Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Berpadu ‘gasak’ Shahidan

Kuala Lumpur: Penyokong kerajaan dan ahli Parlimen pembangkang semalam ‘berpadu tenaga’ menggasak Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Shahidan Kassim berkaitan isu penubuhan badan khas menguruskan hal pentadbiran ahli Parlimen.

Remaja Kutuk Mendiang Kuan Yew Didakwa

Seorang remaja yang ditangkap kerana didakwa membuat rakaman video mengutuk mendiang Lee Kuan Yew dan agama Kristian di YouTube dihadapkan ke mahkamah di sini semalam.

Kakitangan TMI dibebaskan dengan jaminan polis

Tiga kakitangan sebuah portal berita yang ditahan semalam bagi membantu siasatan berhubung laporan mendakwa Mesyuarat Majlis Raja-Raja Melayu menolak cadangan meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965, dibebaskan dengan jaminan polis hari ini.

Pembangkang Biadap Pakai Serba Hitam – Zambry

Menteri Besar Perak Datuk Seri Zambry Abdul Kadir
menyifatkan tindakan semua anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) pembangkang
berpakaian serba hitam pada Istiadat Pembukaan Dewan Undangan Negeri hari
ini sebagai biadab dan tidak menghormati institusi Diraja.

Malaysia Mula Laksanakan GST Hari Ini

Malaysia mula melaksanakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) hari ini yang dilihat sebagai satu pembaharuan penting dalam usaha memperkukuh ekonomi negara dengan mengambil kira kepentingan rakyat.

Kebumi dalam satu liang lahad

Jenazah empat sekeluarga yang terbunuh dalam kemalangan ngeri di Kilometer 138 Jalan Kuantan-Segamat, berhampiran Bandar Muadzam Shah, pagi semalam dikebumikan dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Kampung Parit Beting, Jalan Salleh di sini awal pagi ini.

Kubur Nik Aziz Dipagar Bagi Elak Bidaah

Kubur bekas Mursyidul Am PAS, Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ditutup dengan pagar tanpa pengetahuan ahli keluarganya.

Kehilangan besar buat Najib

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan kepulangan ke Rahmatullah setiausaha sulitnya, Datuk Mohd Po'ad Jelani akibat barah Lymphoma, satu kehilangan besar bagi beliau dan Pejabat Perdana Menteri.

Istaf kini menjengah bumi Korea


SELEPAS sambutan gemilang terhadap Kejohanan Sepak Takraw Antarabangsa (Istaf)  Super Series Malaysia 2014/15 di Melaka, persetujuan bersama dicapai Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (Istaf) dan Persatuan Sepak Takraw Korea (KSTA) untuk menganjurkan pertandingan Istaf Super seterusnya di Gunsan City di Wilayah Jeollabuk-do, Korea Selatan.

Mida, Pesmy jalinkan kerjasama

LEMBAGA Pembangunan Pelaburan Malaysia (Mida) menjangkakan keadaan ekonomi semasa, pertukaran kadar mata wang semasa Jepun memberikan kesan sedikit kepada jumlah pelaburan negara itu di Malaysia.