Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

GST: Harga barang di Ikea tidak berubah

Ikea yang dioperasikan oleh Ikano Pte Ltd, mengulangi pengesahan bahawa harga produk dalam Katalog Ikea 2015 kekal seperti sebelum pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Kad prabayar sepatutnya tak kena GST

Walaupun perlaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang bermula hari ini belum sampai 24 jam, namun telah banyak reaksi negatif mengenainya telah diluahkan menerusi laman-laman sosial.

KPDNKK keluar 7 notis siasatan berkaitan GST

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) mengeluarkan tujuh notis tunjuk sebab kepada peniaga dan syarikat berhubung aduan berkaitan cukai barang dan perkhidmatan (GST) hari ini.

Mahkamah tolak semakan

Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) di sini hari ini menolak semakan kehakiman oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membatalkan keputusan Komisioner Jeneral Penjara Malaysia yang tidak membenarkannya untuk menghadiri sidang Dewan Rakyat yang sedang berlangsung kini sehingga 4 April ini.

JKDM berpuas hati operasi pematuhan, pencatutan GST

Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) berpuas hati dengan Operasi Pematuhan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dan Pencatutan yang bermula sejak awal pagi ini di sekitar Puchong sebaik sahaja pelaksanaan GST bermula hari ini.

7-Eleven mohon maaf kesilapan GST

Rangkaian kedai runcit 24 jam, 7-Eleven memohon maaf kerana kesilapan mengenakan bayaran cukai barangan dan perkhidmatan (GST) terhadap penjualan akhbar di kedai tersebut bermula pagi tadi.

Gangguan bekalan air tidak berjadual di Selangor

Gangguan bekalan air tidak berjadual berlaku di Petaling, Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang hari ini berikutan penutupan dua Loji Rawatan Air (LRA) di Sungai Semenyih dan Bukit Tampoi kerana pencemaran.

Tangisan anak tidur berbahang

Pasir Puteh: Tangisan kuat budak lelaki berusia tiga tahun berjaya menyelamatkannya daripada rentung selepas rumah pusaka arwah neneknya musnah terbakar dalam kejadian di Kampung Changgai, Gaal dekat sini, kelmarin.

Syarikat kereta turunkan harga kerana GST

Lebih banyak syarikat mengumumkan penurunan harga kenderaan mereka, berikutan pelaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) hari ini.

‘Saya berani sumpah’

Shah Alam: “Sebenarnya apa yang didakwa mereka (kumpulan gadis itu) tidak benar malah saya berani bersumpah dengan nama Allah SWT saya ditendang dan dipukul dulu,” kata Azmi Mat Mokhtar, 54, pemandu teksi yang terbabit dalam insiden pertengkaran membabitkannya dengan sekumpulan gadis.