Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Husni ambil tindakan bijak tinggalkan Umno

Bekas editor kanan Utusan Malaysia, Ku Seman Ku Hussain menyifatkan langkah Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah meletakkan jawatan sebagai langkah yang bijak untuk menjauhkan diri dari Umno.

 

Rayuan kerajaan ditolak, bekas tahanan ISA dapat RM5.16 juta

Mahkamah Persekutuan hari ini menolak rayuan oleh polis dan kerajaan terhadap kuantum ganti rugi am diarahkan supaya dibayarkan kepada lima bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri semasa era Reformasi pada tahun 2001.

 

Noh perangi kemiskinan bandar

Menteri Ke­sejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan yang baru dilantik, Tan Sri Noh Omar akan memberi tumpuan untuk mengurangkan beban warga kota terutama yang tinggal di kawasan projek perumahan rakyat termiskin (PPRT).

Buku ini sudah tak berguna

Kumpulan bekas ketua cawangan Umno hari ini bertindak membakar buku Perlembagaan Umno bagi menunjukkan kemarahan mereka terhadap pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir daripada parti itu.

 

Mengapa Ahmad Husni letak semua jawatan kerajaan dan umno?

Tindakan Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah mengumumkan peletakan semua jawatan dalam kerajaan dan Umno hari ini menimbulkan pelbagai tanda tanya.

 

Yayasan Perdana: Kerajaan bayar sewa dan gaji kakitangan

Yayasan Kepimpinan Perdana (YPM) diterajui Tun Dr Mahathir Mohamad menjelaskan ia tidak menerima sebarang dana kerajaan dalam menjalankan aktivitinya.

 

Pangku tugas Ketua Bahagian

Alor Setar: Datuk Abu Hassan Shariff dilantik pemangku Ketua Bahagian UMNO Jerlun.

Beliau yang juga Timbalan Ketua Bahagian UMNO Jerlun dilantik menggantikan Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah, berkata Abu Hassan adalah ADUN Kota Seputeh.

UMNO Perlis sokong pecat Muhyiddin, Mukhriz

UMNO Perlis menyokong sepenuhnya keputusan Majlis Tertinggi (MT) memecat Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Perlis, Datuk Seri Dr. Shahidan Kassim.

Kenapa Rafizi ‘sembunyi’ isteri

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli mendedahkan beliau mengasingkan keluarga dari kerjanya bagi mengelakkan isteri mahupun anak-anaknya menjadi senjata musuh-musuh politiknya.

'Pemecatan tidak jejas BN'

Kluang: Pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir tidak akan menjejaskan persiapan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, beliau turut yakin Johor akan kekal kuat UMNO di sebalik episod pemecatan dua pemimpin berkenaan termasuk Muhyiddin.