Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Tiba-tiba jadi pelanggan

Bagi mengelak dicekup beberapa wanita warga asing yang bekerja secara haram di gerai di Medan Selera Jalan Sungai Pinang di sini, berlagak seperti pelanggan untuk mengelirukan anggota penguat kuasa Jabatan Imigresen ketika pemeriksaan dijalankan.

Maut ditembak tiga das

Seorang pengusaha pusat cuci kereta berusia 34 tahun maut ditembak tiga das tembakan dari jarak dekat di Taman Sri Gedung, Jalan Lencongan Timur, di sini, tengah malam tadi.

101,672 dijangkiti HIV

Kira-kira 3,000 hingga 3,500 kes baharu jangkitan HIV direkodkan setiap tahun sejak 2002 dengan gejala seks bebas menjadi ancaman terbesar terhadap peningkatan jangkitan virus itu dalam kalangan remaja sekarang.

Harga barang pasar tani kekal rendah

SEREMBAN 1 Mac - kempen penurunan harga barang di semua pasar tani di seluruh negara tidak akan terjejas meskipun kerajaan mengumumkan kenaikan harga bahan api mulai hari ini.

Rancangan pembangunan Johor tidak abai orang Melayu

Kerajaan negeri komited untuk memastikan orang Melayu tidak dilupakan serta dipinggirkan dalam menyertai kerancakan pembangunan yang berlaku di Johor menerusi perancangan yang bersifat inklusif.

Ustaz dihukum gantung sampai mati

Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadap seorang guru sebuah sekolah agama selepas didapati bersalah membunuh murid berusia tujuh tahun, di Arau, Perlis, empat tahun lalu.

Pasar raya tawar diskaun lebih 82,000 produk

LEBIH 1,000 buah cawangan pasar raya di seluruh negara mengambil bahagian dalam Kempen Penurunan Harga 2015 dengan menawarkan diskaun antara 10 hingga 70 peratus kepada lebih 82,000 produk yang ditawarkan.

Yayasan Kepong kumpul RM4 juta

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pembinaan pusat hemodialisis merupakan antara langkah yang boleh diambil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan pihak swasta bagi membantu kerajaan memberikan kehidupan yang sejahtera kepada rakyat.

Bijak pilih peguam

Kuala Lumpur: Pemilihan peguam dalam urusan hartanah terutama dalam pembelian harta lelong sangat penting kerana tidak semua peguam mahir dalam bidang terbabit.

Isteri sukarelawan polis maut dikelar

Rasa tidak sedap hati seorang anggota sukarelawan polis terhadap keselamatan isteri dan tiga anak di rumah ibarat petanda kejadian menimpa keluarganya apabila isterinya maut dikelar dalam kejadian samun, awal pagi semalam.