Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

15 Ketua, Dalang Ditahan Dalam Ops Cantas Khas Tonto – Liow

Lima belas individu dipercayai dalang dan ketua sindiket terancang tonto ditahan dalam Ops Cantas Khas Tonto yang dijalankan sejak 26 April lepas.

Rasuah pegawai SPAD, pengusaha teksi didenda RM10,000

Seorang peng­usaha teksi didenda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku bersalah cuba memberikan suapan sebanyak RM1,000 kepada seorang pegawai Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pada tahun lalu.

Tukang Rumah Didakwa Rogol Anak Tiri

Seorang tukang rumah mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ampang di sini atas pertuduhan merogol anak tirinya.

Pengarah Di KPM Dilapor Hilang Sah Selamat, Kini Di Miri

Pengarah Bahagian Teknologi Pendidikan (BTP) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Zaidi Yazid yang dilaporkan hilang sejak 30 April lalu diberitakan berada dalam keadaan selamat di Miri, Sarawak.

Jangan Tunggu Catuan Untuk Jimat Air

Mesti proaktif, bukan bila ada catuan air barulah hendak berjimat. Bukan bila terdesak baru hendak buat.

Fitnah siber cetuskan permusuhan sesama Islam

Penyalahgunaan kemudahan teknologi komunikasi bukan sahaja menghakis corak kehidupan bersendikan adat, tatasusila ketimuran dan penghayatan agama tetapi turut membawa kepada fitnah siber sehingga mencetuskan permusuhan dalam kalangan umat Islam.

Terus Bekerja, Segala Kekalutan Telah Berakhir

Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman berharap semua pihak dapat bersama-samanya terus bekerja untuk kebajikan rakyat berikutan segala kekalutan dan isu yang berlaku telah berakhir.

Korban Lampu Isyarat Rosak

Seorang pemuda maut sejurus motosikal ditungganginya merempuh sebuah kenderaan ketika melalui lampu isyarat di persimpangan berhampiran pasar raya di Bangi Avenue, malam kelmarin.

Pelantikan Muhammad Ganti Zeti Adalah Tepat – PATUT

Pelantikan Datuk Muhammad Ibrahim sebagai Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) yang baharu adalah tepat bagi meneruskan usaha yang dilaksanakan Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz terutama dalam mengatasi penyusutan nilai ringgit.

Budak dikhuatiri lemas

Kuala Lumpur: Seorang kanak-kanak berusia 11 tahun dikhuatiri lemas selepas dipercayai tergelincir ketika mengambil seliparnya yang jatuh di tebing parit berdekatan Masjid Al-Ubudiah, Kampung Segambut Dalam, di sini, dalam kejadian kira-kira 4 petang semalam.