Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kinabalu Akhirnya Sedia Terima Tetamu, Trail Baharu Lebih Indah

Puncak Kinabalu kini bersedia menerima pendaki setelah ditutup hampir enam bulan ekoran gempa bumi 5.9 skala Richter yang melanda daerah Ranau, 5 Jun lalu.

MG’s Return To Malaysia Delayed

The now Chinese-owned MG brand was earlier rumoured to be making a return to Malaysia soon via a local conglomerate, but the plan appears to have been pushed back several years. 

Sebak nama arwah abang diumumkan

“Peristiwa hitam itu masih segar dalam ingatan saya, hanya Allah sahaja tahu perasaan saya ketika mengambil Diploma Kejururawatan arwah abang yang meninggal akibat kemalangan itu,” kata Rabiatul Adawiyah Ramlan, 20, dari Kampung Ladang, di sini, selepas Majlis Konvokesyen ke-2 Universiti Kolej Bestari (UCB) di Taman Tamadun Islam (TTI), di sini, semalam.

Siti Nurhaliza gugur hamil 2 bulan

Kira-kira dua minggu selepas heboh di media sosial mengatakan Datuk Siti Nurhaliza Tarudin hamil, penyanyi terkenal itu hari ini mengumumkan berita sedih di laman Instagram, mengakui beliau mengalami keguguran.

 

Dua treler rosak sekat laluan 2 jam

Dua treler yang sarat dengan muatan barang tersangkut di tengah jalan akibat kerosakan menyebabkan puluhan kenderaan lain terpaksa berpatah balik selepas kedua-dua laluan tidak boleh dilalui berhampiran kawasan berbukit dekat Kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) DeBana dekat sini, semalam.

Mayat remaja ditemui

Mayat remaja berusia 14 tahun dipercayai seorang daripada tiga mangsa yang hilang di Sungai Puyoh, Kem Perdana Sungai Besi, petang semalam ditemui di tasik PPR Muhibah pagi tadi.

Hak eksklusif Astro kekal sehingga Februari 2017

Kerajaan mengekalkan hak eksklusif bagi penyiaran melalui satelit kepada pengendali "Astro" iaitu Measat Broadcast Network Systems (Malaysia) Sdn Bhd (MBNS) sehingga 28 Februari 2017, kata Kementerian Komunikasi dan Multimedia.

 

Harga Runcit Petrol RON95 Turun 10 Sen

Harga runcit petrol RON95 turun 10 sen, manakala RON97 dan diesel kekal tidak berubah bagi Disember 2015, berkuat kuasa tengah malam ini (1 Dis).

Hutang PTPTN Mangsa Kren Tumbang Makkah Dilupuskan

HUTANG pembiayaan pendidikan Siti Nuroshlizan Zolkifli, 37, salah seorang mangsa yang terkorban dalam kejadian kren tumbang di Makkah, telah diberi pelepasan oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Tony gesa laporan PAC mengenai NFC dibentang

Ahli Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC), Tony Pua menggesa laporan PAC mengenai National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp) dibentangkan pada persidangan Dewan Rakyat kali ini.