Close

Poll

Adakah anda akan mengibarkan bendera jalur gemilang sempena bulan kemerdekaan?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

20 tedung 2 minggu

Kepala Batas: Seorang pemuda berhajat mencipta rekod ‘Ripley’s Believe It or Not’ dengan tinggal bersama 20 ekor ular tedung selar selepas videonya mandi bersama dua ekor reptilia berkenaan menjadi viral dalam Youtube.

Kepung pasar borong

Kuala Lumpur: Kawasan sekitar Pasar Borong Kuala Lumpur yang kerap menjadi ‘sarang’ aktiviti pengedaran dan penagihan dadah warga asing digempur lebih 100 anggota polis malam kelmarin.

‘Anu dah berkarat’

Kuala Lumpur: “Hampir enam bulan saya mengalami lemah tenaga batin, malah kerap gagal ‘beraksi’. Selepas mendapatkan nasihat doktor pakar, saya setuju melakukan pembedahan mengeluarkan 10 bebola besi ditanam di dalam kemaluan dan cukup terkejut apabila mendapati semuanya berkarat,” kata Ramli, 44.

Kantoi sebab kentut

Segamat: Seorang perompak yang bersembunyi di sebalik susunan tong gas ketika memecah masuk sebuah gudang di Paya Pulai di sini, kelmarin, berjaya ditahan polis.

Dua digantung tugas

Vientiane: Pengarah Lembaga Peperiksaan Dr Na’imah Ishak digantung tugas berkuat kuasa serta-merta sehingga siasatan mengenai kebocoran kertas peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014 selesai.

Penghasut pengkhianat negara

Lahad Datu: “Sesiapa saja yang cuba menghasut rakyat Sabah dan Sarawak untuk keluar dari Malaysia dianggap sebagai pengkhianat negara dan saya sendiri akan memastikan individu ini dikenakan tindakan tegas,” kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi ketika mengulas mengenai tindakan individu yang cuba membangkitkan isu berkenaan.

Pemurnian DBM dijangka siap akhir tahun

Putrajaya: Proses pemurnian Dasar Belia Malaysia (DBM) kini berada di peringkat akhir dan dijangka dimuktamadkan akhir tahun ini atau awal tahun depan.

‘Saya penat, kecewa’

Johor Bahru: “Saya dah malas nak hadap (duduki) semula peperiksaan Bahasa Inggeris kerana sudah bersungguh-sungguh menjawab soalan hari itu (Rabu lalu).

Pikat pelancong luar

Langkawi: Perkembangan dunia teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) semakin pesat sekali gus ruang dalam dunia tanpa sempadan kini terbuka luas dan peluang perlu diambil rakyat termasuk golongan peniaga untuk meluaskan rangkaian perniagaan mereka ke pelusuk dunia.

Suami dah dikenal pasti

Kuala Lumpur: Persoalan mengenai status mayat pramugara pesawat MH17, Shaikh Mohd Noor Shaikh Mahmood akhirnya terjawab apabila ahli keluarganya diberitahu bahawa jasadnya sudah dikenal pasti.