Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Khazanah harap kerajaan gubal Akta MAS tahun depan

Khazanah Nasional Bhd berharap kerajaan akan menggubal 'Akta MAS' awal tahun depan sebelum MAS NewCo ditubuhkan pada pertengahan 2015.

MB Selangor digesa pertahan kuasa sultan

Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali digesa mengeluarkan kenyataan rasmi bagi mempertahan kuasa yang dimiliki Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung pelantikan menteri besar.
 

Royalti minyak: Pas minta pendirian MB Terengganu

Pas Terengganu meminta kerajaan negeri tampil membuat pendirian berhubung hasil kajian bahawa tiada petroleum di negeri Pantai Timur Semenanjung, termasuk Terengganu.

Laksa RM1.50 tambah kuah percuma

BOLEH isi sendiri sebanyak mana pun laksa ke dalam mangkuk,  dengan harga RM1.50 malah percuma jika hendak tambah kuah.

Saham Lynas cecah paras terendah

SAHAM pelombong nadir bumi, Lynas Corporation Ltd mencecah paras terendah dalam tempoh lima tahun apabila syarikat itu berusaha mengumpulkan A$83 juta daripada pelabur untuk menampung kewangannya, demikian lapor Australian Associated Press (AAP).

Polis buat siasatan dalaman

Polis akan menyiasat sama ada berlaku kelalaian anggota dalam kes kematian seorang tahanan yang dipercayai terjatuh dari tingkat satu bangunan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Utara (SPU) semalam.

Tiada laporan murid boikot UPSR ulangan esok

Beberapa Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di sekitar ibu negara tidak menerima sebarang laporan berhubung murid yang tidak akan menduduki semula Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) esok.

Polis cari Aznil

GEORGETOWN - Polis sedang mencari seorang lelaki untuk memberi keterangan berhubung kes dadah di Mahkamah Sesyen di sini, 1 Oktober ini.

Persediaan peperiksaan ulangan UPSR lancar

Kementerian Pendidikan berpuas hati persediaan yang dilakukan pihak sekolah bagi menghadapi peperiksaan semula Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi kertas soalan yang bocor, pada esok dan 9 Oktober ini.
  

Polis lancar Ops Godam ATM

Polis kini melancarkan 'Ops Godam ATM' melibatkan pasukan khas daripada Polis Bukit Aman dan polis kontinjen negeri berkaitan susulan beberapa insiden Mesin Teler Automatik (ATM) digodam mengakibatkan lebih RM1 juta lesap setakat ini.