Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Buru Pengelak GST

Jabatan Kastam mula melancarkan operasi besar-besaran untuk memburu pemilik perniagaan yang gagal mendaftar syarikat mereka di bawah Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) walaupun masa yang mencukupi diberikan untuk berbuat demikian.

Lebih ramai lulus penuh

Pencapaian keseluruhan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) bagi seluruh negara mencatatkan peningkatan sebanyak 0.96 peratus iaitu 97.81 peratus mendapat lulus penuh berbanding 96.85 peratus pada 2013.

Pencarian MH370 mungkin ditamatkan

Pencarian pesawat MH370 tidak boleh diteruskan selama-lamanya, kata Timbalan Perdana Menteri Australia Warren Truss.

 

MH370 rentas Pulau Pinang sebagai memori terakhir juruterbang

Beberapa hari sebelum genap setahun kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370, kapten kanan Boeing 777 dengan syarikat penerbangan utama mendakwa misteri penerbangan itu angkara juruterbang.

 

Brahim's hilang deposit selepas gagal beli Burger King

Brahim's Holding s Berhad hilang deposit kepada Ekuiti Nasional Berhad (Ekuinas) selepas 90 peratus pemegang saham syarikat itu menolak cadangan pembelian Burger King.

 

Tiba-tiba jadi pelanggan

Bagi mengelak dicekup beberapa wanita warga asing yang bekerja secara haram di gerai di Medan Selera Jalan Sungai Pinang di sini, berlagak seperti pelanggan untuk mengelirukan anggota penguat kuasa Jabatan Imigresen ketika pemeriksaan dijalankan.

Maut ditembak tiga das

Seorang pengusaha pusat cuci kereta berusia 34 tahun maut ditembak tiga das tembakan dari jarak dekat di Taman Sri Gedung, Jalan Lencongan Timur, di sini, tengah malam tadi.

101,672 dijangkiti HIV

Kira-kira 3,000 hingga 3,500 kes baharu jangkitan HIV direkodkan setiap tahun sejak 2002 dengan gejala seks bebas menjadi ancaman terbesar terhadap peningkatan jangkitan virus itu dalam kalangan remaja sekarang.

Harga barang pasar tani kekal rendah

SEREMBAN 1 Mac - kempen penurunan harga barang di semua pasar tani di seluruh negara tidak akan terjejas meskipun kerajaan mengumumkan kenaikan harga bahan api mulai hari ini.

Rancangan pembangunan Johor tidak abai orang Melayu

Kerajaan negeri komited untuk memastikan orang Melayu tidak dilupakan serta dipinggirkan dalam menyertai kerancakan pembangunan yang berlaku di Johor menerusi perancangan yang bersifat inklusif.