Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Tak sempat makan besar

Shah Alam: Tangkapan lelaki bersama 600,000 pil eramin 5 di Telok Gong, 18 Mei lalu, membawa Polis Selangor kepada penemuan 600,000 pil lagi di gudang sekitar Pelabuhan Klang.

Terjunam 10 meter dalam lubang

Bukit Mertajam: Anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) maut dalam kemalangan motosikal di Jalan Sungai Rambai, Bukit Mertajam, pagi tadi.

Kecoh di tingkat lapan

Seremban: Satu daripada blok kediaman anggota Ibu Pejabat Polis Daerah Seremban, Seremban 2, di sini, agak kecoh sedikit, malam tadi.

Jurucakap bomba berkata, pihaknya difahamkan berlaku pertengkaran antara anggota wanita dan suaminya sehinggakan lelaki itu dikatakan hendak terjun dari tingkat lapan blok kediaman.

15 dibuang kerja

Sepang: Jabatan Imigresen mengambil tindakan tatatertib terhadap 37 pegawai dan kakitangannya kerana terbabit dalam kegiatan sabotaj terhadap Sistem Imigresen Malaysia (MyIMMs).

Ketua Pengarah Jabatan Imigresen, Datuk Seri Sakib Kusmi, berkata daripada jumlah itu, 15 pegawai dan kakitangan dibuang kerja, 14 lagi digantung manakala, lapan ditangguh pergerakan gaji.

FDI cipta lebih 170,000 peluang kerja

Kuala Lumpur: Pelaburan langsung asing (FDI) dalam sektor perkhidmatan dijangka mampu menghasilkan 112,000 peluang pekerjaan baru manakala untuk bagi sektor pembuatan, FDI mencipta lebih 66,000 peluang pekerjaan.

Pemandu pitam, van terbabas

Melaka: Pemandu van keselamatan terselamat selepas kenderaan dipandunya itu terbabas lalu melanggar bilik mesyuarat Pengkalan Rama Tengah di Jalan Durian Daun, di sini, pagi tadi.

26 kawasan terjejas paip pecah

Seremban: Sekurang-kurangnya 26 kawasan di sekitar Seremban dan Seremban 2 mengalami gangguan bekalan air bermula 5 petang hingga 9 malam esok berikutan paip di Depoh Keretapi Tanah Melayu (KTM) Seremban pecah, petang tadi.

Kontraktor ke tali gantung

Johor Bahru: Kontraktor am dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini, hari ini selepas didapati bersalah mengedar 14.49 kilogram kanabis, tiga tahun lalu.

Jambatan runtuh siap dibaiki Khamis

Cameron Highlands: Jambatan merintangi Sungai Ulu Telom di Batu 49, Kampung Terla, di sini, yang runtuh akibat banjir semalam, dijangka siap dibaiki Khamis ini.

Malaysia ketiga paling hampir dengan krisis kewangan Asia

Asia berada di ambang kemungkinan krisis kewangan, menurut penganalisa politik, dengan Malaysia berada di kedudukan ketiga untuk tempat ia bermula.