia Kedua, Omar Nekmat, 88, tetap berkeras dan mahu tinggal di rumah pusaka yang tidak sempurna selepas dijilat api dengan alasan kediaman itu meninggalkan pelbagai kenangan suka dan duka baginya.

Hendak menegur mesti kena cara

Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Najib Razak membidas kenyataan bekas Naib Presiden Umno, Datuk Seri Shafie Apdal kelmarin, yang menggesa pemimpin sedia menerima teguran dan tidak hanya menjadi 'yes man'.

Adakan sidang tergempar, pinda Akta Komunikasi

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said mencadangkan sidang Parlimen tergempar diadakan bagi membuat pindaan secepat mungkin ke atas Akta Komunikasi dan Mutimedia (AKM) 1998.

MH370 : Objek dipercayai pintu pesawat ditemui di Pulau Reunion

Sekeping objek, mungkin pintu sebuah pesawat ditemui terdampar di Pulau Reunion, Lautan Hindi, menurut sumber Skynews, hari ini.

 

4 cara jual kereta klon

Muar: Sindiket menjual kereta skrap dari negara jiran dikesan menggunakan laman sosial untuk menjual kereta klon di negara ini bagi menarik minat pembeli selain mengelak dikesan pihak berkuasa.