Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Persatuan teksi bidas KWAP melabur dalam Uber

Persatuan Transformasi Pemandu Teksi Malaysia (PERS1M) membidas cadangan Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) yang dikatakan berhasrat untuk menambah pelaburan dalam syarikat perkhidmatan kongsi kereta, Uber Technologies Inc.

 

New Audi A4 launched in Malaysia

Audi Malaysia has officially launched the new B9 Audi A4 in Subang Jaya today, with three trim levels on offer – 1.4 TFSI, 2.0 TFSI and 2.0 TFSI quattro. The fifth-generation A4 (ninth in the series) arrives to compete against the latest W205 Mercedes-Benz C-Class and F30 BMW 3 Series LCI.

 

Ibu tinggal anak tengah panas untuk `reserve' petak letak kereta

SEORANG ibu sanggup meninggalkan anaknya yang masih belum mengerti apa-apa bersendirian di tengah-tengah panas hanya semata-mata untuk memastikan si ibu mendapat petak tempat letak kereta berkenaan.

 

Pelajar perempuan hilang ditemui menangis tak henti-henti

Selepas lima jam hilang dibawa lari dua lelaki akhirnya Nur Darleen Dazeera Azhar ditemui semula ditepi jalan berhampiran pasar raya di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras petang tadi.

 

China mengintip, bukan cari MH370 - Pakar

Pakar keselamatan percaya kapal China, Dong Hai Jui 101 (DHJ101) yang sepatutnya membantu mencari pesawat MAS MH370 yang masih hilang di selatan Lautan Hindi, barat daya Australia, terbabit dalam aktiviti mengintip.

 

Bukan sekolah tapi pejabat ladang

Putrajaya: Siasatan mendapati video pasangan bercumbu yang viral di laman sosial baru-baru ini, bukan dilakukan guru dan tidak membabitkan institusi Kementerian Pendidikan.

Menterinya Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, rakaman itu dipercayai dibuat lapan tahun lalu di pejabat sebuah ladang di Segamat, Johor.

"Kementerian akan terus melakukan siasatan bagi mengenalpasti watak utama dan lokasi sebenar kejadian," katanya dalam kenyataan di Facebook (FB) miliknya hari ini.

Syukur ya Allah...

Kajang: “Syukur padamu ya Allah, Alhamdulillah kerana selamatkan anakku” tidak putus-putus keluar dari mulut ibu Nur Darleen Dazeera Azhar, 15, yang dilarikan dua lelaki tidak dikenali di Bandar Tun

Hussein Onn di sini, hari ini.

Zainon Md Zin, 55, memeluk erat anaknya itu sebaik Nur Darleen Dazeera keluar dari kereta Proton Wira wanita yang menemuinya kira-kira tiga kilometer dari rumahnya, dan membantu membawa mangsa pulang pada 2.20 petang tadi.

Amah hati kering

Melaka: Naluri keibuan seorang wanita merasakan anaknya berada dalam kesusahan ternyata benar apabila bayi lelakinya berusia sembilan bulan itu didapati dibiarkan seorang diri di dalam rumah oleh pembantu rumahnya.

Kawasan sekolah 30km sejam

Kota Bharu: Risiko kemalangan maut di kawasan sekolah boleh dikurangkan jika semua pengguna jalan raya mematuhi had laju ditetapkan iaitu 30 kilometer sejam.

Malangnya, Pengarah Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) Kelantan, Faridatul Nadya Mohamed Yusoff, berkata rata-rata pengguna alpa dengan peraturan itu walaupun pelbagai kempen sudah diadakan.

Hanya tinggal 3 badak sumbu Sumatera di Malaysia

Badak sumbu Sumatera semakin diancam kepupusan apabila jumlah haiwan itu berkurangan kepada hanya terdapat tiga ekor di Malaysia.