Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Hikayat Raja Babi berusia 200 tahun diterbitkan semula

Lebih 200 tahun, manuskrip lama kurun ke-18 Hikayat Raja Babi yang lama tersimpan di perpustakaan British akan diterbitkan semula buat pertama kalinya dalam tulisan rumi April ini.

 

Tempahan menteri bocor, MAS nafi digodam

Kumpulan penggodam Lizard Squad membocorkan jadual penerbangan dan maklumat tempahan penumpang Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) termasuk seorang menteri walaupun syarikat itu menafikan sistem mereka diceroboh.

 

KPTM bantu keluarga mangsa rempuhan bas

Kolej Poy-Tech Mara (KPTM) akan memberikan bantuan kepada keluarga pelajarnya yang terlibat dalam kemalangan dirempuh bas dalam kejadian di Gua Musang, kelmarin.

Mangsa banjir di Sarawak menurun

Keadaan banjir di Sarawak malam ini bertambah baik apabila jumlah mangsa yang berada di pusat pemindahan berkurangan sebanyak 36 orang, menjadikan jumlah terkini sebanyak 1,063.

Alat pemadam api meletup

Seorang pekerja bengkel pembuatan aluminium, maut selepas mengalami kecederaan di muka, dada dan perut apabila alat pemadam api yang sedang dimasukkan gas meletup dalam satu kejadian, di sini, petang semalam.

Fareeda buka cawangan di Putrajaya

SYARIKAT pengeluar tudung eksklusif, Fareeda Global Resources Sdn Bhd menerusi jenama Fareeda apabila membuka cawangan baharu di pusat membeli-belah Alamanda, Putrajaya, semalam.

Pilihan raya PBT, bukti tamak kuasa

Umno Pulau Pinang menyifatkan tindakan kerajaan negeri yang mahu melaksanakan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini sebagai sikap tamak kuasa.

CRC beri kelonggaran ikut budaya tempatan

Kerajaan digesa meneliti kandungan Konvensyen Mengenai Hak Kanak-kanak (CRC) sebelum menjatuhkan merotan sebagai satu jenayah kerana terdapat kelonggaran di dalam CRC yang membolehkan hukuman dibuat berdasarkan budaya tempatan.

13 individu ditahan miliki 55 kilogram heroin

Pasukan Khas Taktikal dan Risikan Narkotik (STING) berjaya menahan 13 individu termasuk seorang warga Pakistan semalam ekoran penemuan 55 kilogram dadah bersama mereka.

Isu Rotan : Rohani kena kritik, Shahrizat minta tangguh pindaan

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rohani Abdul Karim dikritik hebat gara-gara isu rotan di media sosial hari ini.