Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pemuda Pas boikot kempen, PKR berdepan risiko

Penganalisis politik berpendapat ketiadaan jentera Pemuda Pas Pulau Pinang dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh akan memberi kesan kepada prestasi PKR.

IS sasar tempat maksiat, bangunan kerajaan

Susulan 12 individu yang dipercayai mempunyai hubungan dengan kumpulan militan IS dan dilaporkan ditahan sebelum ini, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Counter Terrorism Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin mendedahkan tempat-tempat maksiat di Lembah Klang menjadi sasaran utama serangan kumpulan tersebut.

Qazaf: Zainul Rijal tarik diri sukarela,
mahkamah benar permohonan Anwar

Mah­kamah Rayuan Syariah di sini memutuskan bahawa peguam syarie, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar telah memenuhi Seksyen 38 Akta Tatacara Mal (Mahkamah Syariah Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1998 ketika memfailkan permohonan menarik diri daripada mewakili Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan dua lagi, tiga tahun lalu.

Jokowi bersimpati

Kuala Lumpur: Presiden Indonesia Joko Widodo (Jokowi) bersimpati dengan nasib wanita Filipina yang berdepan dengan hukuman mati kerana kesalahan menyeludup dadah dan berjanji untuk mengkaji kes itu, kata jurucakap Presiden Filipina Benigno Aquino semalam.

Unjur naik 2 angka

Kuala Lumpur: Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) menyasarkan jumlah eksport produk aeroangkasa Malaysia akan mencapai peningkatan dua angka tahun ini berbanding RM2.9 bilion direkodkan tahun lalu.

MSAM 2015 catat rekod baharu 319,000 penyertaan

Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM 2015) mencatat jumlah penyertaan seramai 319,000 orang sekali gus mencipta satu rekod baharu bagi program pendidikan pelaburan anjuran Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Segera dakwa peniaga bersalah 
ke muka pengadilan

Peniaga yang melakukan kesalahan berkaitan cukai barang dan perkhidmatan (GST) perlu segera dibawa ke muka pengadilan bagi memberi pengajaran kepada peniaga lain supaya tidak sewenang-wenangnya mengambil kesempatan.

13 kenderaan bertembung

Seremban: Sebuah kren yang dalam perjalanan dari Sendayan di sini, dipercayai hilang kawalan ketika menuruni bukit lalu merempuh kereta di hadapannya sebelum terbabas dan melanggar 11 lagi kereta lain.

Wanita maut anak rempuh bas

Permaisuri: Seorang wanita maut selepas kereta dipandu anaknya hilang kawalan sebelum merempuh sebuah bas ekspres dalam kemalangan di Kilometer 43.5 Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu (Sungai Tong), di sini.

Tanggung sendiri jika terlibat

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) tidak akan melin­dungi pegawainya yang terlibat dalam sebarang kegiatan haram termasuk bersubahat de­ngan sindiket kenderaan klon.