Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

1MDB tidak ditutup

Syarikat 1Malaysia Development Bhd (1MDB) tidak akan ditutup, sebaliknya menjadi syarikat pasif dan menjalankan apa-apa aktiviti perniagaan selepas pemindahan asetnya ke Kementerian Kewangan Diperbadankan (MKD) selesai pertengahan bulan depan.

Luahan Sayu Kakak Mangsa Nahas Dua Beradik

Berita mengenai kematian dua beradik yang terlibat dalam nahas kemalangan jalan raya di susur keluar Tol Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka benar-benar memilukan hati seluruh rakyat Malaysia.

Difahamkan, menurut saksi di tempat kejadian, kedua-dua mangsa dikatakan masih sedar pada ketika itu dan memerlukan rawatan secepat mungkin.

Bomba Selamatkan Kuda Betina Jatuh Longkang

Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor menyelamatkan seekor kuda betina yang terjatuh ke dalam longkang sedalam kira-kira dua meter di Taman Pinggiran Putra, Seri Kembangan dekat sini, Selasa.

Pemeriksaan Imigresen Di KLIA Berjalan Lancar

Seminggu selepas kaunter-kaunter di pintu masuk utama negara telah diselar kerana mengalami masalah sistem saringan, urusan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur kini berjalan lancar.

Seminar penipu

Port Dickson: Mereka mengadakan seminar bertajuk ‘International Money Unit’ (IMU) kononnya mahu mengutip derma, namun di sebalik matlamat itu, pasangan kekasih warga asing terbabit sebenarnya dipercayai mendalangi sindiket pemalsuan pasport antarabangsa di sebuah apartmen, di sini.

Peluang kedua

Gombak: Pernah terdetik di hati bahawa kehidupannya akan berakhir sebaik mengetahui diri menghidapi Kanser Tiroid tahap tiga kira-kira sembilan tahun lalu.

Debat pemilik ternakan didenda

Kuala Lumpur: Isu pemilik haiwan ternakan didenda kerana ternakan mereka meragut rumput di tanah kerajaan yang tidak diguna mendapat perhatian anggota parlimen hari ini.

Dipenjara cederakan anak tiri

Kuala Lumpur: Seorang lelaki dipenjara dua bulan dan didenda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini, selepas mengaku bersalah mencederakan anak tirinya berusia tujuh tahun sehingga cedera di belakang kepala.

Letusan Sinabung: Tiada rakyat Malaysia

Putrajaya: Wisma Putra mengesahkan tiada rakyat Malaysia terbabit dalam letupan Gunung Berapi Sinabung di Sumatra, Indonesia, Sabtu lalu.

Kandang simpan 12 lembu curi

Kuantan: Polis menahan empat lelaki dan merampas 12 lembu yang disyaki dicuri mereka dalam dua serbuan sejak Sabtu lalu.