Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Masyarakat Banjar penduduk asal

KAMPUNG Parit Jambol di pekan Parit Raja, di sini, mendapat nama selepas ia dibuka seorang individu berketurunan Banjar bernama Haji Jambol Arshad, yang berasal dari Banjarmasin, Kalimantan, Indonesia sekitar 1920-an.

30 tahun tidur atas sampah

Melaka: Biarpun dikelilingi kekotoran dan bau busuk sampah-sarap, seorang warga emas dari Indonesia yang berstatus penduduk tetap (PR) sanggup tidur di atas longgokan sampah sejak 30 tahun lalu demi mahu meneruskan kehidupan di sini.

Tiada madrasah, pondok agama terlibat militan

Pemantauan yang dijalankan oleh Polis Kedah setakat ini menunjukkan tiada madrasah atau pondok-pondok agama di negeri ini terlibat dalam penyebaran fahaman ekstremisme dan militan.

Jarang keluar rumah

Gurun: “Saya sudah lama tidak melihat dia (Mohd Faris) kerana setahu saya, dia sudah meninggalkan rumah ini sejak tahun lalu untuk mencari pekerjaan,” kata seorang lelaki yang enggan dikenali berusia 40-an.

15 ditahan dalam tempoh sebulan

Masalah penagihan dadah di sekitar Pulau Pangkor semakin membimbangkan apabila dalam tempoh sebulan seramai 15 individu ditangkap berkaitan dadah.

Melaka tumpu 8 sektor tarik pelabur asing

Kerajaan Melaka menumpukan kepada lapan sektor utama bagi menarik pelaburan asing ke negeri itu.

Tolong teruskan projek sakit

Pengerusi BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar meminta pertimbangan kementerian berkaitan supaya meneruskan pembinaan Sekolah Kebangsaan (SK) Puncak Perdana yang telah dikategorikan sebagai projek ‘sakit’.

Bersih aktiviti jaja rokok seludup

Kawasan di sekitar Pasar Besar Kuantan terutama Jalan Pasar Baru 1 di sini yang sebelum ini dikenali dengan jolokan ‘Pasar Filipina Semenanjung’ berikutan aktiviti penjualan rokok seludup secara terbuka dan berleluasa kini ‘bersih’ apabila  lokasi itu digempur pihak Kastam, kelmarin.

Kutip sampah rumah ke rumah

Kerajaan negeri melalui Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) sedang merangka tiga strategi baharu untuk memastikan pengurusan sampah di bandar raya ini dilaksanakan dengan lebih tersusun.

Jangan tambah duka kami

Sebuah keluarga yang kehilangan anak perempuan sejak 17 Februari lalu, memohon masyarakat agar tidak menambah kedukaan mereka dengan menyalurkan maklumat palsu.