Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Empat Penyamun Mati Ditembak

Polis menembak mati empat penjenayah dipercayai terbabit dalam jenayah samun di kawasan Sungai Sekamat di sini, 6.15 pagi tadi.

Kualiti air sungai membimbangkan

Kualiti air sungai di Malaysia masih berada pada tahap membimbangkan apabila 229 daripada 473 sungai di seluruh negara didapati tercemar akibat kesan pembuangan sisa-sisa industri.

RM1b bagi naik taraf jalan atasi kesesakan

Kira-kira RM1 bilion diperuntukkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi pelaksanaan beberapa projek pembinaan dan naik taraf jalan melibatkan laluan-laluan utama bagi mengurangkan kesesakan trafik di ibu negara.

Bertindak bijak di Sungai Besar

Barisan Nasional (BN) perlu bekerja keras serta bertindak secara bijaksana bagi mengatasi semua permasalahan dalaman dan luaran dalam menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar, 18 Jun ini.

Derita berganda

Kuala Lumpur: Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga. Peribahasa itu menggambarkan keperitan hidup yang terpaksa dilalui seorang ibu beranak sembilan yang dihimpit kemiskinan dan kini terpaksa pula bertarung nyawa menanggung penderitaan penyakit kanser payudara tahap tiga yang dihidapinya sejak 2008.

Ibu durjana

Ampang: Ibu durjana. Itu gambaran sesuai diberikan terhadap tindakan kejam penagih wanita tempatan yang dikesan mengambil dadah berlebihan tanpa menghiraukan nyawa bayi dikandung.

1MDB tidak ditutup

Syarikat 1Malaysia Development Bhd (1MDB) tidak akan ditutup, sebaliknya menjadi syarikat pasif dan menjalankan apa-apa aktiviti perniagaan selepas pemindahan asetnya ke Kementerian Kewangan Diperbadankan (MKD) selesai pertengahan bulan depan.

Luahan Sayu Kakak Mangsa Nahas Dua Beradik

Berita mengenai kematian dua beradik yang terlibat dalam nahas kemalangan jalan raya di susur keluar Tol Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka benar-benar memilukan hati seluruh rakyat Malaysia.

Difahamkan, menurut saksi di tempat kejadian, kedua-dua mangsa dikatakan masih sedar pada ketika itu dan memerlukan rawatan secepat mungkin.

Bomba Selamatkan Kuda Betina Jatuh Longkang

Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor menyelamatkan seekor kuda betina yang terjatuh ke dalam longkang sedalam kira-kira dua meter di Taman Pinggiran Putra, Seri Kembangan dekat sini, Selasa.

Pemeriksaan Imigresen Di KLIA Berjalan Lancar

Seminggu selepas kaunter-kaunter di pintu masuk utama negara telah diselar kerana mengalami masalah sistem saringan, urusan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur kini berjalan lancar.