Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

MH17: 100 individu dikenal pasti

UALA LUMPUR 29 Sept. - Kementerian Pengangkutan memaklumkan, pasukan siasatan bersama (JIT) telah mengenal pasti kira-kira 100 individu yang boleh dikaitkan dengan tragedi nahas pesawat Malaysia Airlines MH17 yang ditembak jatuh di wilayah Donetsk, timur Ukraine pada 17 Julai 2014.
LIOW TIONG LAI

Tuan Yang Dipertua Melaka terima Ijazah Doktor Kehormat

CYBERJAYA 29 Sept. - Tuan Yang Dipertua Melaka, Tun Mohd. Khalil Yaakob dianugerahkan Ijazah Doktor Kehormat dalam bidang Kepimpinan oleh Universiti Limkokwing di sini hari ini.

Anugerah tersebut disampaikan oleh Sultanah Pahang, Sultanah Kalsom di universiti tersebut di sini.

Penganugerahan itu bagi mengiktiraf sumbangan beliau dalam pembangunan negara terutamanya dalam menjadikan Melaka sebagai tumpuan dunia.

Restorasi mula jelajah desak rombak AKSB

MACHANG 26 Sept. - Badan Bertindak Restorasi Air Kelantan (Restorasi) memulakan siri jelajahnya di seluruh negeri bagi mendesak kerajaan Pas Kelantan melakukan rombakan dalam pengurusan Syarikat Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB).

Pengerusinya, Datuk Seri Dr. Mohd. Fared Abdul Ghani berkata, misi tersebut akan digerakkan ke beberapa daerah terlebih dahulu bagi memaklumkan dan memberi kesedaran kepada rak­yat mengenai keperluan rombakan tersebut.

NSTP akan tutup 2 kilang, kata bekas pengarang

Seorang bekas pengarang kanan New Straits Times (NST) mendedahkan syarikat akhbar itu akan menutup 2 kilang percetakannya, dipercayai kesan daripada kemerosotan jualan akhbar dan hasil iklan.

 

AAM bermasalah? Cawangan ditutup, panggilan tidak dijawab

Krisis kewangan yang melanda Persatuan Automobil Malaysia (AAM) semakin menjejaskan prestasi organisasi itu memberi perkhidmatan kepada ahlinya.

 

Perjuangan besar Malaysia di pentas PBB

KALAU baru pertama kali mencuba New York City Subway, sistem rel pengangkutan terpantas dunia di kota megapolitan itu, jangan terkejut kerana pergerak­an manusia di bawah tanah itu segalanya pantas.

Tiada peluang untuk berjalan sambil berbual kosong. Waktu menunggu tren singkat. Hanya seminit. Beroperasi 24 jam, setiap orang akan bergegas masuk dan mencari laluan keluar tanpa mempedulikan yang lain.

Tetapi lain kisahnya di sebuah bangunan berdekatan subway Grand Central yang tersergam megah di situ.

2016 Proton Saga 1.3L launched – from RM37k

We’ve seen the spyshots and teasers, and we’ve even driven it, but now it’s finally time for the new 2016 Proton Saga to face the world. The budget sedan has officially been launched at the Setia City Convention Centre today, and while it’s the last of Proton’s three sedans to be introduced this year, it’s arguably the most important, as it represents the national carmaker’s bestselling model.

 

Gadis nasi lemak Anak Dara dapat 'surat cinta' PBT

Gadis cantik itu menjadi sensasi Internet bukan sahaja kerana 'jenama' nasi lemaknya, tetapi juga kecekalan mencari rezeki dengan meniaga di tepi jalan, walaupun berpendidikan tinggi.

 

Laporan MH17 sudah keluar, mungkin tiada pihak didakwa

Pasukan pendakwa antarabangsa yang menyiasat nahas pesawat Malaysia di timur Ukraine pada tahun 2014 akan melaporkan penemuannya hari ini tetapi mungkin tidak akan membuat pertuduhan terhadap mana-mana pihak memandangkan halangan undang-undang dan politik.

 

Elak nampak bodoh, exco Pemuda Umno batal hasrat buat laporan polis

Bagi mengelakkan dirinya kelihatan bodoh, Exco Pemuda Umno, Armand Azha Abu Hanifah membatalkan hasrat membuat laporan polis berhubung dakwaan beliau menamakan beberapa pihak sebagai penaja gerakan menjatuhkan perdana menteri, selepas mendapati maklumat itu palsu.