Close

Poll

Penurunan caruman KWSP sebanyak 3% memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Cadang bina MRSM, sekolah asrama penuh khusus untuk Orang Asli

Kerajaan bercadang mewujudkan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dan sekolah berasrama penuh khas untuk pelajar-pelajar Orang Asli sebagai langkah meningkatkan taraf pendidikan dan masa depan golongan berkenaan.

TPM Lancar Dasar KDN

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melancarkan Dasar Keselamatan Dalam Negeri (DKDN) yang merupakan satu dasar komprehensif aspek keselamatan dalam negeri, ketenteraman awam serta ancaman keganasan global.

Sebutan Semula Kes Penggal Kepala Pekerja Barang Lusuh 7 Mac

Mahkamah Majistret di sini menetapkan kes seorang pemandu lori yang dipercayai memenggal kepala seorang pekerja kedai barang lusuh disebut semula pada 7 Mac.

Ibu Mengaku Tidak Bersalah Dera Anak Berusia 5 Tahun

Seorang ibu berusia 41 tahun yang mendera anak perempuannya berusia lima tahun secara fizikal mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini Jumaat.

TPP dijamin tidak ulangi Perjanjian Pangkor

Langkah kerajaan Malaysia menandatangani Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) di Auckland, New Zealand semalam dijamin tidak akan mengulangi kesan negatif akibat Perjanjian Pangkor dimeterai pembesar Melayu suatu ketika dahulu.

MAS, AirAsia berjaya ketepi denda RM10 juta

Malaysia Airlines (MAS) dan AirAsia Bhd berjaya mengetepikan keputusan  Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) yang mengenakan denda RM10 juta kerana didapati melanggar larangan perkongsian pasaran.

Sampai masa kerajaan tidak taja belajar di luar negara

Kerajaan disaran supaya mengkaji semula penajaan pelajar bagi peringkat ijazah pertama di institusi pengajian tinggi luar negara memandangkan universiti dalam negara sudah setanding dengan universiti lain di luar negara.

Sayu lihat rumah kongsi

Jasin: “Walaupun hanya rumah kongsi, tetapi itulah tempat saya berteduh selama ini. Kini semuanya menjadi abu,” kata Mohamad Jamil, 24, yang tinggal sehelai sepinggang selepas rumah kongsi didiaminya di Jalan Ayer Merbau, Bemban, di sini, musnah dalam kebakaran, jam 8.15 pagi semalam.

Nazar khurafat campak duit

Seremban: Segelintir individu sanggup melakukan perkara khurafat dengan membuang syiling ke dalam perigi Masjid Jamek Datuk Syahbandar Haji Ahmad Rasah di sini, yang dikatakan tidak pernah kering sejak dibina pada 1875 kononnya bagi membayar nazar.

Pendekatan Holistik Untuk Musnah Kawasan Pembiakan Aedes

Pendekatan holistik diperlukan untuk memusnahkan kawasan pembiakan nyamuk Aedes dalam mencegah penularan risiko demam denggi dan virus Zika, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam.