Close

Poll

Adakah anda berpuas hati prestasi Malaysia mendapat tempat ke-4 dalam Sukan Sea yang lepas?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Al-Ansar sertai GHX

Kuala Lumpur: Global Halal Exchange (GHX), segmen e-dagang Halal bagi Dagang NeXchange Berhad menjangka mampu mencatat sekurang-kurangnya 10 peratus sumbangan kepada kumpulan dalam tempoh lima tahun.

Berita Publishing henti terbit majalah

Kesan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) nampaknya bukan saja menjejaskan peniaga kecil malah turut memberi kesan kepada syarikat penerbitan.

 

Rentap rentak samba

Gwangju, Korea Selatan: Mohd Farhan Abu Bakar sudah bersedia untuk memberikan persembahan terbaik sebagai benteng terakhir negara apabila menentang Brazil dalam aksi pembukaan Kumpulan C di Sukan Universiti Dunia (Universiade) petang ini.

Harap bahagia azab menjelma

Johor Bahru: “Saya beli teksi terpakai supaya isteri kembali ke pangkuan dan membuktikan kepada keluarga mentua yang saya masih mampu menyara isteri dan anak-anak, tetapi tidak sangka teksi itu jugalah membuat hidup saya porak-peranda dan diburu enam along kerana gagal melunaskan bunga pinjaman,” kata seorang lelaki dikenali sebagai Imran, 49, mangsa pinjaman ceti haram.

Rancang menabung awal, elak bergantung kerajaan

Perancangan penabungan awal anak-anak melalui Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) mampu mengelakkan kebergantungan
pinjaman pendidikan daripada kerajaan.

Kaji semula notis pemberitahuan harga minyak - FOMCA

Kerajaan perlu mengkaji semula keputusan untuk tidak mengeluarkan notis pemberitahuan mengenai perubahan harga minyak kepada orang ramai bagi mengelakkan pengguna panik, demikian menurut Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca).

 

Mahu anak lupakan kejadian berlaku

Ibu kanak-kanak malang yang dipercayai didera bapa dan ibu tirinya, Sana Abdul Malik hanya ingin anaknya, Nur Zuliana Zaara Zulkifli melupakan kejadian menimpa dirinya dan tidak sekali-kali akan bertanya tentang apa yang berlaku.

'Aku sembelih mu, aku kambus dale kubur'

Balasan buat seorang anak yang berkata kasar dengan mengugut untuk menyembelih ibunya, dia dihukum penjara lapan bulan oleh mahkamah majistret, di sini, hari ini.

Umum awal harga petrol bantu rancang bajet

Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) menggesa kerajaan mengkaji semula keputusan untuk tidak mengeluarkan apa-apa pemberitahuan mengenai perubahan harga bahan api kepada orang ramai.

Tabika kesan ada unsur dera sejak Februari

Pengurusan Taman Bimbingan Kanak-Kanak (Tabika) Ummi di Rantau Panjang di sini mengesan sejak awal Februari, ada sesuatu yang tidak kena dengan kanak-kanak perempuan lima tahun yang ditemui cedera serius dipercayai didera baru-baru ini.