Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Lolos ke hutan simpan

Kuala Lumpur: Enam perompak yang bersembunyi di Taman Rekreasi Lembah Kiara, Taman Tun Dr Ismail (TTDI) di sini, sejak 5 pagi tadi dipercayai melarikan diri ke hutan simpan berhampiran taman rekreasi itu.

Telinga panjang kaum Kelabit

JARI jemari Janette Ulun tangkas menjahit manik bagi menghasilkan aksesori wanita dan barangan kraf daripada alat perhiasan itu.

Haram saji makanan kotor

RABU lalu, orang ramai dikejutkan dengan berita mengenai penarikan semula Sijil Pengesahan Halal yang dikeluarkan kepada 297 buah kafe milik syarikat Secret Recipe Manufacturing Sdn. Bhd. di negara ini.

Batu pong' bernilai tinggi

KETIKA pertama kali meneroka tanah seluas 1.26 hektar yang terletak di Kampung Padang Nyior, Padang Sanai, Kuala Nerang, Kedah, seorang lelaki kelihatan sedikit kehairanan.

Kekejaman yang disembunyikan

WANG KELIAN yang sunyi sepi selepas Jabatan Imigresen menamatkan Zon Aliran Bebas Wang Kelian, Padang Besar berkuat kuasa sejak 1 April lalu kembali ‘meriah’ dengan aliran trafik kenderaan selain kehadiran kira-kira 100 wartawan tempatan dan antarabangsa.

Polis kenal pasti ‘Yassin’ disyaki terlibat kes di Wang Kelian

Pihak polis telah mengenal pasti individu bernama “Yassin” yang disyaki merupakan ejen sindiket pemerdagangan manusia di kawasan hutan Wang Kelian, Perlis, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

 

Penerbangan tertangguh, operasi KLIA kelam kabut tidak cukup kakitangan

Ternyata percaturan Malaysia Airlines Bhd. (MAB) memberhentikan pekerja dalam jumlah yang besar serentak mengundang kekalutan yang bukan sedikit dalam operasi harian di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang.

 

Jangan kacau negeri Johor–TMJ

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim memberi amaran tegas kepada mana-mana pihak supaya tidak mengganggu gugat keharmonian dan kesejahteraan rakyat di negeri ini.

Jangan kacau negeri Johor–TMJ

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim memberi amaran tegas kepada mana-mana pihak supaya tidak mengganggu gugat keharmonian dan kesejahteraan rakyat di negeri ini.

Pekerja MAS tidak lancar mogok

SEPANG – Jadual semua penerbangan pesawat Malaysia Airlines System Berhad (MAS) di Lapa­ngan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini berjalan lancar semalam walaupun terdapat dakwaan kononnya terdapat mogok yang dilancarkan oleh para pekerja syarikat itu.