Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Penyokong tanggung sengsara

Kuala Lumpur: Tidak patut. Itu reaksi Presiden Kelab Penyokong Bolasepak Johor Darul Ta’zim Azman Jalil berhubung kenaikan harga tiket final Piala FA di Stadium Shah Alam pada 14 Mei ini.

Mercedes-Benz GLC250 Exclusive in Malaysia, price at RM326k

The Mercedes-Benz GLC 250 Exclusive Line is now on sale in Malaysia, going for RM325,888. That’s RM3,000 less than the GLC 250 AMG Line launched earlier (RM328,888), and a whole lot more affordable than the limited-run GLC 250 Edition 1, which went for RM360,888.

 

Jangan Keluarkan Perkataan "Bom" Di KLIA, KLIA2 - Polis

Polis Sepang mengingatkan orang ramai supaya tidak mengeluarkan perkataan 'bom' walaupun sekadar bergurau ketika berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2) kerana ia merupakan kesalahan serius.

E-hailing akan menyebabkan industri teksi ‘gulung tikar’

Industri teksi dijangka ‘gulung tikar’ sekiranya cadangan e-hailing atau proses pesanan kenderaan pengangkutan secara maya dilaksanakan.

 

Asing sisa pejal kalau tak mahu berdepan denda maksimum

Mana-mana pihak yang gagal mengasingkan sisa pepejal mulai 1 Jun ini akan dikenakan denda kompaun maksimum sehingga RM1,000.

 

Kaji mekanisme pengapungan bebas tentukan harga minyak

Kerajaan sedang mengkaji pelaksanaan mekanisme pengapungan bebas bagi menggantikan pengapungan terkawal dalam menentukan harga runcit minyak.

 

Rentas cabaran

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yakin syarikat dana persaraan kerajaan itu dapat terus memberikan kadar pulangan dua peratus melebihi kadar inflasi pada tahun ini meskipun wujud turun naik dalam pasaran ekuiti tempatan dan global.

Projek pembangunan Hikmah Exchange

Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan projek pembangunan Hikmah Exchange di Jalan Haji Taha di sini sebagai permulaan kepada usaha untuk membolehkan kaum bumiputera Sarawak memiliki hartanah terutama di kawasan strategik.

Kereta Proton Perdana 
ditemukan terbakar 100 peratus

Sebuah kereta Proton Perdana yang ditemukan terbakar seratus peratus di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hutan Melintang, Perak dibakar dengan sengaja menggunakan petrol sebagai bahan penggalak.

15 dalang tonto diberkas di tiga negeri

Seramai 15 dalang dan ketua sindiket tonto diberkas dalam Op Cantas Khas Tonto sejak 26 April lalu yang merupakan kerjasama julung-julung kali antara Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk membanteras kegiatan tonto.