Close

Poll

Penurunan caruman KWSP sebanyak 3% memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Bekas Pramugara MAS Tak Kisah Bawa Teksi

UMUM mengetahui demi menyelamatkan syarikat penerbangan negara Malaysia Airlines, terdapat kakitangannya yang terpaksa digugurkan.

200 Penumpang Rayani Air ‘Amuk’ Akibat Terkandas

SYARIKAT penerbangan tambang murah Rayani Air hari ini terpaksa membatalkan dua penerbangan Langkawi-Kuala Lumpur pada saat akhir yang mana perkara tersebut telah mengecewakan kira-kira 200 penumpang yang terkandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (LTAL). Kebanyakkan penumpang rata-ratanya merupakan warga tempatan yang mahu pulang selepas bercuti sempena Tahun Baharu Cina.

 

“Saya Sayangkan Anda, Saya Rindukan Anda” – TMJ

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, melahirkan kerinduan kepada adindanya, Allahyarham Tunku Laksamana Johor, Tunku Abdul Jalil, yang mangkat di Hospital Sultanah Aminah (HSA), di sini, awal Disember lalu.

Cilok elak bayar tol

Kuala Lumpur: Inginkan keseronokan, mahu tunjuk hebat atau kedekut membayar tol menyebabkan ada pengguna jalan raya yang mengambil kesempatan untuk tidak membayar tol dengan ‘mencilok’ atau mengekori rapat kenderaan lain di lorong Touch n Go atau Smart Tag yang boleh menyebabkan kemalangan.

Apandi jadi ‘orang suruhan’ Najib - HRW

Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali dianggap sebagai "legal hitman" (orang suruhan) bagi perdana menteri bertujuan menakut-nakutkan bakal pemberi maklumat yang boleh mendedahkan rasuah dalam kerajaan, kata sebuah badan hak asasi manusia antarabangsa.

 

Rakyat Malaysia diseru tandatangan petisyen gesa siasatan atas Najib dibuka semula

Rakyat Malaysia dijemput menandatangani petisyen maya yang akan diangkat PKR kepada Yang Di Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu memohon campur tangan mereka supaya siasatan terhadap dana dalam akaun bank peribadi perdana menteri dapat dibuka semula.

 

Cadang bina MRSM, sekolah asrama penuh khusus untuk Orang Asli

Kerajaan bercadang mewujudkan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dan sekolah berasrama penuh khas untuk pelajar-pelajar Orang Asli sebagai langkah meningkatkan taraf pendidikan dan masa depan golongan berkenaan.

TPM Lancar Dasar KDN

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melancarkan Dasar Keselamatan Dalam Negeri (DKDN) yang merupakan satu dasar komprehensif aspek keselamatan dalam negeri, ketenteraman awam serta ancaman keganasan global.

Sebutan Semula Kes Penggal Kepala Pekerja Barang Lusuh 7 Mac

Mahkamah Majistret di sini menetapkan kes seorang pemandu lori yang dipercayai memenggal kepala seorang pekerja kedai barang lusuh disebut semula pada 7 Mac.

Ibu Mengaku Tidak Bersalah Dera Anak Berusia 5 Tahun

Seorang ibu berusia 41 tahun yang mendera anak perempuannya berusia lima tahun secara fizikal mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini Jumaat.