Close

Poll

Adakah anda berpuas hati prestasi Malaysia mendapat tempat ke-4 dalam Sukan Sea yang lepas?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Ringgit Lemah Tapi 51 Mata Wang Lain Lagi Teruk

CUBA bayangkan anda berada di sebuah kawasan pelancongan popular di Geylang Serai, Singapura yang majoritinya ialah pelancong Malaysia, ironi tiada seorang pun beli-belah di situ, dan jika ada pun sedikit sahaja.

Jubah jadi pilihan jejaka Syawal ini

SETIAP kali menjelma Syawal pasti semua umat Islam sibuk melakukan persediaan untuk menyambut ketibaannya selepas sebulan berpuasa.

Peneroka Felda terima dividen, duit raya berjumlah RM88.8 juta

Sebanyak 98,688 peneroka Felda menerima durian runtuh menerusi pembayaran dividen Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) dan duit raya berjumlah keseluruhan RM88.8 juta yang akan dibayar mulai 13 Julai ini.

 

Bayi dikerat enam ditemui dalam tangki tandas

Polis menemui sebahagian tubuh bayi yang dikerat enam bahagian di dalam tangki tandas di sebuah rumah di Kampung Manggol, Jitra semalam.

 

LPT2: Kenapa tak sabar sangat nak kutip tol?

Belum pun siap sepenuhnya lebuh raya yang dimaksudkan namun Timbalan Ketua Pemuda Pas,  Muhammad Khalil Abdul Hadi mendakwa pengguna Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) bakal dikenakan bayaran tol tidak lama lagi.

Akaun dibeku pasukan penyiasat berbeza daripada dilaporkan

Akaun-akaun dibekukan pasukan petugas khas menyiasat dakwaan wang sebanyak AS$700 juta daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) ke dalam akaun-akaun peribadi Datuk Seri Najib Razak bukan akaun yang sama dilaporkan eksklusif Wall Street Journal (WSJ).

 

Notis saman keluarga Altantuya didengar 28 Julai

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini menetapkan 28 Julai ini untuk mengeluarkan perintah berhubung serahan notis permohonan meminda tuntutan saman RM100 juta oleh keluarga bekas model Monggolia, Altantuya Shaariibuu.

Gagal urus ekonomi, kerajaan wajar kembali subsidi

Susulan kegagalan pemerintah negara ini mengurus ekonomi serta kadar mata wang sehingga nilai ringgit terus jatuh merudum, kesan kegagalan itu perlu ditanggung kerajaan bukan rakyat.

Penangan GST: Terpaksa pakai balik baju kahwin!

PERBELANJAAN raya terpaksa dipotong dek kerana pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) serta kenaikan harga minyak!

Najib dan Jho Low sekapal dengan bos PetroSaudi

Laman web Sarawak Report (SR) menerbitkan siri gambar menunjukkan perdana menteri dan keluarga menghabiskan masa bercuti dengan Low Taek Jho - atau lebih dikenali sebagai Jho Low - serta ketua PetroSaudi International (PSI), Putera Turki Abdullah Al Saud.