Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kekal pekerja ladang

Kuala Lumpur: Sime Darby Berhad (Sime Darby) tidak bercadang memberhentikan kakitangannya khususnya di Malaysia kerana tidak ada keperluan berbuat demikian walaupun berdepan keputusan kewangan kurang memberangsangkan untuk suku pertama 2015/2016.

AEC rancakkan ekonomi Selangor

Seri Kembangan: Kerajaan Selangor optimis penubuhan Komuniti Ekonomi Asean (AEC) dijangka merancakkan lagi pertumbuhan ekonomi Selangor tahun depan terutama membabitkan kemasukan pelaburan langsung asing (FDI).

Parkson buka 3 cawangan baru

Putrajaya: Parkson Corporation Sdn Bhd (Parkson) merancang membuka tiga cawangan baharu tahun depan iaitu masing-masing satu di Damansara, Selangor dan Cheras, Kuala Lumpur serta di Bintulu, Sarawak.

Menitis air mata juri

Mungkin ramai tidak tahu penyanyi Shiha Zikir, 28, kini berada di Jakarta, Indonesia bagi mewakili Malaysia dalam program realiti D’ Academy Asia.

39 terima darjah kebesaran

Kuala Kangsar : Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, mengetuai 39 penerima darjah kebesaran sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzudin Shah di Istana Iskandariah di sini, hari ini.

Tragedi perigi kebun kelapa sawit

Jertih: Dua kanak-kanak lelaki berusia tujuh dan sembilan tahun ditemui mati lemas dalam sebuah perigi lama di Kampung Alur Keladi, dekat sini, kira-kira 5.30 petang tadi.

Mangsa banjir di Marudi, Miri terima bantuan

Marudi: Kira-kira 1,500 penduduk yang terjejas akibat banjir di tiga kawasan di Marudi dan Miri sejak Selasa lalu menerima bantuan makanan yang mula diagihkan petang tadi.

Fouziah timang anak lelaki

Kuala Lumpur: Pelakon dan pengacara, Fouziah Gous, 32, selamat melahirkan anak lelaki di sebuah hospital swasta di Shah Alam pada jam 11.40 pagi tadi.

Remaja maut, ahli keluarga parah

Sepang: Seorang remaja perempuan berusia 13 tahun maut selepas van dinaikinya terbabit dalam kemalangan di Kilometer 34.7 Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE) selepas susur keluar Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) menghala Nilai, petang tadi.

Mayat lelaki warga emas ditemui terapung

Kuantan: Mayat lelaki warga emas ditemui terapung di Sungai Galing Besar, di sini, di belakang pasaraya pagi tadi.