Close

Poll

Adakah penurunan nilai Ringgit Malaysia (RM) menjejaskan kehidupan harian anda?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Ku Nan Persoal Niat Umno Pandan Jemput Tun M

SETIAUSAHA Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mempersoalkan niat di sebalik jemputan Umno Bahagian Pandan kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Hanya saya saja PM main golf dengan Obama - Najib

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak masih tersenyum bangga apabila boleh bermain golf dengan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama pada Disember lalu.

 

Pemuda Umno minta China tidak campuri urusan dalaman negara

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin Abu Bakar meminta pihak luar agar tidak mencampuri urusan dalaman Malaysia.

 

Muhyiddin tepis spekulasi bekerjasama dengan Dr Mahathir

Bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menepis spekulasi bahawa beliau berkerjasama dengan Tun Dr Mahathir Mohamad menentang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 

Mahkamah Tinggi arah Najib fail pembelaan saman Anina

Presiden Umno Datuk Seri Najib Abdul Razak dan Setiausaha Kerja Umno Datuk Ab Rauf Yusoh diarah oleh Mahkamah TInggi Kuala Lumpur supaya memfailkan pembelaan berhubung saman yang difailkan anggota Umno Langkawi Anina Saadudin pada 1 Oktober.

 

Najib berpontensi ditangkap di luar negara - Tun M

Berdepan beberapa siasatan penggubahan wang yang dikaitkan dengan skandal 1MDB, perdana menteri berpontensi untuk ditangkap di luar negara, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahahtir Mohamad.

 

Najib ganggu siasatan 1MDB bukti RM2.6 bilion haram - Dr M

Tindakan Datuk Seri Najib Razak dalam mengganggu siasatan berhubung sumbangan RM2.6 bilion yang beliau terima menunjukkan wang itu diperolehi secara haram, kata Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

 

Tiada pemecatan bukti Umno semakin matang

Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno yang berakhir tanpa sebarang pemecatan pada Rabu menunjukkan tahap kematangan parti itu bagi menghadapi pilihan raya akan datang.

Muhyiddin and Shafie pledge loyalty to Umno says Najib

Tan Sri Muhyiddin Yassin and Datuk Seri Mohd Shafie Apdal have pledged their loyalty to Umno and its struggle, said Prime Minister Datuk Seri Najib Razak in a blog post early today.

Nasib Muhyiddin, Shafie ditentu petang ini?

Nasib dua pemimpin tertinggi Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal bakal ditentukan pada mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno yang dijadualkan bermula jam 2.30 petang ini, di Menara Datuk Onn, di sini, sama ada berlaku penyingkiran atau sebaliknya.