Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Qaseh Gold Premier sasar warga emas

SYARIKAT Ana Edar Sdn Bhd menyasarkan jualan 10,000 botol produk baharu mereka iaitu Qaseh Gold Premier yang dipasarkan bermula bulan depan.

Dua bayi dipercayai kena dera

Suasana pilu menyelubungi unit rawatan rapi (ICU) apabila seorang wanita mendukung bayi lelakinya yang berusia enam bulan sambil membacakan surah Yasin sebelum mesin bantuan pernafasan kanak-kanak itu dihentikan.

Anwar tidak perlu kelonggaran untuk mengundi

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata kerajaan tidak perlu beri kelonggaran kepada Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang sedang menjalani hukuman penjara, untuk mengundi pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh.

Pelajar Sudan juara Pertandingan Lagu Melayu

Tuah lagu Derita Cinta nyanyian Jamal Abdillah ternyata memihak kepada penuntut dari Sudan, Abdelrahman Babikir apabila dia dinobatkan juara pertandingan Lagu Melayu Antarabangsa (PALMA) sempena Festival Ilham Kreatif 2015 di Universiti Tenaga Nasional (UNITEN), baru-baru ini.

 

Mahu Isa Samad disingkir serta-merta

Himpunan Perdana Selamatkan Felda 2.0 yang melibatkan bukan sahaja peneroka di Pahang tetapi juga negeri lain, akan  menyenaraikan lima resolusi untuk dihantar kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam masa terdekat.

Polis buru saki baki ahli yang ditahan semalam


Polis kini memburu saki baki ahli kumpulan 12 individu yang ditahan di Hulu Langat dan Cheras semalam bagi melumpuhkan sepenuhnya gerakan kumpulan itu untuk melakukan serangan di negara ini.

Pemuda Pas boikot kempen, PKR berdepan risiko

Penganalisis politik berpendapat ketiadaan jentera Pemuda Pas Pulau Pinang dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh akan memberi kesan kepada prestasi PKR.

IS sasar tempat maksiat, bangunan kerajaan

Susulan 12 individu yang dipercayai mempunyai hubungan dengan kumpulan militan IS dan dilaporkan ditahan sebelum ini, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Counter Terrorism Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin mendedahkan tempat-tempat maksiat di Lembah Klang menjadi sasaran utama serangan kumpulan tersebut.

Qazaf: Zainul Rijal tarik diri sukarela,
mahkamah benar permohonan Anwar

Mah­kamah Rayuan Syariah di sini memutuskan bahawa peguam syarie, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar telah memenuhi Seksyen 38 Akta Tatacara Mal (Mahkamah Syariah Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1998 ketika memfailkan permohonan menarik diri daripada mewakili Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan dua lagi, tiga tahun lalu.

Jokowi bersimpati

Kuala Lumpur: Presiden Indonesia Joko Widodo (Jokowi) bersimpati dengan nasib wanita Filipina yang berdepan dengan hukuman mati kerana kesalahan menyeludup dadah dan berjanji untuk mengkaji kes itu, kata jurucakap Presiden Filipina Benigno Aquino semalam.