Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Tidak lulus EIA

Projek ternakan ikan sturgeon berimpak tinggi di Kuala Tahan berhampiran Taman Negara, Jerantut akan dipindahkan ke kawasan lain di daerah sama selepas tidak mendapat kelulusan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA).

3 pemandu maut
di Jalan Lipis-Merapoh

Dua pemandu maut dalam kemalangan melibatkan sebuah kereta dan sebuah treler di Kilometer 51, Jalan Lipis-Merapoh berhampiran Bukit Tujuh di sini awal pagi ini.

10 minit curi hati penonton

Kuala Lumpur: Tangkas dan cekap. Itu yang dipamerkan melalui persembahan pentomin pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui babak lakonan menumpaskan sindiket pemerdagangan manusia selain menyelamatkan gadis sempena sambutan Hari Polis ke-208 Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Jalan Semarak di sini, semalam.

Mr Os bedah tonsil, nafi sakit teruk

Kuala Lumpur: “Sebenarnya saya tidak ada apa-apa, cuma masalah tonsil saja. Gambar saya dicucuk dengan wayar dan alatan perubatan itu adalah prosedur biasa selepas pembedahan.

Usah terpedaya

Kadar inflasi masih 
rendah selepas GST

Kadar inflasi dijangka masih baik dan rendah selepas pelaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST), kata Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr. Mohd. Irwan Serigar Abdullah.

Pasangan warga 
emas, jiran maut nahas

Keriangan sepasang suami isteri dan seorang jiran selepas pulang dari Genting Highlands bertukar tragedi apabila mereka maut selepas kenderaan yang dinaiki terbabas sebelum dirempuh sebuah lori sampah.

Kilang barang lusuh di terbakar

Sebuah kilang memproses barangan lusuh di Taman Perindustrian Samudera, berhampiran pasaraya Giant, di Batu Caves di sini terbakar, lewat petang semalam.

Enam ditahan belasah penguatkuasa DBKL

Polis menahan enam penyokong #KitaLawan kerana melakukan keganasan terhadap penjawat awam dalam kejadian di Dataran Merdeka semalam.

'Diusik' jin ketika tidur di surau

DIGANGGU jin ketika tidur bukanlah perkara aneh, kerana adakalanya kita berkongsi 'tempat tinggal' dengan mereka, mana tahu kemungkinan tempat berteduh kita  itu 'kediaman' mereka.