Close

Poll

Adakah Anda Setuju Bahawa Pesawat MH370 Telah Terhempas di Lautan Hindi?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

‘Berbalik kita kepada al-Quran’

Seremban: “Sudah-sudahlah... janganlah kita sesama Islam berdebat isu yang tidak memenangkan ilmu, tetapi hanya memenangkan emosi.

‘Menu serasi perut kami’

London: Kota London adalah destinasi pertama bagi semua lapan penjelajah Ekspedisi KE7B Felda Greenland 2014 sebelum meneruskan perjalanan ke Iceland bagi menjalani latihan penyesuaian cuaca dan persiapan terakhir ke Greenland pada 23 April ini.

Waitankung bukan sembarang lembut

Kuala Terengganu: Biasanya senaman di gimnasium atau joging di taman rekreasi menjadi pilihan ramai untuk mengekalkan kesihatan, tetapi sejak akhir-akhir ini senaman Waitankung kian diminati masyarakat Melayu biarpun ia sinonim dengan masyarakat Cina.

Kasih sawa

Aksi berani mati

Melaka: Seorang pendatang asing tanpa izin (PATI) nekad terjun dari tingkat dua sebuah bangunan kedai apabila tapak pembinaan di Melaka Raya diserbu anggota Jabatan Imigresen, kelmarin.

Cipta 264 formula matematik

Tanjung Malim: Biarpun tidak pernah mendapat pendidikan formal di mana-mana pusat pendidikan di negara ini, budak pintar matematik Adi Putra Abd Ghani, 15, mampu berkongsi pelbagai bidang ilmu terutamanya matematik dengan pelbagai lapisan masyarakat antaranya pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) serta kakitangan agensi kerajaan.

‘Anak harta saya’

Kuala Lumpur: “Saya tiada harta lain, kecuali anak-anak. Saya amat berharap Amirah sihat,” kata Ahmad Jarimi Hashim, 40, bapa kepada bayi Nur Amirah Raihannah yang menghidap penyakit jantung kronik.

Minta izin merompak

Banting: “Minta maaf mak cik... kami hanya nak barang dalam rumah ini saja, tetapi kami takkan cederakan sesiapa.” Itu kata-kata seorang daripada enam lelaki bersenjatakan pedang samurai yang merompak rumah Siti Salmiah Sahlan, 54, dalam kejadian di Jalan Batu Tujuh, Sijangkang di sini, dalam kejadian jam 3.30 pagi kelmarin.

8 JAM LAWAN API

Sepasukan 45 anggota bomba dari 11 balai bomba dan penyelamat dipaksa bekerja keras hampir lapan jam bagi memadam kebakaran stor penyimpanan dan pembungkusan milik sebuah kilang memproses sarung tangan getah di sini, semalam.

Sampai hati Putih...

Alor Setar: Seorang suri rumah kini menanggung derita sakit dan dijangkiti kuman, malah terpaksa dirawat di hospital, gara-gara digigit dan dicakar pada pergelangan tangan dan lengan kanan oleh seekor kucing jantan baka Siam peliharaannya yang ‘naik minyak’, Isnin lalu.