Close

Poll

Apakah yang anda harapkan dalam Bajet 2016:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

COBRA enggan terus kecewa

Petaling Jaya: Kelab Ragbi COBRA (The Combined Old Boys Rugby Association) tidak mahu rentetan kekecewaan berterusan apabila turun bersaing di Kejohanan Ragbi 10 Sebelah COBRA di Stadium Majlis Perbandaran Petaling Jaya pada 7 dan 8 November.

Pasar Chow Kit terbakar

Kira-kira 40 premis yang kebanyakannya dijadikan stor simpanan di Pasar Chow Kit, musnah dalam kebakaran tengah malam tadi.

Prof UPSI maut kemalangan‎ tiga kenderaan

Seorang pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) Tanjung Malim, Perak yang aktif membantu pembinaan rumah mangsa banjir di Kelantan maut dalam kemalangan ngeri di Kilometer 13.5 Jalan Gua Musang-Kuala Krai, dekat sini, malam tadi.

Mayat cukup anggota badan

Pengarah Hospital Gua Musang (HGM) Dr Nik Mohd Faizal Zainal Abidin mengesahkan mayat kanak-kanak perempuan Orang Asli yang diterima untuk bedah siasat, kelmarin, cukup anggota badan.

Harap GST dikecualikan dalam sektor pertanian

Kerajaan negeri Kedah memohon agar Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang dikenakan ke atas sektor pertanian‎ khususnya barangan dan    peralatan untuk proses penghasilan padi dikecualikan daripada GST semasa pembentangan Bajet 2016.

Najib terima kunjungan imam Masjid Al-Aqsa

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menerima kunjungan Imam Masjid Al-Aqsa, Imam Ali Omar Yacoub Abbasi di kediaman rasminya di Seri Perdana di sini.  

Angkara simpan pisau, parang di bangsal

Pengajaran buat seorang pekerja kedai makan kerana memiliki pisau dan parang di sebuah bangsal apabila dia dihukum penjara lima tahun oleh mahkamah sesyen, di sini, hari ini.

Mayat kedua dipercayai rakan Sasa ditemui

Satu lagi rangka mayat dipercayai kanak-kanak Orang Asli yang hilang di Pos Tohoi ditemui jam 5.30 petang tadi.

Kerja lebih keras

Kuala Lumpur: Kerajaan perlu bekerja lebih keras bagi menjayakan beberapa inisiatif perjanjian perdagangan memandangkan keadaan ekonomi global yang masih tidak menentu.

Menangis jumpa bomba

Ampang: “Lelaki itu datang menangis meminta bantuan memotong dua cincin ‘sakti’ dipakai di jari manis dan jari hantu pada tangan kanan,” kata jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Ampang Jaya.