Close

Poll

Adakah penurunan nilai Ringgit Malaysia (RM) menjejaskan kehidupan harian anda?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Saifuddin tak sepatutnya hadir majlis pembangkang

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata Datuk Saifuddin Abdullah tidak sepatutnya menghadiri Sidang Meja Bulat Pakatan 2.0, yang diadakan untuk memuktamadkan pembentukan pakatan pembangkang yang baharu.

Mayat Remaja Lemas Terjatuh Bot Nelayan Ditemui

Mayat remaja lelaki yang lemas selepas terjatuh dari bot nelayan berhampiran Pulau Songsong dan Pulau Bunting di Yan Rabu lepas, ditemui pagi Jumaat.

ASEAN perbaharui komitmen

KUALA LUMPUR 1 Okt. - Negara-negara anggota ASEAN hari ini bersetuju mengguna pakai Deklarasi Kuala Lumpur Untuk Memerangi Jenayah Rentas Sempadan.

Kekalkan hubungan baik

KUALA LUMPUR 17 Okt. - Kejayaan negara yang dipilih sekali lagi sebagai anggota tidak tetap Majlis Keselamatan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSC) merupakan perkara positif dan membanggakan, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ayuh, bersatu bantu Palestin

Umat Islam di seluruh dunia termasuk di negara ini perlu bersatu untuk turut serta membantu rakyat Palestin yang tertindas akibat tindak-tanduk zalim dan tidak berperikemanusiaan rejim Zionis.

Malaysia terima ucapan tahniah

wAKIL negara-negara anggota PBB bersiap sedia untuk mengundi bagi memilih lima anggota tidak tetap Majlis Keselamatan, di New York, kelmarin. Malaysia, Venezuela, Angola, Sepanyol dan New Zealand dipilih mengisi lima anggota tidak tetap Majlis Keselamatan PBB dalam undian itu. - AFP

Lalui Pengalaman Haji Jadikan Nabil Lebih Bersyukur

Pengalaman mengerjakan ibadah haji buat kali pertama menjadikan Nabil Ahmad lebih bersyukur selepas melihat pelbagai kesusahan dilalui jemaah lain untuk   melengkapkan rukun Islam kelima itu.

Jerebu tidak mengenal sempadan negara

Diplomasi sains perlu diguna pakai untuk menangani masalah jerebu yang melanda negara, kata Setiausaha Agung Akademi Sains Malaysia (ASM), Tan Sri Ahmad Zaidee Laidin.

Ajal akibat rempuh batu tanda jalan

Seorang penoreh maut selepas motosikal ditunggang merempuh batu tanda jalan dan tersepit di pengadang jalan di kilometer tujuh, Jalan Astana Raja-Legong Jaya, berhampiran Kuil Datuk Kampung Semerbok, semalam.

Ahmad Zahid Hamidi Bertemu Ahmad Zahid Hamidi Di Putrajaya

Seorang pelajar dari Kuching, Sarawak menganggap dirinya bertuah kerana memiliki nama yang langsung sama dengan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.