Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Selepas krim pemutih diharamkan, Dr Vida umum produk baru

Jenama Qu Puteh mengumumkan penjualan dua produk baru bermula hari ini, menggantikan krim pemutih Qu Puteh Whitening Pro 9 dan Qu Puteh Whitening UV Block yang diharamkan di Malaysia serta Brunei kerana mengandungi paras merkuri tinggi.

 

Richard Morais Akan Dipanggil Semula Untuk Beri Keterangan

Datuk Richard Dillan Morais, adik kepada Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais yang mayatnya disumbat di dalam tong dram, akan dipanggil semula untuk memberi keterangan pada perbicaraan kes itu, Mahkamah Tinggi di sini diberitahu hari ini.

TLDM Gerak 2 Kapal Bantu Operasi SAR Mangsa Hilang Di Perairan Kudat

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) telah menggerakkan dua buah kapalnya iaitu KD Baung dan KD Jerung untuk menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) empat mangsa yang dilaporkan hilang ketika menaiki bot di perairan Kudat, Isnin lepas.

GrabHitch launched in Malaysia – new carpooling service

A new carpooling service has been launched by Grab. Called GrabHitch the service (still in beta form) is labelled as a door-to-door service. In short, it’s a service that will match both drivers and passengers – who can be any one of us – heading to the same destination.

 

Sasar kutip RM500,000

Penunggang motosikal berkuasa tinggi bukan saja dilihat gah dengan motor besar mereka di jalan raya, malah, ramai tidak tahu penunggang atau ‘bikers’ ini antara komuniti yang sering menjalankan aktiviti berbentuk amal kebajikan.

Kontraktor Diarah Tutup Korekan Terbuka

Kontraktor yang terlibat dalam kerja-kerja penyelenggaraan Indah Water di Jalan Universiti Petaling Jaya, menyebabkan sebuah kereta terhumban semalam, telah diarah menutup korekan terbuka dengan penutup konkrit.

Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air dalam kenyataan medianya memaklumkan kerja awalan tersebut telah disiapkan pada hari sama (semalam).

Individu Miliki Dua Kerakyatan Boleh Dilucut Warga Malaysia

Mungkin ramai pernah mendengar ada kalangan rakyat negara ini memiliki dua kerakyatan.

Ia sering dikaitkan dengan penduduk Perlis, Kedah, Kelantan dan Perak yang bersempadan dengan Thailand serta Sabah dan Sarawak yang bersempadan dengan Filipina dan Indonesia.

Raja Permaisuri Agong Berangkat Ke Bagan Serai Menggunakan ETS

Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah hari ini berangkat dari Kuala Lumpur ke Bagan Serai, Perak menggunakan perkhidmatan Tren Elektrik (ETS).

Tonton berwajah baru

Selepas hampir 6 tahun beroperasi, portal video Tonton.com.my tampil berwajah baru bermula 20 April lalu khusus bagi memenuhi keperluan pengguna.

AirAsia Indonesia tamatkan penerbangan dari Kota Kinabalu ke Bali

Kuala Lumpur: AirAsia Indonesia akan menamatkan perkhidmatan penerbangan tiga kali seminggu untuk laluan Bali ke Kota Kinabalu berkuat kuasa 23 Jun 2016.