Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Sokong Perhimpunan Agung UMNO 
bincang isu tanah rizab Melayu

Dua Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO me­nyatakan sokongan supaya isu ta­nah rizab Melayu dibincangkan oleh perwakilan ketika Perhimpunan Agung UMNO nanti jika mendapat persetujuan daripada jawatankuasa usul perhimpunan.

Tersangkut pada akar pokok

Sangkaan suami isterinya ke surau untuk solat Subuh, kelmarin, meleset apabila wanita itu ditemui lemas dalam Sungai Muda berhampiran Kampung Pantai Chicar, dekat sini, semalam.

“Tidak mungkin Mohd. Saiful berbohong” - Muhammad Shafee

Ketua pasukan pendakwaan, Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah berhujah di Mahkamah Persekutuan hari ini, tidak mungkin Mohd. Saiful Bukhari Azlan berbohong dan mengada-adakan cerita bahawa dia diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tidak Boleh Berniaga Jika Tidak Bertudung

Jika tidak bertudung, anda tidak boleh terlibat dengan aktiviti perniagaan.

Abu Sayyaf Ugut Hantar Kepala Tawanan Malaysia

Militan Abu Sayyaf mengugut untuk memenggal kepala penternak ikan dalam sangkar, Chan Sai Chuin jika wang tebusan berjumlah RM3 juta tidak dibayar pada November.

Dua Lelaki Disyaki Perompak Ditembak Mati

Tindakan pantas polis mengepung kawasan Penampang Baru menyaksikan dua lelaki disyaki perompak ditembak mati dan seorang wanita ditahan selepas insiden berbalas tembakan dengan polis kira-kira 6 kilometer dari sini pada Khamis.

Wanita Sempat Beritahu Ditikam Kekasih Sebelum Maut

Ungkapan terakhir seorang wanita sebelum menghembuskan nafas terakhir membantu menyelesaikan kes pembunuhan terhadap dirinya dengan kejam.

UM Kenal Pasti 9 Mahasiswanya Terlibat Perhimpunan Haram

Universiti Malaya (UM) telah mengenal pasti sembilan pelajarnya yang disyaki menghadiri perhimpunan haram sempena pidato Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diadakan pada 27 Oktober lepas di Dataran Dewan Tunku Canselor.

Yusof Haslam Tunggu 23 Tahun Terbitkan Drama 'Bercakap Dengan Jin'

Impian penerbit filem Skop Production iaitu Datuk Yusof Haslam untuk mengadaptasi novel seram yang popular sekitar tahun 1980an iaitu Bercakap Dengan Jin tercapai apabila Astro berbesar hati untuk menayangkannya di saluran Mustika HD.

Gali tanah jumpa tengkorak manusia

Polis menyiasat kemungkinan berlaku pembunuhan susulan penemuan serpihan tengkorak dan tulang manusia tertanam di kawasan tapak pembinaan gimnasium dan makmal di Jalan Temerloh, Titiwangsa di sini.