Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

‘Mengapa dicerca nasib kami...’

Ejekan rakan sebaya dengan gelaran Si Pekak tidak pernah melunturkan semangat dua beradik berhati waja ini apabila menjadikan kutukan diterima sebagai motivasi hingga sering memperoleh keputusan cemerlang dalam setiap peperiksaan di sekolah.

Mengucap panjang

“Anak jiran saya sedang bermain permainan video dan sempat merakamkan ribut yang berlaku semalam (kelmarin),” kata Kamrandin Din Muhmad, 59, penduduk di Perumahan Rakyat Lima Kedai di Gelang Patah, di sini, semalam.

Empat kedai musnah terbakar

Kota Bharu: Empat deretan kedai musnah dalam kebakaran di Berek 12, petang tadi.

Dua pekerja dikhuatiri tertimbus

Tapah: Dua mangsa dikhuatiri tertimbus selepas berlaku gelongsoran tanah di kawasan pembinaan di Jalan Kampung Banir, Batu 3, Temoh, di sini, kira-kira 4 petang tadi.

Simpan diesel tanpa dokumen

Pelabuhan Klang: Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Daerah Maritim Klang menahan sebuah kapal yang menyimpan 200,000 liter diesel dianggarkan bernilai RM320,000 tanpa dokumen di perairan Pulau Indah, di sini, semalam.

Harimau dahan masuk tapak pembinaan

Butterworth: Seekor harimau dahan yang tersesat di sebuah tapak pembinaan di Sungai Dua, ditangkap 7.30 malam semalam.

Terpedaya Dengan 'Rayuan Seks'

Gambar-gambar 'abam handsome' (lelaki tampan) dilihat digunakan untuk menarik minat remaja perempuan menyertai kumpulan militan di Syria.

PATI Pakistan cuba tipu

Kota Bharu: Taktik sebahagian pendatang asing tanpa izin (PATI) warga Pakistan menunjukkan salinan pasport dan permit untuk mengelak ditahan, gagal apabila penguat kuasa Jabatan Imigresen Malaysia Kelantan mendapati salinan dokumen itu tidak sah.

Wanita warga asing lari masuk terowong rahsia dicekup

Sebuah kelab malam di Mont Kiara, di sini kecoh apabila puluhan wanita warga asing yang dipercayai berkhid­mat sebagai pekerja seks cuba melarikan diri dengan memasuki terowong rahsia ketika diserbu sepasukan polis, awal pagi ini.

15 restoran nasi kandar ditutup

Sebanyak 15 restoran nasi kandar di negeri ini diarah tutup selain dikenakan tujuh notis kompaun bernilai RM6,100 kerana beroperasi dalam keadaan kotor dan meloyakan.