Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pengasuh Ditahan Bantu Kes Kanak-Kanak Dipercayai Didera

Polis menahan seorang pengasuh wanita bagi membantu siasatan kes dera membabitkan seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun 10 bulan di sebuah taska di Taman Seri Murni, di sini.

UPSR: Murid Islam Cemerlang Subjek Bahasa Tamil

Murid tahun enam, Pravi Muhammad Anggi Muhammad Firdaus bertutur dalam Bahasa Malaysia terutamanya di rumah dan tidak yakin boleh lulus ujian kertas Bahasa Tamil.

Dewan Rakyat lulus Rang Undang-undang

Sidang Dewan Rakyat hari ini meluluskan Rang Undang-undang Malaysian Airline System Berhad (Pentadbiran) 2014 bagi memastikan kelangsungan syarikat penerbangan nasional itu.

PR akan anjur demo tuntut harga RON95 RM1.90

Pakatan Rakyat dalam satu kenyataan hari ini berkata, pihak mereka akan menganjurkan demonstrasi sekiranya harga minyak RON95 tidak diturunkan kepada RM1.90 seliter menjelang 1 Disember 2014.

Polis rampas syabu bernilai RM7.1j

Taktik sindiket pengedar antarabangsa cuba menyeludup dadah seberat 35.2 kilogram yang disembunyikan di dalam alat elektrik dan beg yang diubah suai terbongkar selepas Pasukan Khas Taktikal dan Risikan Narkotik (Sting) membuat rampasan dalam dua serbuan, baru-baru ini.

25 cawangan KFC hingga akhir 2015

KENTUCKY Fried Chicken (KFC) Malaysia akan memperuntukkan perbelanjaan modal sehingga RM50 juta bagi membuka 25 cawangan baharu di seluruh negara menjelang akhir tahun depan.

Parah melecur disimbah air panas

MUAR – Bukan setakat kepala dipukul menggunakan cota, seorang lelaki di sini, turut disimbah air panas oleh suami kepada anak angkatnya dalam kejadian di Batu 18 1/4, Air Hitam, kelmarin.

Peminjam tegar hanya ada sebulan

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)  mengajak peminjam tegar yang tidak pernah buat sebarang bayaran balik untuk segera bertemu mereka sebelum penyenaraian nama peminjam tegar dalam Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dikuatkuasakan.

Kerajaan puratakan harga RON95 sebelum 1 Disember

Kerajaan akan memuratakan harga pasaran dunia bagi minyak petrol RON95 sebelum pelaksanaan kaedah pengapungan terkawal pada 1 Disember.

Ditawar RM100j untuk lompat parti, kata Anifah

Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini bahawa bekas timbalan pengerusi KFC Holdings (M) Berhad, Datuk Ishak Ismail menawarkan RM100 juta kepadanya untuk melompat parti.