Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Lelaki peluk Islam ketika ceramah Dr Zakir hilang kerja, dihalau dari rumah

Seorang lelaki berketurunan Sikh kelahiran India, Harinder Pal Singh mengakui hilang pekerjaan serta dihalau dari rumah sewa selepas memeluk Islam ketika sesi ceramah Dr Zakir Naik di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalik 14 April lalu.

 

Hotlink 8G sebulan seumur hidup

BERIKUTAN pengumuman Maxis, baru-baru ini, berkaitan pelan MaxisONE yang dinaiktaraf bagi pelanggan pascabayar, Hotlink kini memberi tawaran yang turut menarik bagi pengguna prabayar yang semakin menggemari Internet.

DagangHalal raih IPO RM24.15 juta

DagangHalal Plc (DagangHalal), syarikat penyedia platform e-pasaran global pertama di dunia yang menguruskan keperluan pengesahan Halal, berjaya meraih sebanyak £4.2 juta (RM24.15 juta) menerusi Tawaran Awam Permulaan (IPO) di Growth Market ISDX London.

Celcom perkenal pelan Xpax baru

Celcom Axiata Berhad (Celcom) memperkenalkan pelan terbaru bagi pengguna prabayar iaitu The New Magic Reload by Xpax yang menawarkan data Internet lebih besar selain panggilan percuma tanpa had.

Badan berbulu seperti mawas

FIZIKAL Muhammad Raihan, 13, sama seperti remaja seusia dengannya, namun apa yang membezakan dia dengan rakan-rakannya yang lain adalah bulu-bulu lebat yang melitupi hampir keseluruhan tubuh termasuk wajah dan belakang badannya.

Kopi tingkatkan prestasi fizikal individu

KAJIAN terbaharu mendapati meminum kopi sebelum mengikuti acara larian meningkatkan prestasi tubuh sekali gus membantu atlet berlari lebih lama.

Dialisis peritoneal beri kebebasan kepada pesakit buah pinggangpub

BUAH pinggang merupakan dua organ penting dalam tubuh manusia. Ia berbentuk seperti kacang dengan saiz sebesar penumbuk yang terletak berhampiran bahagian tengah belakang dan betul-betul berada di bawah tulang rusuk.

 

Bagaimana dawai kokot ada di telinga Dharmendran?

Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) menyangkal penjelasan anggota polis bahawa telinga N Dharmendran yang meninggal dunia semasa dalam tahanan, telah dikokot (staple) selepas kematiannya.

 

Tanah sawah merekah

Kesan kemarau di daerah ini semakin ketara apabila sawah padi di Kampung Pangkal Chuit kering -kontang susulan tidak hujan sejak 22 hari lalu.

Empat ditahan curi motosikal

Polis menahan empat lelaki dipercayai terbabit dalam kes curi motosikal di sekitar kawasan Bukit Puchong, di sini, semalam.