Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Peluru berpandu 
di TLDM Kota Kinabalu

Kementerian Pertahanan merancang untuk melengkapkan Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) Kota Kinabalu dengan sistem peluru berpandu pertahanan udara bagi melindungi Markas Angkatan Kapal Selam.

Hidangan inspirasi oriental

KFC Malaysia memperkenalkan KFC Golden Egg Crunch Chicken dan KFC Golden Burger, berinspirasikan resipi oriental bersempena perayaan Tahun Baharu Cina.

Berbaju Melayu lepas gian

Seorang lelaki tidak sempat menyertai perarakan Maulidur Rasul apabila dia dicekup ketika singgah sebentar di sebuah ladang sawit untuk melepaskan gian.

Nik Aziz sudah 
boleh duduk

Kesihatan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dilaporkan bertambah baik apabila beliau sudah mampu duduk ketika menjalani latihan pemulihan buat pertama kali hari ini.

Tribunal Pengurusan Strata diwujud atasi masalah penduduk

Kerajaan akan mewujudkan Tribunal Pengurusan Strata selaras dengan penguatkuasaan Akta Pengurusan Strata 2013 (Akta 757) yang bakal diumumkan oleh Menteri Kesejahteraaan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan tidak lama lagi.

Selangor serius tangani masalah denggi

Kerajaan negeri komited dan terus serius dalam menangani isu denggi selepas Kementerian Kesihatan mengesahkan Selangor merupakan negeri tertinggi mencatatkan kes denggi dalam tempoh seminggu.

Tidak boleh menafikan hukum merotan

Isu cadangan menjadikan tindakan merotan anak oleh ibu bapa itu satu kesalahan jenayah di negara ini mesti dibincangkan dan diperhalusi dengan melibatkan pelbagai pihak yang berkaitan supaya ia lebih jelas sebelum dilaksanakan.

Tidak akan tukar nama anak

Keterujaan seorang bapa yang menamakan anak sulungnya dengan nama Obama mendapat kritikan daripada orang ramai terutama dalam lama Facebook berikutan tidak menyenangi nama tersebut.

Pemandu teksi gelabah bila kantoi

Merayu, memohon maaf dan sanggup menyembah anggota serta pegawai Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), itulah yang dilakukan oleh seorang pemandu teksi berusia 50an, malam kelmarin.

Tak sedar diri dalam lori

Kuantan: "Saya sempat menegurnya yang berhenti di tepi jalan. Dia tersenyum dan mengangkat tangan," kata pemandu lori yang mahu dikenali sebagai Man, rakan kepada Ramli Ahmad yang meninggal dunia ketika membawa muatan tanah di Bukit Sekilau, di sini, semalam.