Close

Poll

Penurunan caruman KWSP sebanyak 3% memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Lapar susu ibu

Kuala Lumpur: “Saya merayu supaya ada individu yang sudi menyusukan anak saya kerana saya tak mampu menyusukannya,” kata Nurul Jannah Mustaffa, 25.

'Macam orang Melayu'

Kuala Lumpur: Cantik, berkulit putih gebu, sopan, pandai buat kerja rumah, selain faktor latar belakang agama dan budaya mirip orang Melayu menjadikan permintaan terhadap amah Kemboja ibarat pisang goreng panas dalam kalangan majikan di negara ini.

Tiada tolak ansur anasir radikal, ekstremis – PM

Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan, kerajaan tidak akan bertolak ansur dengan sebarang pandangan dan tindakan berunsur radikal serta ekstremis yang boleh mengancam keselamatan rakyat.

1.5 juta pekerja Bangladesh bukan masuk serentak – TPM

Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menegaskan, jumlah kemasukan 1.5 juta pekerja Bangladesh ke Malaysia bukannya dilakukan secara sere­ntak sebaliknya dibuat berperingkat-peringkat merangkumi tempoh tiga hingga lima tahun.

Aktiviti pengemis warga asing berjalan seperti biasa

Walaupun dua hari berturut-turut muka hadapan Utusan Malaysia melaporkan tentang masalah kebanjiran pengemis warga asing di ibu negara, aktiviti berkenaan tetap berjalan seperti biasa malah pihak berkuasa seperti Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) tidak kelihatan membuat sebarang operasi penguatkuasaan di lapangan.

Arwah pesan saya supaya lebih berdikari – Isteri

Isteri pemilik kedai nasi kandar, Syed Amen Abdul Jainul Abidin, 46, yang mati ditembak tidak menyangka pesa­nan suaminya agar lebih berdikari selepas ini merupakan petanda arwah akan meninggalkan dirinya.

9 pemandu ditahan positif, miliki dadah

Cari solusi kurangkan kebergantungan buruh asing

Kerajaan perlu mencari solusi terhadap masalah kebergantungan kepada buruh asing dalam bidang tertentu di negara ini, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Razali Ibrahim.

Arwah pergi dahulu sebelum tahu saya mengandung

“Menghadapi kehilangan orang yang rapat dengan kita bukanlah mudah,” demikian luah balu wartawan pemotoran Sinar Harian, Allahyarham Nik Norul Hidayat Nik Mustafa‎ yang maut dalam kemalangan 9 Julai lalu.

Kereta BMW 5 Series tiba-tiba terbakar

Sebuah kereta mewah jenis BMW 5 Series dipandu seorang lelaki musnah apabila tiba-tiba terbakar di Felda Kemahang 3 di Gugusan Felda Kemahang, dekat sini, tengah hari tadi.