Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kaji mekanisme pengapungan bebas tentukan harga minyak

Kerajaan sedang mengkaji pelaksanaan mekanisme pengapungan bebas bagi menggantikan pengapungan terkawal dalam menentukan harga runcit minyak.

 

Rentas cabaran

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yakin syarikat dana persaraan kerajaan itu dapat terus memberikan kadar pulangan dua peratus melebihi kadar inflasi pada tahun ini meskipun wujud turun naik dalam pasaran ekuiti tempatan dan global.

Projek pembangunan Hikmah Exchange

Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan projek pembangunan Hikmah Exchange di Jalan Haji Taha di sini sebagai permulaan kepada usaha untuk membolehkan kaum bumiputera Sarawak memiliki hartanah terutama di kawasan strategik.

Kereta Proton Perdana 
ditemukan terbakar 100 peratus

Sebuah kereta Proton Perdana yang ditemukan terbakar seratus peratus di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hutan Melintang, Perak dibakar dengan sengaja menggunakan petrol sebagai bahan penggalak.

15 dalang tonto diberkas di tiga negeri

Seramai 15 dalang dan ketua sindiket tonto diberkas dalam Op Cantas Khas Tonto sejak 26 April lalu yang merupakan kerjasama julung-julung kali antara Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk membanteras kegiatan tonto.

30 PATI ditahan, 42 rumah diroboh di Kg. Sembulan

Pihak berkuasa memulakan operasi membanteras pendatang asing tanpa izin (PATI) di negeri ini dengan merobohkan penempatan haram di Kampung Sembulan di sini yang dihuni golongan tersebut sejak beberapa tahun lalu.

Qari, qariah Malaysia harumkan nama negara

Qari dan qariah Malaysia berjaya mengharumkan nama negara apabila masing-ma­sing dinobatkan sebagai juara dan naib juara dalam Tilawah al-Quran Peringkat ASEAN 2016 yang berlangsung di Bangkok, Thailand semalam.

Malang dirempuh 'bot hantu'

Alor Setar: Dua nelayan terpaksa bertarung nyawa hampir 30 minit dengan berpaut pada tong minyak selepas bot dinaiki dipercayai dirempuh sebuah bot lain satu batu nautika dari pelantar ikan Kampung Seberang Kota, Kuala Kedah, awal pagi semalam.

Warga Emas Eksploitasi Pembantu Rumah Sebagai Hamba Seks

Polis menyelamatkan seorang pembantu rumah warga Indonesia yang dipercayai dieksploitasi sebagai hamba seks oleh seorang lelaki warga emas di rumahnya di Subang Jaya di sini, Rabu lalu.

Nyaris Maut Kereta Terjunam Dalam Lubang Pembetung

Seorang warga emas dan pembantunya terselamat selepas kereta yang dipandunya terbabas sebelum terjunam ke dalam lubang projek pembetungan sedalam 12 meter di Seksyen 17 Damansara, dekat sini hari ini.