Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Warisan FT gagal pertahan trofi

Kampar: Juara Kejohanan Futsal Extravaganza tahun lalu, Warisan FT gagal mempertahankan gelaran apabila tewas kepada Kampar Singh FC 1-2 dalam perlawanan akhir di Pusat Sukan Hotel Grand Kampar, baru-baru ini.

Lufya: Rezeki makin murah

PENYANYI dan pelakon, Lufya Omar mengakui dirinya sering diuji oleh ALLAH SWT seiring dengan perjalanannya dalam menjadi seorang Muslimah yang lebih baik.

2 anugerah Asia

Bangkok: Akhbar Harian Metro (HM) memenangi pingat gangsa bagi kategori Kandungan Editorial Terbaik menerusi laporan khas Sedekad Tsunami pada Anugerah Media Asia 2015 anjuran Persatuan Penerbit Akhbar dan Berita Sedunia (WAN-IFRA), di sini, malam tadi.

Jel 10 tahun noda kekasih

Kota Bharu: Akibat merogol kekasihnya berusia 13 tahun Februari lalu, seorang buruh dipenjara 10 tahun dan dua sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Pecah mangga kunci guna lilin

Kuala Lumpur: Seorang penagih dadah dikesan menggunakan lilin dan pemetik api untuk memecahkan mangga kunci sebelum menceroboh masuk bilik guru sebuah sekolah menengah di Segambut di sini.

‘Bayar RM1,600, 3 hari dapat lesen’

Shah Alam: Seorang lelaki berusia 25 tahun sanggup membayar RM1,600 kepada sindiket ‘lesen terbang’ bagi mendapatkan lesen dengan cara mudah tanpa perlu melalui ujian memandu seperti yang ditetapkan undang-undang.

Lemas pertama kali ke sungai

Kota Bharu: Seorang kanak-kanak berusia 10 tahun ditemui lemas dalam kejadian di Sungai Cik Deris, Jalan PCB, di sini, jam 5.30 petang tadi.

Empat perompak gagal larikan diri

Port Dickson: Empat perompak yang cuba melarikan diri selepas merompak kedai komputer di Jalan Bypass di sini, berjaya diberkas polis, 3.30 petang tadi.

Rahsia kubur tidak bertanda

Segamat: Pihak berkuasa termasuk polis menggali semula sebuah kubur yang mencurigakan di Tanah Wakaf Perkuburan di Kampung Jawa, Batu Anam, Segamat, kira-kira 2.30 petang hari ini dan menjumpai satu mayat bayi lelaki yang sedang mereput.

JPJ Selangor keluar 125 saman

Shah Alam: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor mengeluarkan 125 saman dalam Ops Bersepadu yang dilaksanakan di Plaza Tol Batu 3, di sini, malam tadi.