Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

9.6 peratus kes bankrup kerana kad kredit

Hanya 1,770 daripada 18,457 kes bankrap yang direkodkan pada 2015 akibat kegagalan membayar hutang kad kredit.

Keputusan Permohonan Pertukaran 15,000 Guru Diketahui 1 Jun Ini

Keputusan permohonan pertukaran 15,000 guru yang berjauhan daripada pasangan masing-masing akan diketahui pada 1 Jun ini, kata Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid.

Tiga Wanita Antara 13 Ditahan Terlibat Ceti Haram

Tiga wanita adalah antara 13 yang ditahan kerana terlibat dengan sindiket ceti haram atau 'ah long' dalam serbuan di sekitar Puchong dan Serdang, dekat sini, Jumaat lepas.

Tiga faktor lulus pertukaran guru

Kuala Lumpur: Keputusan permohonan pertukaran 15,000 guru yang berjauhan daripada pasangan masing-masing akan diketahui 1 Jun ini.

Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, permohonan pertukaran itu dibuka kepada guru setiap Januari, Jun dan Disember.

'FELDA Laut' untuk nelayan

Kuala Nerus: Pelaksanaan Projek Akuapolitan Kuala Nerus yang bernilai RM180 juta mencatat sejarah tersendiri apabila menjadi projek perintis yang berkonsepkan ‘FELDA Laut’.

Pembantu Rumah Dibayar Untuk Buat Tugas Khusus

Situasi di mana pembantu rumah melakukan pelbagai tugas seperti memasak, mencuci, menjaga bayi dan warga tua serta membasuh kereta akan berlalu.
Rakyat Malaysia kini perlu bersedia untuk membayar lebih bagi mendapatkan bantuan khusus.

Beku jawatan baru bukan pengambilan

Kerajaan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) tidak pernah membekukan pengambilan kakitangan awam sebaliknya hanya membekukan pewujudan jawatan baru di kementerian dan jabatan kerajaan.

33,824 mohon KWSP bayar PTPTN

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menerima 33,824 permohonan mengeluarkan caruman kira-kira RM235.7 juta bagi menyelesaikan hutang Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) sejak Januari hingga April tahun ini.

Beku jawatan baru bukan pengambilan

Nilai: Kerajaan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) tidak pernah membekukan pengambilan kakitangan awam sebaliknya hanya membekukan pewujudan jawatan baru di kementerian dan jabatan kerajaan.

Kelindan lori maut kemalangan

Dungun: Kelindan lori maut selepas lori dinaikinya terbabit kemalangan dengan kereta sebelum terbalik di Kilometer 91, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, dekat Air Hitam, petang tadi.