Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Terseret 6 meter

Kajang: Seorang maut manakala tiga yang lain cedera apabila kereta dinaiki mereka diseret sejauh hampir enam meter selepas bertembung dengan kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 31 Jalan Kuala Lumpur-Seremban menghala ke Semenyih, di sini, kelmarin.

Tampil aksi berbeza

Kuala Lumpur: Ketika ada pihak masih ragu-ragu untuk menyaksikan kebangkitan Harimau Malaysia, pengurus pasukan Datuk Hamidin Mohd Amin tampil memberi jaminan skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee itu akan tampil dengan kelainan apabila bertemu Timor Leste pada perlawanan pertama play-off kelayakan Piala Asia 2019 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin malam esok.

Habuan kebas RM5.4j

Shah Alam: “Kamu sepatutnya menangis sebelum melakukan perbuatan itu dan tidak menjadikan anak-anak sebagai alasan untuk rayuan selain memikirkan halal atau haram.

30,000 syarikat online belum daftar

Kuala Lumpur: Jabatan Kastam bakal melancarkan operasi bagi memburu 30,000 syarikat perniagaan dalam talian yang belum berdaftar bagi Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

Teras strategik

Kuala Lumpur: Pelan pembangunan KLIA Aeropolis dijangka mampu menyumbang RM30 bilion kepada keluaran dalam negara kasar (KDNK) dalam tempoh 15 tahun.

Ketua penyamun ditembak mati

Ipoh: Polis menembak mati lelaki 24 tahun dipercayai ketua kumpulan Geng Samun Rem Sawit di Lebuhraya Ipoh-Lumut, dekat Lahat, Ipoh, 9 malam tadi.

OKU ditahan bantu siasat kes bunuh

Bachok: Hampir enam bulan diburu, akhirnya suspek pembunuhan pemandu teksi pada Disember 2015 ditahan 20 Mei lalu.

Mengaku salah ceroboh hutan simpan

Segamat: Dua lelaki masing-masing didenda RM3,000 selepas mengaku salah di Mahkamah Majistret Segamat, hari ini, atas tuduhan menceroboh Hutan Simpan Kekal Labis di.sini, pada 24 Mac lalu.

Tak sempat makan besar

Shah Alam: Tangkapan lelaki bersama 600,000 pil eramin 5 di Telok Gong, 18 Mei lalu, membawa Polis Selangor kepada penemuan 600,000 pil lagi di gudang sekitar Pelabuhan Klang.

Terjunam 10 meter dalam lubang

Bukit Mertajam: Anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) maut dalam kemalangan motosikal di Jalan Sungai Rambai, Bukit Mertajam, pagi tadi.