Close

Poll

Adakah Anda Setuju Bahawa Pesawat MH370 Telah Terhempas di Lautan Hindi?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Tidak masuk akal selesai satu saat

+PUTRAJAYA 15 April - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyelar kenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kononnya mampu menyelesaikan misteri kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 dalam satu saat sekiranya diberi kuasa.

data misi sulung dikumpul Bluefin-21 kini dianalisis

PERTH 15 April - Data yang dikumpulkan selama enam jam menerusi misi sulung kenderaan dalam air automatik (AUV) Bluefin-21 semalam kini diekstrak dan dianalisis.

Teguhkan kerjasama keselamatan

KUALA LUMPUR 15 April - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, wujud keperluan bagi rantau ini untuk memiliki struktur keselamatan yang mantap dalam usaha mempromosikan keamanan antara negara serta mempermudahkan kerjasama merentas sempadan.

‘Kenyataan Anwar tidak masuk akal’

Najib dikunjungi Menteri Pertahanan Britain, Philip Dunne di Putrajaya. Putrajaya:Datuk Seri Najib Razak semalam, membidas kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kononnya mampu selesaikan misteri kehilangan MH370 dalam satu saat jika diberi kuasa.

Shakilla belajar jadi popular

KELIBATNYA dalam bidang lakonan sudah mencecah usia lapan tahun. Hairannya, dalam tempoh tersebut namanya kurang disebut bahkan tidak gah dan menyinar seperti pelakon lain.

PATI tak dapat cabut lari

Melaka: Dua wanita antara 24 pendatang asing tanpa izin (PATI) ditahan dalam satu Operasi Bersepadu 6P di lima lokasi, di sekitar bandar raya ini semalam.

Penyamun paksa wanita diam

Ipoh: Seorang ahli perniagaan kerugian puluhan ribu ringgit apabila rumahnya di Taman Pertama di sini, dipecah masuk dua penjenayah yang melarikan pelbagai barang berharga termasuk wang kertas lama dan koleksi jam tangan awal pagi semalam.

‘Ayu jerit sekuat hati’

Johor Bahru: “Ayu berasa sangat takut dan menjerit sekuat hati panggil ibu ketika van sekolah mengundur ke belakang,” kata seorang daripada mangsa kejadian van sekolah yang terjunam ke dalam loji kumbahan di Taman Universiti, di sini, kelmarin.

8 lelaki bikin onar dicekup

Alor Setar: Polis Kedah menahan lapan lelaki termasuk seorang warga Myanmar di tiga daerah berasingan membabitkan Kota Setar, Kuala Muda Sik dalam Ops Cantas sepanjang Mac sehingga awal bulan ini termasuk merampas tiga jenis senjata api dan parang dipercayai untuk melakukan kegiatan jenayah.

Kembar amal belajar bersama

Kuala Lumpur: “Boleh dikatakan sejak kecil kami tak pernah berpisah sehingga makan, tidur, belajar dan kelas pun bersama dan hari ini (semalam) kami turut menerima anugerah ini bersama, inilah yang dikatakan rezeki dan tuah buat kami berdua,” kata Wong Jecinn, 18, yang menerima Anugerah Pelajar Cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2013 bersama adik kembarnya, Wong Jeyinn, 18, di sini, semalam.