Close

Poll

Adakah sambutan Hari Kemerdekaan negara kita masih meriah seperti tahun-tahun sebelum ini?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

'Umno' saman Najib, tuntut balik AS$650juta

Keadaan menjadi semakin panas dalam Umno, apabila seorang anggota yang mendakwa mewakili parti, memfailkan saman terhadap Presidennya, Datuk Seri Najib Abdul Razak, untuk mendapatkan kembali sebahagian daripada RM2.6 bilion yang didakwa sumbangan derma untuk parti itu yang dikatakan telah dipindahkan ke luar negeri.

 

Bekas Peguam Negara tak tahu ‘sakit’ sehingga ditamat perkhidmatan

Adun Sekinchan, Ng Suee Lim (DAP) menempelak tindakan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang menamatkan perkhidmatan Peguam Negara, Abdul Gani Patail dengan alasan kesihatan.

 

'Sila dedah siapa 20 MP guling kerajaan'

Pemuda Umno Bahagian Segamat meminta Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendedahkan segera senarai nama ahli Parlimen BN dan pembangkang yang didakwa ingin menggulingkan kerajaan.

Cari formula singkir Najib bukan BN

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad meminta pembangkang supaya mencari formula untuk menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tanpa menumbangkan BN.

NGO dakwa peserta Bersih 4.0 'dibayar'

Gabungan NGO-NGO Melayu hari ini mempersoalkan tindakan penganjur Bersih 4.0, Maria Chin Abdullah yang didakwa memperuntukkan sehingga RM30 juta untuk "mengupah" peserta untuk menyertai perhimpunan aman itu pada 29 dan 30 Ogos ini.

RM2.6b antara sebab Pas sokong undi tak percaya

Pas akan menyokong undi tidak percaya terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak jika usul itu dibentangkan di Parlimen.

20 MP mahu guling kerajaan cerita rekaan

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen BN, Tan Sri Shahrir Samad meminta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan terhadap laporan yang mendakwa wujud 20 orang Ahli Parlimen BN berkomplot untuk menggulingkan kerajaan.

 

Ahmad Maslan akhirnya akui Umno dan BN lemah

Ketua penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan akhirnya mengakui bahawa parti itu kini dalam keadaan lemah dan akan tewas sekiranya pilihan raya umum diadakan dengan segera.

 

Tindak tanduk pembangkang BN tidak risai

Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN) Datuk Abdul Rahman Dahlan yakin apapun tindak-tanduk parti pembangkang termasuk harapan penasihat DAP Lim Kit Siang agar wujud pakatan pembangkang baharu selepas pelancaran parti Gerakan Harapan Baharu (GHB), tidak akan memberi ancaman kepada BN

Prestasi MCA mungkin lebih teruk

"Anda mungkin berasa selesa dengan hidup di atas awan, tetapi tidak tahu penderitaan rakyat."