Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pembaziran Makanan Di Malaysia Sangat Tinggi

Statistik menunjukkan bahawa jumlah sisa makanan yang dibuang di Malaysia amatlah mengejutkan: setiap hari, kira-kira 3,000 tan metrik sisa makanan yang pada asasnya tidak disentuh.

Tiada Laporan Orang Asli Terlibat Rasuah – SPRM

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Perak tidak pernah menerima sebarang laporan mengenai Orang Asli terlibat dalam rasuah atau laporan daripada masyarakat itu mengenai kes rasuah, kata Timbalan Pengarah SPRM Perak Mohamad Hassan.

Orang Luar Berebut Nak Jadi ‘Bangsa Johor’

Segelintir penduduk dari negeri lain dikhabarkan sedang berebut-rebut untuk menukar rujukan angka tengah pada kad pengenalan kepada nombor ’01’ yang menandakan mereka lahir di Johor.

Syak khianat punca 44 kereta terbakar

Seremban: Polis tidak menolak kemungkinan unsur khianat menyebabkan 44 kereta di sebuah bengkel di Kampung Ribu, Kuala Sawah, di sini, musnah terbakar tengah malam tadi.

Barang kemas RM50,000 dilarikan

Sungai Petani: Seorang wanita antara tiga perompak bersenjatakan besi dan kayu yang menyamun kedai emas di Jalan Ibrahim di sini, menyebabkan kerugian RM50,000, petang tadi.

Maut dilanggar pemandu guna laluan motosikal

Sungai Petani: Seorang lelaki warga emas maut selepas terbabit dalam kemalangan langgar lari di Jalan Padang Temusu di sini, petang tadi.

Jerat kesempitan hidup

Melaka: Kesempitan hidup dan terpaksa menggalas tanggungjawab membesarkan empat adik selepas kematian ibu bapa menyebabkan Salim, 31, (bukan nama sebenar) sanggup menjadi ‘samseng’.

Tujuh kanak-kanak Malaysia dihantar ibu bapa ke Syria

Tujuh kanak-kanak dari Malaysia sedang menerima latihan ketenteraan di bawah militan IS dan mereka dihantar ke Syria secara sukarela oleh ibu bapa masing-masing.

 

Vivian dipenjara enam bulan

Kuala Lumpur: Bekas teman wanita blogger kontroversi Alvin Tan, Vivian Lee May Ling, 26, dihukum penjara enam bulan oleh Mahkamah Sesyen atas pertuduhan menerbitkan satu penerbitan menghasut di Facebook yang mempersendakan umat Islam dan bulan Ramadan, tiga tahun lalu.

Aerotrain tergendala dua jam

Putrajaya: Perkhidmatan aerotrain di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang tergendala hampir dua jam sejak 8.20 pagi tadi sudah kembali beroperasi kira-kira 10.30 pagi ini.