Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

MyKMU:Ya, MO1 itu Najib

Sebuah portal Umno hari ini mengakui 'Malaysian Official 1' atau MO1 yang dirujuk dalam saman sivil Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat merujuk kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

 

Papa Gomo tetap kena bayar RM850,000

Pengendali laman web Papa Gomo, Wan Muhammad Azri Wan Deris tetap perlu membayar ganti rugi RM850,000 kepada bekas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas Mahkamah Persekutuan di sini, menolak rayuannya.

 

Perompak berkebajikan tetap perompak

A bayar ke B, B pula bayar ke C, C bayar ke D, dan D ialah kawan-kawan karib yang ada hubungan dengan pengurus besar A.

 

Teresa Kok dapat RM350,000 akibat ditahan ISA

Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok menang dalam rayuannya di Mahkamah Rayuan hari ini menentang kerajaan berhubung penahannya di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sembilan tahun lalu.

 

Najib bersandiwara 1MDB taja jemaah haji

DAP berkata pengumuman Yayasan 1MDB menaja seramai 1,100 orang mengerjakan ibadat haji merupakan usaha mengaburi mata rakyat di kala syarikat milik negara itu menjadi sasaran penyiasat Amerika Syarikat.

 

Ambrin membisu saman Amerika sita aset berkaitan 1MDB

Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang enggan mengulas apabila ditanya mengenai saman sivil oleh Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat untuk menyita dan merampas semula aset yang didakwa berasal daripada dana yang dialihkan daripada 1MDB.

 

Beberapa tokoh Umno bakal lompat parti, sertai Dr Mahathir

Bekas editor kanan New Straits Times, Firdaus Abdullah meramalkan beberapa pemimpin tertinggi Umno akan beralih kepada pembangkang ekoran tindakan undang-undang Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat untuk merampas berbilion-bilion aset yang didakwa disalah gunakan daripada dana pelaburan negara 1MDB.

 

Kes 1MDB di AS urusan dalaman, bukan campur tangan

Tindakan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) menyita aset berkait syarikat pelaburan milik negara 1MDB bernilai AS$1 bilion adalah kerana penyelewengan itu berlaku di negara terbabit.

 

Wang parkir KL ke kantung yayasan menteri Umno

Anggota-anggota parlimen Pakatan Harapan di ibu kota hari ini bertemu dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur Mohd Amin Nordin bagi membantah kenaikan kadar tempat letak kereta di kawasan pusat perniagaan (CBD).

 

Mahathir bidas orang ‘bodoh dan bisu’ di sebalik 1MDB

Tun Dr Mahathir Mohamad terus membidas pihak-pihak yang membisu terhadap skandal 1MDB dan berpura-pura membodohkan diri dengan apa yang berlaku.