Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Aksi panas ‘pengarah filem’

Melaka: Seorang ‘pengarah filem’ wanita warga China antara yang ditahan Jabatan Imigresen Melaka (JIM) ketika dia leka melayan pelanggan di sebuah pusat hiburan di Taman Melaka Raya, di sini, jam 1 pagi semalam.

Nasib baik lengah buka kedai

Rembau: Gerak hati seorang wanita melengah-lengahkan perniagaan nasi lemak menyelamatkan dirinya dan ahli keluarga selepas rumah dijadikan kedai makan dirempuh sebuah pacuan empat roda dalam kemalangan di Kilometer 2, Jalan Pedas-Linggi dekat Kampung Pedas Tengah, semalam.

Buru ‘Yassin’ dagang orang

Alor Setar: Polis masih mengesan seorang lelaki dipercayai etnik Rohingya dikenali sebagai Yassin yang didakwa mendalangi kegiatan pemerdagangan manusia selain dikaitkan dengan penemuan kem haram serta kubur di puncak Bukit Wang Burma di Wang Kelian, Perlis.

Elaun pekerja himpit MAS

Elaun terlalu banyak yang mencecah 180 jenis dikaitkan dengan kemelut yang menghimpit Malaysia Airlines (MAS).

 

Terpaksa makan daging tak halal

Warsaw: Masyarakat Islam termasuk pelarian Chechen di sekitar ibu negara Poland ini amat memerlukan sebuah pusat penyembelihan sendiri bagi memastikan mereka memperoleh bekalan daging halal.

Fuhhh... jumpa mayat bawah lantai dapur

Kuala Lumpur: Polis menemui satu mayat yang disimen dan mereput di lantai dapur sebuah rumah teres di Taman Usaha Jaya, Kepong di sini, tengah hari tadi.

Fail kes mahkamah syariah terbakar

Kota Kinabalu: Ratusan fail kes Mahkamah Syariah Kota Kinabalu musnah selepas sebahagian pejabat amnya di Jalan Wisma Muis, di sini, terbakar malam tadi.

Dua wanita maut

Bintangor: Dua wanita termasuk warga emas maut, manakala dua lagi parah dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan berhampiran simpang Pakan, di sini, pagi tadi.

Cabar mencabar berakhir dengan maut

Miri: Seorang lelaki tempatan berusia 44 tahun maut dibelasah dua lelaki dalam kejadian di rumah mangsa di Kampung Lusut Jaya 1, Taman Tunku, Miri, di sini, malam tadi.

Adik maut, abang cedera

Batu Kawan: Adik maut, manakala abang cedera selepas motosikal ditunggang mereka melanggar kereta yang tiba-tiba keluar dari simpang empat di Jalan Batu Kawan berdekatan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu Kawan, Seberang Perai Selatan, 12.15 tengah hari tadi.