Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

'Keldai dadah' masuk sekolah

Kuala Lumpur: Pujuk pelajar menjadi ‘keldai dadah’ sebelum diarah membawa syabu ke sekolah. Itu antara taktik dikesan polis berhubung kegiatan pengedaran dadah sekitar ibu kota.

Kegiatan itu bagaimanapun dibongkar polis, sekali gus menyelamatkan pelajar perempuan berusia 16 tahun yang dipergunakan sindiket tanpa pengetahuan mangsa.

Paip sedut rakan

Usaha tiga lelaki menyelamatkan rakan mereka yang disedut tekanan air ketika membaiki batang paip yang rosak di loji di Bukit Melinsung di Jalan Papar Baru di sini, jam 8.30 malam kelmarin gagal menyebabkan mangsa mati lemas.

Telefon celup 30 hari

Kuala Lumpur: Jual telefon pintar tiruan yang hanya mampu berfungsi tidak lebih 30 hari. Itu antara taktik penipuan segelintir penjual telefon pintar ‘celup’ yang dikesan sudah memperdaya ratusan mangsa di seluruh negara.

Si gedik geli lipas

Geli pada lipas menyebabkan tiga pelacur warga asing yang sedang bersembunyi di dalam stor penyimpanan arak di sebuah premis hiburan menjerit sebelum diberkas polis.

Graduan UiTM juara Piala Seri Endon 2015

Percubaan kali kedua Amirul Fadzuan Shaharom menyertai pertandingan rekaan batik Piala Seri Endon 2015 berbaloi apabila dinobatkan juara kategori fesyen dengan membawa pulang RM30,000 berserta trofi.

Dua deejay disamun 30 mat rempit

Dua deejay mengalami detik ngeri apabila diserang dan disamun oleh 30 mat rempit berhampiran Plaza Tol Puchong Barat, di sini, awal pagi semalam.

Jakim Tak Pernah Keluar Logo Halal Kepada Produk Haram

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hari ini menegaskan bahawa jabatan itu tidak pernah mengeluarkan logo halal kepada mana-mana produk makanan yang disahkan haram.

Kantoi Jual Handphone Secondhand Harga ‘Ori’

SEORANG jurujual telefon bimbit di Kompleks Pertama kantoi cuba menipu apabila dirakam menjual telefon bimbit yang tidak original pada harga tak selayaknya.

Titah Sultan Johor Larang Jual Vape Akan Dibincang

Kerajaan negeri akan membincangkan titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar yang mahu larangan penjualan vape di negeri ini dikuat kuasa awal Januari depan, kata Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Alam Sekitar Johor Datuk Ayub Rahmat.

Charles Morais Larikan Diri Melalui Tambak Johor

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan adik kepada mendiang Anthony Kevin Morais, Charles Morais sudah melarikan diri keluar dari negara ini melalui Tambak Johor.