Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pemilihan semula dapat selesai krisis dalaman MIC

Pemilihan baharu semua jawatan termasuk jawatan Presiden dan Timbalan Presiden MIC akan menjadi penyelesaian terbaik dalam menyelesaikan krisis dalaman parti itu, demikian disyorkan oleh anggota Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) parti itu, P Kamalanathan.

Laporan interim 7 Mac ini

Kementerian Pengangkutan akan mengeluarkan laporan interim berhubung hasil siasatan berkaitan Penerbangan MH370 pada 7 Mac ini, setahun selepas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) itu hilang pada 8 Mac tahun lalu.

Tubuh nyaris tergadai

Tindakan pantas seorang daripada lima wanita warga asing yang menghubungi pejabat Kedutaan Thailand di Kuala Lumpur, menyelamatkan mereka daripada dijadikan pelacur dalam serbuan Ops Noda/Cantas di sebuah inap desa di Taman Saga Indah, Jalan Alor Mengkudu, di sini, kelmarin.

Buaya baham nelayan ditangkap

Seekor buaya yang menjadi buruan kerana dipercayai membaham seorang nelayan pada 3 Januari lalu berjaya ditangkap di Sungai Samarahan berhampiran Kampung Soh, Jalan Kuching-Serian, di sini, kelmarin.

Lancar Coca-Cola zero tanpa gula

THE Coca-Cola Company (Coca-Cola) merancang memperkenalkan minuman ringan terbaharunya, Coca-Cola zero yang tidak mengandungi gula dan kalori kepada syarikat makanan segera di Malaysia.

Budak maut jatuh akibat pagar reput

“Kuyit nak ikut kakak pergi sekolah,” kata kakak sulung Muhammad Hazriq Danish Ain Alden, 5, yang maut selepas terjatuh dari tingkat 6, flat Projek Perumahan Rakyat (PPR), Kota Damansara, petang semalam.

Yakin pelan jamin kualiti pengajian tinggi

Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pengajian Tinggi) 2015-2025 yang akan diumumkan Mac ini, akan menjadi teras ke arah  mentransformasi dan meningkatkan mutu pengajian tinggi negara.

Huawei syarikat China 
pertama tandatangan CPI

Huawei Technologies (Malaysia) Sdn. Bhd. atau Huawei Malaysia menjadi pelabur asing pertama dari China menandatangani ikrar korporat integriti (CPI) sebagai tanda komitmen untuk membanteras rasuah dan penyelewengan dalam syarikat.

BH BONGKAR: ORANG KITA JADI 'KAMBING HITAM'

Kuala Lumpur: Kebanyakan warga asing yang menjalankan perniagaan di negara ini didapati mendaftar syarikat mereka dengan menjadikan rakyat tempatan rakan kongsi proksi.

Gangguan bekalan air di wilayah Petaling

Beberapa kawasan di wilayah Petaling akan mengalami gangguan bekalan air sementara selama sehari iaitu dari 6 hingga 7 Februari berikutan kerja-kerja pemasangan dua unit sistem zon Injap Pengurang Tekanan(PRV) di SS1, Kampung Tunku, Wilayah Petaling.