Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Dipukul dan dibogel, ibu tampil bela anak dituduh curang

Seorang ibu meminta pihak berkuasa bertindak terhadap individu yang memukul serta memalukan anak perempuannya selepas didakwa berlaku curang.

 

Dipukul dan dibogel, ibu tampil bela anak dituduh curang

Seorang ibu meminta pihak berkuasa bertindak terhadap individu yang memukul serta memalukan anak perempuannya selepas didakwa berlaku curang.

 

Volkswagen Jetta facelift launched in Malaysia, from RM109k

The 2016 Volkswagen Jetta facelift has just been launched Malaysia, available in three variants: Trendline, Comfortline and Highline, priced at RM108,990, RM117,990, and RM128,990 respectively (retail without registration and insurance). It was officiated new custodians of the Volkswagen brand in Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia, under Porsche Holding Salzburg.

 

Pelakon drama dan anak ‘Datuk’ ditahan tanam ganja

Seorang pelakon drama dan seorang anak ‘Datuk’ adalah antara 3 lelaki yang ditahan di sebuah banglo di Jalan Ampang Ulu di sini kerana disyaki terlibat dalam penanaman pokok ganja, mengguna dan menjual dadah itu.

 

Jawatankuasa khas siasat kemalangan

Kuantan: Kementerian Pengajian Tinggi sudah menubuhkan satu jawatankuasa khas yang akan melakukan siasatan terperinci kemalangan meragut nyawa dua beranak ketika menyaksikan Perlumbaan Automotif dan Inovasi Pendidikan 2016 (EIMARACE 2016) di Jalan SUKPA, di sini, semalam.

Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi Tan Sri Dr Noorul Ainur Mohd Nur berkata, jawatankuasa berkenaan dianggotai oleh pegawai daripada kementerian dan wakil penganjur.

Maut rumah terbakar

Georgetown: Lelaki ditemui rentung dalam kebakaran di rumah di Jalan Bunga Matahari, Tanjong Tokong, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 6 petang itu, mayat mangsa yang belum diketahui identiti dan berusia lingkungan 50-an ditemui dalam keadaan tertiarap di dapur rumah terbabit.

Bas ekspres terbabas, 29 penumpang selamat

Sebanyak 29 penumpang sebuah bas ekspres dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur terselamat apabila kenderaan itu terbabas di bahu jalan dan terhumban ke dalam longkang di Kilometer 244, Lebuhraya Utara-Selatan PLUS (arah utara) dekat Rembau, hari ini.

 

Upin Ipin bintangi video terbaru Unicef

Duta Tabung Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa Bersatu (Unicef) bagi Malaysia, Upin dan Ipin, menaikkan nama negara ini apabila dipaparkan dalam projek video terbaru Unicef, ‘Imagine’, yang dilancarkan pada Jumaat.

 

First batch of Tesla Model S on way in to Malaysia

An update on the Tesla initiative being carried out by Malaysian Green Technology Corporation (GreenTech Malaysia). Its CEO Ahmad Hadri Haris told paultan.org that the first batch of Tesla vehicles will soon be arriving in the country – the shipment is made up of 10 units, and consists primarily of S 70 rear-wheel drive variants, along with a single P90D performance all-wheel drive unit.

 

Untung bank di Malaysia terjejas kerana sektor minyak dan gas

Institusi-institusi kewangan di Malaysia terpaksa bersedia menghadapi pengurangan keuntungan selepas pemain-pemain industri minyak dan gas tempatan terjejas akibat kejatuhan harga minyak serta pemberhentian projek.