Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Mufti Wilayah gesa Putrajaya kecualikan GST kepada orang Islam

Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Zulkifli Mohamad menggesa Putrajaya mengecualikan warganegara beragama Islam daripada membayar cukai barangan dan perkhidmatan (GST) kerana mereka sudah melunaskan zakat berdasarkan agama Islam.

 

Pembedahan A’ariz ditangguhkan

Pembedahan bayi tanpa hempedu, Muhammad A’ariz Daniel Mohd Daniel, 2, yang dijadualkan berlangsung pada hari ini terpaksa ditangguhkan ke tarikh lain.

Ibu tunggal nekad bina pondok

Seorang ibu tunggal yang mempunyai tujuh anak nekad membina sebuah pondok dengan kudrat sendiri hasil bahan binaan terpakai dekat Kampung Sungai Pasir Kecil, Sungai Petani.

Bekas jururawat dijel lagi

Seorang bekas jururawat yang pernah dijel atas kesalahan guna wang palsu dihukum penjara lapan tahun lagi atas kesalahan sama di mahkamah sesyen, di sini, semalam.

Di mana Izzati

Seorang pelajar tingkatan tiga sebuah sekolah di Taman Melawati, Siti Nur Izzati Mokhtar, 15 dilaporkan tidak pulang ke rumah selepas keluar ke sebuah pusat beli-belah di ibu negara, sejak Sabtu lalu.

400,000 penjawat awam masih terima gaji serendah RM800 sebulan

Terdapat 400,000 penjawat awam di negara ini masih menerima gaji serendah RM805 sebulan, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs), Datuk Azih Muda.

 

RM50 juta bagi Kempen Lebih Jimat

TESCO Stores (Malaysia) Sdn Bhd, melabur RM50 juta bagi pelaksanaan Kempen Lebih Jimat anjurannya dalam mengurangkan beban kenaikan kos sara hidup di negara ini.

Lagi desakan hapus caj perkhidmatan

KERAJAAN digesa supaya menghapuskan caj perkhidmatan agar tidak membebankan rakyat khususnya dalam kala­ngan pengusaha syarikat kawalan keselamatan.

MTUC bertegas 55 tahun

Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) mahu syarat pengeluaran kesemua wang pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dikekalkan pada usia 55 tahun.

Sultan Selangor berpuas hati pengangkutan awam

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berpuas hati serta bertambah yakin dengan sistem pengangkutan awam di Lembah Klang selepas berkenan mencemar duli menaiki transit aliran ringan (LRT) dan monorel hari ini.