Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

YPC taja 13,550 Tutor UPSR untuk 18 sekolah

Yayasan Pendidikan Cheras (YPC) menaja sebanyak 13,550 naskhah akhbar pendidikan Utusan Malaysia, Tutor Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) untuk 1,355 murid di 18 sekolah rendah kawasan Zon Pudu.

Dua menteri dan empat timbalan menteri baharu dilantik

Bekas Menteri Pertanian, Tan Sri Noh Omar kembali ke dalam Kabinet apabila dilantik sebagai Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan menggantikan Datuk Abdul Rahman Dahlan.

ASNB umum pendapatan ASD 6.30 sen seunit, ASN 3.45 sen seunit

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB), syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) mengagihkan pendapatan sebanyak 6.30 sen seunit bagi Amanah Saham Di­dik (ASD) dan 3.45 sen seunit Amanah Saham Nasional 2 (ASN 2) untuk tahun kewangan berakhir 30 Jun 2016.

PM Umum Rombakan Kabinet Persekutuan

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan rombakan kecil Kabinet Persekutuan menerusi sidang akhbar khas pada pukul 3.15 petang di Jabatan Perdana Menteri di sini hari ini.

Anak kambing mata satu mati

Gua Musang: Anak kambing betina yang dilahirkan bermata satu di tengah muka dan tiada hidung di Kampung Limau Kasturi Gua Musang, Jumaat lalu, mati lewat petang semalam.

Anak kambing yang dilahirkan Jumaat lalu, mati kira-kira 6.30 petang iaitu dua hari selepas dilahirkan berikutan masalah pernafasan.

Anak maut besi jatuh atas kereta

Lelaki maut manakala bapanya terselamat selepas sebatang besi di atas lori terjatuh atas kereta dipandunya di Kilometer 57 Jalan Gua Musang-Lojing, hari ini.

Tidak disokong Jabatan Mufti Kedah

Alor Setar: Jabatan Mufti Kedah menegaskan tidak pernah mengeluarkan sebarang persetujuan atau sokongan rasmi terhadap penganjuran Lantunan Mahabbah Rasulullah Ramadan bersama athar Rasulullah SAW bertempat di Dewan Besar Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS), Jumaat lalu.

 

Rampas barangan tiruan JDT

Johor Bahru: Sebanyak 702 barangan tiruan menggunakan logo jenama Johor DT (JDT) bernilai RM6,393 dirampas Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan dalam serbuan di pasar raya di Tebrau di sini, 23 Jun lalu.

Timbalan Pengarahnya, Mohd Mokhtar Yeop berkata, rampasan berkenaan dilakukan hasil pemantauan dan risikan selama seminggu di premis perniagaan terletak di pasar raya berkenaan.

Menyamar jadi sami, Setiausaha Sultan Johor

Johor Bahru: Seorang peniaga ayam mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini, terhadap dua pertuduhan menipu dengan menyamar sebagai sami dan Setiausaha Sultan Johor bagi memperdayakan mangsa membabitkan kerugian RM778,300.

Bagi pertuduhan pertama, S Surain Naidu, 27, dari Taman Air Biru, Pasir Gudang, didakwa dengan curang memperdaya V Rajkumar, 58, supaya mempercayai dirinya adalah sami bagi mendorongnya menyerahkan wang dan barang kemas bernilai RM725,500.

Penyamun paling dikehendaki ditahan

Lelaki berusia 42 tahun yang amat dikehendaki polis bersabit jenayah samun ditahan selepas dikejar dua anggota polis sejauh 3 kilometer di Lebuhraya Seremban-Kuala Lumpur, Taman OUG, di sini, 9.30 pagi tadi.