Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Rahmat rumah transit

Kuala Lumpur: “November ini, genaplah dua tahun saya sekeluarga mendiami Rumah Transit 1Malaysia (RT1M) yang sangat banyak membantu kehidupan kami sekeluarga sejak 2015.

“Sepatutnya saya perlu pindah keluar akhir tahun ini, tapi saya berharap, kerajaan dapat menerima rayuan untuk melanjutkan lagi tempoh kontrak tinggal di sini,” kata pemandu teksi, Pariyadi Zikin, 30.

Bapa kepada dua anak itu berkata, tiada apa yang lebih menggembirakannya dan isteri, Norhayati Mansurdin, 27, jika dapat mendiami rumah strata itu sementara kewangannya mencukupi untuk memiliki rumah sendiri.

“Tambahan pula, isteri kini mengandungkan anak ketiga kami yang dijangka lahir Mei depan yang tentunya memerlukan perbelanjaan besar, sekiranya pada masa sama berpindah ke rumah baru.

“Dengan kadar sewaan serendah RM250 sebulan di RT1M, ia sangat membantu kami sekeluarga berjimat-cermat kerana dengan keluasan sama, kadar sewa di tempat lain mungkin mencecah RM700,” katanya ketika ditemui Harian Metro di RT1M Pinggiran Bukit Jalil, di sini, semalam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source Mymetro