Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Dua Lelaki Disyaki Perompak Ditembak Mati

Tindakan pantas polis mengepung kawasan Penampang Baru menyaksikan dua lelaki disyaki perompak ditembak mati dan seorang wanita ditahan selepas insiden berbalas tembakan dengan polis kira-kira 6 kilometer dari sini pada Khamis.

Wanita Sempat Beritahu Ditikam Kekasih Sebelum Maut

Ungkapan terakhir seorang wanita sebelum menghembuskan nafas terakhir membantu menyelesaikan kes pembunuhan terhadap dirinya dengan kejam.

UM Kenal Pasti 9 Mahasiswanya Terlibat Perhimpunan Haram

Universiti Malaya (UM) telah mengenal pasti sembilan pelajarnya yang disyaki menghadiri perhimpunan haram sempena pidato Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diadakan pada 27 Oktober lepas di Dataran Dewan Tunku Canselor.

Yusof Haslam Tunggu 23 Tahun Terbitkan Drama 'Bercakap Dengan Jin'

Impian penerbit filem Skop Production iaitu Datuk Yusof Haslam untuk mengadaptasi novel seram yang popular sekitar tahun 1980an iaitu Bercakap Dengan Jin tercapai apabila Astro berbesar hati untuk menayangkannya di saluran Mustika HD.

Gali tanah jumpa tengkorak manusia

Polis menyiasat kemungkinan berlaku pembunuhan susulan penemuan serpihan tengkorak dan tulang manusia tertanam di kawasan tapak pembinaan gimnasium dan makmal di Jalan Temerloh, Titiwangsa di sini.

Struktur masih dikaji

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, struktur baharu skim subsidi bahan api berasaskan pendapatan yang kini masih di peringkat kajian dijadual mula dilaksanakan pertengahan tahun depan.

Sebat pembalak haram – SPRM

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mencadangkan supaya pembalak haram dikenakan hukuman lebih berat termasuk sebatan bagi membolehkan kegiatan berkenaan dibanteras habis-habisan.

'Pendapatan tinggi tak jadi Malaysia negara maju' - Tun M

Malaysia mungkin tidak dapat mencapai status negara maju menjelang 2020 jika hanya menekankan untuk menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi tetapi ketinggalan dalam bidang penyelidikan dan pembangunan, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

15 wanita mangsa cinta 
laman sosial rugi RM5 juta

Kerana percayakan pujuk rayu Awang Hitam di laman sosial, 15 wanita di negeri ini kerugian wang tunai sekitar RM5 juta pada tahun ini.

Raikan kemeriahan Lan Berambeh

KUALA LUMPUR – Lebih 30,000 pengunjung termasuk pelancong asing dijangka menghadiri Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 yang berlangsung selama tiga hari bermula hari ini.