Close

Poll

Adakah penurunan nilai Ringgit Malaysia (RM) menjejaskan kehidupan harian anda?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Dipenjara 32 Tahun, 20 Sebatan Rogol Dan Liwat Anak Tiri

Seorang lelaki yang sepatutnya menjadi pelindung kepada anggota keluarganya tergamak merogol dan meliwat anak tirinya sebanyak tiga kali ketika mangsa berumur 14 dan 16 tahun.

Takut Video Tersebar, Terpaksa Layan Seks Mat Bangla 5 Kali

Begitulah nasib seorang kerani dikenali sebagai Lily yang mendedahkan terpaksa menjadi hamba seks seorang lelaki warga Bangladesh sebanyak lima kali selepas lelaki tersebut mengugutnya akan menyebarkan video aksi panas mereka berdua kepada keluarga, rakan dan teman lelakinya.

Pekerja Hotel Mengaku Tidak Bersalah Cuba Bunuh Isteri

Seorang pekerja hotel dan rakan dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, atas tuduhan mencederakan isterinya menggunakan parang di Taman PD Utama, Port Dickson, Khamis lepas.

Hanya 20,000 calon mohon myLesen

Hanya 20,000 calon memohon untuk mengikuti Program myLesen setakat ini sejak ia diperkenalkan 15 September lepas, kata Ketua Pengarah Pengangkutan Jalan Raya (JPJ), Datuk Seri Ismail Ahmad.

Perlu lesen khas tawar pakej umrah

Syarikat atau agensi pelancongan diwajibkan mendapatkan lesen khas bagi menawarkan pakej umrah berkuat kuasa 3 Oktober tahun depan, kata Timbalan Ketua Setiausaha (Pelancongan) Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan (KPK), Datuk Rashidi Hasbullah. Beliau berkata syarikat pelancongan yang tidak memiliki lesen khas berkenaan akan dibatalkan hak mereka untuk menawarkan pakej umrah.

Rita Menang, Aidil Zafuan Diperintah Bayar RM30,000

Memetik laporan Sinar Harian, keputusan itu dibuat Hakim Syarie, Mawardi Che Man selepas berpuas hati bahawa plaintif, Rita Rudaini layak membuat tuntutan tersebut.

Anak Kikis Wang Simpanan RM100,000 Dalam Akaun

Kecewa dengan anak yang mengikis semua wang simpanan RM100,000 dalam akaun banknya, seorang lelaki warga emas nekad keluar rumah dan terpaksa hidup gelandangan di sekitar bandar raya ini sejak lebih sebulan lalu.

Pencari Madu Cedera Parah Terjatuh Dari Pokok 10 Meter

Seorang pencari madu lebah cedera parah apabila terjatuh dari sebatang pokok setinggi lebih 10 meter ketika sedang hendak mengambil madu lebah di Hutan Bukit Puteri, dekat sini, petang semalam.

Idam berganding dengan kakak

Nama Ruhainies masih asing di persada hiburan tanah air. Namun, bagi peminat drama bersiri Hello, Mr Perfect! pasti ramai perasan kehadiran bakat baru yang beraksi sebagai heroin di samping pelakon kacak Fattah Amin itu.

60,000 akauntan profesional

Shah Alam: Kerajaan komited untuk meningkatkan bilangan akauntan profesional kepada 60,000 menjelang 2020 di samping terus meningkatkan pembabitan kaum Bumiputera meskipun dalam keadaan sukar pada masa ini.