Close

Poll

Adakah anda pulang ke kampung untuk berhari raya pada tahun 2015 ini?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

‘Tamu malam’ juadah ghairah

Sebuah gudang dikesan diubah suai menjadi kelab malam di Jalan Kuchai Lama, di sini, dengan menggaji lebih 95 pelayan pelanggan (GRO) warga Thailand bagi melayan pengunjung sejak dua bulan lalu.

Persediaan 8 bulan berbaloi

“Tidak sangka kami mengekalkan kejuaraan dan membawa pulang piala Perdana Menteri. Persediaan lapan bulan akhirnya berbaloi dan menggembirakan seluruh warga sekolah,” kata Amir Aniq Abdul Hazis, 18, peserta Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri Sekolah Berasrama Penuh ke-42 kategori Bahasa Inggeris mewakili Kolej Melayu Kuala Kangsar (MCKK).

Lepas gian tunggu hari bersalin

Walaupun sarat hamil sembilan bulan, seorang ibu muda sempat mengambil dadah untuk melepaskan gian ketika menunggu hari bersalin sebelum ditahan dalam satu operasi Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK), Jumaat lalu

Rapid Penang Sedia Lebih Banyak Laluan Bas Antara Bandar

Perkhidmatan bas Rapid Penang akan menyediakan lebih banyak laluan antara bandar dalam usaha mempromosi penggunaan pengangkutan awam dalam kalangan masyarakat setempat.

Muhyiddin Nafi Dakwaan Mahu Tumbangkan Kerajaan

Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menafikan dakwaan kononnya beliau berhasrat mahu menumbangkan kerajaan.

Muhyiddin Nafi Dakwaan Mahu Tumbangkan Kerajaan

Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menafikan dakwaan kononnya beliau berhasrat mahu menumbangkan kerajaan.

Himpunan di KL: Selamatkan Mira!

Selamatkan saya! Demikian laungan seorang individu yang ditahan polis semasa himpunan #TangkapNajib yang berlangsung di hadapan kompleks beli-belah Sogo, di sini, hari ini.

Jemaah Hanya Bayar RM9,980 Walau Kos Haji RM17,270

Lembaga Tabung Haji (TH) masih mengekalkan kos mengerjakan haji kepada para jemaah pada kadar RM9,980 tahun ini walaupun kos sebenar telah meningkat kepada RM17,270.

Pekerja Pantai Akui, Pernah Bakar Serpihan Pesawat

SEORANG pekerja pantai di Pulau Reunion mengakui, dia ada membakar beberapa ‘sampah’ yang ditemuinya sejak awal tahun ini, dipercayai serpihan pesawat.

Kisah di sebalik penemuan serpihan pesawat di Pulau Reunion

Seperti biasa Johnny Begue dan pasukan lapan orang yang bertanggungjawab mengekalkan kebersihan pantai di Saint-Andre, sebuah bandar di timur Pulau Reunion milik Perancis di Lautan Hindi memulakan tugas pada pukul 7 pagi Rabu lalu.