Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Rumah plastik kebun 
punca banjir lumpur

Di samping masalah kerakusan pencerobohan tanah di Cameron Highlands, kaedah pemasangan struktur pelindung hujan Plastic Rain-Shelter (rumah plastik) yang tidak sesuai oleh pekebun juga antara faktor merangsang kejadian banjir lumpur.

Pemegang ASB Terima Dividen 7.50 Sen, Bonus 1 Sen Seunit

Pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) akan menerima dividen 7.50 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Dis, 2014 berbanding 7.70 sen yang diterima tahun lepas.

Banjir Pantai Timur semakin buruk

Kota Bharu: Jumlah mangsa banjir di Kelantan dan Terengganu terus bertambah sehingga 10 pagi ini dengan 8,397 mangsa membabitkan 2,294 keluarga ditempatkan di 139 pusat pemindahan manakala lapan laluan ditutup.

Mayat dibungkus selimut

Kuching: Mayat seorang wanita dibungkus dengan selimut ditemui di belakang sebuah restoran makanan segera di Kota Sentosa, di sini, jam 6.30 pagi tadi.

Lebih 5,000 mangsa banjir di Kelantan

Kota Bharu: Jumlah mangsa banjir di Kelantan terus meningkat kepada 5,144 mangsa sehingga 1 petang berbanding 4,128 mangsa jam 10 pagi tadi.

Dua korban banjir di Kelantan

Kota Bharu: Dua orang menjadi korban banjir ketika bah di negeri ini semakin buruk dengan bilangan mangsa banjir yang dipindahkan terus meningkat kepada lebih 6,000 orang sehingga jam 2 petang tadi.

Suami isteri sehidup semati

Penampang : Pasangan suami isteri maut dan seorang lagi cedera parah apabila dua motosikal yang dinaiki mereka terbabit dalam kemalangan di Bulatan Sigar, Donggongon, di sini, pagi tadi.

Empat lelaki dicekup menyamar polis

Segamat: Empat lelaki menyamar polis ditahan selepas 30 minit menyamun rumah kongsi di Kilometer 3 Jalan Segamat-Kuantan di sini 2.30 pagi tadi.

Lelaki mengamuk hayun keris

Kota Kinabalu: Seorang lelaki berusia 42 tahun ditahan polis selepas dipercayai mengamuk di kawasan awam menggunakan senjata di sini, kelmarin.

Mangsa banjir di Kelantan 1,620