Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Telefon pakai buang

Kuala Lumpur: Kaut untung dengan menipu. Itu dilakukan dua lelaki yang menjual pelbagai jenama telefon bimbit tiruan dengan harga sama seperti produk tulen.

Terima 30 surat penghargaan

Kuala Lumpur: “Biarpun masanya banyak dihabiskan dengan bekerja, dia (mendiang) tidak pernah melupakan tanggungjawabnya kepada keluarga,” kata S Danaletcemi,51, isteri kepada P Govindasamy, anggota polis yang maut dalam kemalangan jalan raya di ibu negara, Disember tahun lalu.

Sangkut celah batu

Kajang: Mayat seorang lelaki berusia lingkungan 30-an dijumpai tersangkut di celah batu di sungai berdekatan simpang Sungai Long, Bandar Mahkota Cheras di sini, malam Jumaat lalu.

Jazeman calon sesuai untuk F1

MALAYSIA serius untuk menjadikan pelumba muda Jazeman Jaafar beraksi pada perlumbaan kereta Formula Satu (F1).

'Tangguh dulu GST, ini masa dahulukan rakyat PM'

MELIHAT rakyat marhaen berpusu-pusu memasuki pasaraya membeli pelbagai barangan keperluan dengan kuantiti yang banyak pada hujung minggu yang lalu menggambarkan kerisauan yang mendalam di kalangan rakyat terhadap GST.
 

SME Corp. Terengganu bantu usahawan belia

SME Corporation Malaysia (SME Corp), Terengganu menyasarkan dapat membantu 10 usahawan belia tahun ini bagi mengembangkan lagi perniagaan mereka dengan peruntukan geran berjumlah RM1 juta.

Cukai baharu tidak membebankan

PETALING JAYA – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, walaupun Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) menerima pelbagai kritikan, namun kerajaan sentiasa komited dalam memastikan pelaksanaannya tidak membebankan rakyat.

Raungan kaki putus

Seremban: Rintihan seorang penunggang motosikal yang meraung sakit akibat putus pergelangan kaki kiri meruntun perasaan orang ramai yang berada di lokasi kejadian.

Mayat kesan jerutan, bakar ditemui

Seorang kontraktor yang sedang menjalankan kerja memungut sampah terkejut apabila menemui mayat di dalam pelampung perangkap sampah di Jalan 1/2A Taman Wilayah Pusat Bandar Utara, di sini, hari ini.

Derita dua jam

Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun terpaksa menahan kesakitan lebih dua jam selepas kaki kanannya terjerlus ke dalam lubang tandas di rumahnya di Kampung Seelong Jaya, Skudai, di sini hari ini.