Close

Poll

Adakah anda pulang ke kampung untuk berhari raya pada tahun 2015 ini?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Zeti sihat, bekerja seperti biasa di pejabat

KUALA LUMPUR: Gabenor Bank Negara (BNM), Tan Sri Zeti Akhtar Aziz berada dalam keadaan sihat dan tidak mengalami serangan jantung seperti yang digembar-gemburkan media sosial.

Najib rai Cameron pada majlis makan malam

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak malam ini meraikan Perdana Menteri Britain, David Cameron dalam majlis makan malam di sini.

Siasatan disambung selepas lantik pengerusi baharu

Siasatan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) terhadap syarikat pembangunan strategik, 1Malaysia Development Berhad (1MDB) ditangguhkan buat sementara waktu sehingga pengerusi baharu dilantik.

Mesyuarat PAC ditangguh sehingga pengerusi baharu dilantik - Pandikar Amin

KUALA LUMPUR: Mesyuarat yang membabitkan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) ditangguhkan dan hanya akan diadakan semula selepas pelantikan pengerusinya yang baharu, kata Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Himpunan Bersih 4.0 boleh dengan bersyarat

Himpunan Bersih 4.0 pada 28 dan 30 Ogos depan hanya boleh diteruskan sekiranya pihak penganjur mematuhi peraturan dan undang-undang mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012.

Lebih RM10.9 bilion dana asing keluar dari Bursa Malaysia setakat ini

Jumlah terkumpul pengaliran keluar modal asing daripada Bursa Malaysia adalah sebanyak RM10.9 bilion setakat ini, sekali gus mengatasi angka yang dicatatkan pada keseluruhan tahun 2014 iaitu RM6.9 bilion.

 

Serpihan flaperon disahkan dari badan Boeing 777

Serpihan pesawat yang ditemui terdampar di Pulau La Reunion di Lautan Hindi disahkan daripada pesawat Boeing 777.

 

Bunuh Pegawai Ambank: Mahkamah Kekal Hukuman Mati

Mahkamah Rayuan di sini hari ini mengekalkan hukuman mati terhadap bekas pengawal keselamatan warga Indonesia kerana membunuh pegawai Ambank Norazita Abu Talib, dua tahun lepas.

Pakar Laut Australia Kata Ia Mungkin MH370?

Tahun lalu, seorang lelaki dilaporkan hilang ketika belayar dengan bot kecilnya akibat cuaca buruk di luar pesisir pantai negeri Australia Barat namun mangsa berjaya ditemui semula selamat lapan bulan kemudian.

Rombakan Kabinet perkara biasa, kena bertenang

Masyarakat ilmuan berharap rakyat Malaysia mampu bertenang berhubung rombakan Kabinet oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam kerana ia merupakan satu amalan biasa dalam negara demokrasi.