Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Anak maut, ibu, cucu parah dirempuh Exora

Seorang pekerja pasar raya maut apabila dirempuh kereta dari arah bertentangan ketika memandu di Jalan Tun Sardon menghala ke Balik Pulau tengah hari semalam.

11 penguatkuasa, 3 orang awam dibebas

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini membebaskan 14 individu iaitu 11 penguatkuasa dan tiga orang awam yang ditahan semalam di Kedah dan Perak.

Lebih 500 orang sertai Sarex LIMA2015

Sebanyak 580 pegawai dan anggota pelbagai jabatan dan agensi kerajaan menyertai Latihan Mencari dan Menyelamat (Sarex) di sini sebagai persediaan menghadapi Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2015 yang berlangsung 17 hingga 21 Mac ini.

KTM komuter terganggu ekoran kerja naik taraf

Perkhidmatan komuter Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mengalami gangguan atau kelewatan waktu perjalanan di antara laluan Segambut-KL Sentral-Salak Selatan sejak Isnin hingga 30 April depan.

Visitors flock to see ‘crying’ statue of Mother Mary in Sabah

KOTA KINABALU: A statue of Mother Mary that is said to be shedding tears has been drawing visitors to a house at Kampung Mahandoi in Penampang here.

Rozita Che Wan kini bertudung

PELAKON cantik Rozita Che Wan kini tampil dengan imej baharu selepas pulang dari mengerjakan umrah bersama suaminya, Zain Saidin.

Trusted friend becomes main suspect in housemate’s murder

PETALING JAYA: He was a trusted friend of the couple who rented the same unit on the 13th floor of Mentari Court – until he became the number one suspect in the murder of a 23-year-old housemate.

Rugi RM25,650 diperdaya ah long

Hanya dengan satu panggilan telefon untuk bertanyakan maklumat berhubung pinjaman kewangan, seorang kakitangan kerajaan kerugian RM25,650 apabila terpedaya dengan taktik licik ah long.

Prof wants army to move in to help eradicate dengue

KUALA LUMPUR: A professor has proposed the army to be mobilised to work with the community to eradicate dengue.

Waris penumpang, kru MH370 dapatkan kaunseling

Waris penumpang dan kru penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370 berhubung dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) untuk mendapatkan khidmat kaunseling tatkala ulang tahun kehilangan pesawat itu pada 8 Mac menghampiri.