Close

Poll

Apakah yang anda harapkan dalam Bajet 2016:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Harap GST dikecualikan dalam sektor pertanian

Kerajaan negeri Kedah memohon agar Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang dikenakan ke atas sektor pertanian‎ khususnya barangan dan    peralatan untuk proses penghasilan padi dikecualikan daripada GST semasa pembentangan Bajet 2016.

Najib terima kunjungan imam Masjid Al-Aqsa

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menerima kunjungan Imam Masjid Al-Aqsa, Imam Ali Omar Yacoub Abbasi di kediaman rasminya di Seri Perdana di sini.  

Angkara simpan pisau, parang di bangsal

Pengajaran buat seorang pekerja kedai makan kerana memiliki pisau dan parang di sebuah bangsal apabila dia dihukum penjara lima tahun oleh mahkamah sesyen, di sini, hari ini.

Mayat kedua dipercayai rakan Sasa ditemui

Satu lagi rangka mayat dipercayai kanak-kanak Orang Asli yang hilang di Pos Tohoi ditemui jam 5.30 petang tadi.

Kerja lebih keras

Kuala Lumpur: Kerajaan perlu bekerja lebih keras bagi menjayakan beberapa inisiatif perjanjian perdagangan memandangkan keadaan ekonomi global yang masih tidak menentu.

Menangis jumpa bomba

Ampang: “Lelaki itu datang menangis meminta bantuan memotong dua cincin ‘sakti’ dipakai di jari manis dan jari hantu pada tangan kanan,” kata jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Ampang Jaya.

Motor Meletup Di Gua Musang Tiada Kaitan Dengan IS

Kematian sepasang warga emas dalam insiden motosikal meletup di Gua Musang semalam, tiada kaitan dengan kumpulan militan IS, sebaliknya kes bunuh yang dilakukan anak angkat mereka.

Bunuh Remaja: Hukuman Mati Ke Atas ‘Rambo Bentong’ Kekal

Perogol bersiri yang dikenali sebagai ‘Rambo Bentong’ hari ini gagal mengetepikan hukuman gantung sampai mati kerana membunuh seorang remaja perempuan berusia 17 tahun, enam tahun lepas.

500 kena ‘kencing’

Kuala Lumpur: Lebih 500 mangsa mengalami kerugian RM500,000 akibat ditipu sindiket ‘tarikh lahir’ yang menawarkan hadiah lumayan kereta mewah dan wang tunai RM150,000.

Kaki lalok penunggu kubur

Kuala Kubu Bharu: Sekumpulan 13 penagih dadah dan seorang pengedar ‘najis’ itu bertempiaran melarikan diri sejurus kawasan Tanah Perkuburan Islam Serendah di sini, diserbu pihak berkuasa.