Close

Poll

Adakah penurunan nilai Ringgit Malaysia (RM) menjejaskan kehidupan harian anda?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Bayar tol tanpa tunai meningkat

Pelaksanaan penuh tol tanpa tunai di beberapa lebuh raya utama bermula 9 September ini dijangka berjalan lancar dengan penerimaan positif daripada orang ramai.

12 kawasan catat IPU tidak selamat

Dua belas kawasan di pantai barat Semenanjung Malaysia merekodkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat melebihi 100 setakat 9 pagi ini.  

Tandas Rosak, Pesawat MAS MH19 Terpaksa Mendarat Di Chennai

Pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) terpaksa membuat pendaratan tidak berjadual di India pada Khamis berikutan tandas di dalam pesawat itu mengalami kerosakan.

Disangka Pencuri Motor, Bilal Masjid Parah Ditikam

MALANG sekali, hanya kerana salah faham seorang lelaki berusia 22 tahun yang tidak bersalah terpaksa bertarung nyawa selepas ditikam individu yang menyangka dia seorang pencuri.

MAB keeps 9,000 permanent staff

PETALING JAYA: The new Malaysia Airlines Bhd (MAB) has hired only 9,000 of its employees on permanent contracts. Another 4,000 employees of MAB are on short-term contracts.

100,946 peminjam Tekun gagal bayar balik pinjaman RM675 juta

Seramai 100,946 peminjam Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun) gagal membayar semula pinjaman mereka yang berjumlah RM675 juta.

 

Mesin jual air layan diri perlu lesen Kementerian Kesihatan

Pengusaha mesin menjual air layan diri perlu memiliki lesen daripada Kementerian Kesihatan mulai 1 Januari tahun depan, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam.

 

‘Siapa pun tak boleh diterima pijak gambar’

Pengerusi Bersih 4.0, Maria Chin Abdullah mengutuk sekerasnya dengan dakwaan insiden memijak gambar Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada perhimpunan itu minggu lalu.

Jangan terjerat oleh pembantu rumah kitar semula

Dengan menawarkan harga lebih murah untuk menarik pelanggan, sindiket tertentu telah menjalankan perniagaan pembantu rumah kitar semula untuk mengaut keuntungan.

 

‘Kami dah nak kahwin’

"Kami dah nak kahwin". Itu antara alasan yang diberikan pasangan remaja yang dicekup dalam Operasi Merdeka sempena Ops Maksiat oleh penguatkuasa Jabatan Agama Islam Negeri Pulau Pinang di sebuah rumah tumpangan di sini, semalam.