Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Tun M Khuatir BN-Umno Tewas PRU-14

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad khuatir Barisan Nasional (BN) dan Umno akan tewas pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) berikutan tindakan Datuk Seri Najib Tun Razak yang tidak menjawab beberapa isu yang timbul.

Saya bukan nyanyuk, tapi terpaksa dedah - Dr Mahathir

Susulan serangan kerasnya pada Datuk Seri Najib Razak hari ini, bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau terpaksa bertindak demikian “demi bangsa dan negara”.

 

Isu pakaian hitam kecohkan sidang DUN

Seperti dijangka, sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang berlangsung hari ini kecoh dengan adegan ‘bertikam lidah’ dan berbalas kenyataan antara penyokong kerajaan dan juga pembangkang.

Peguam Negara gagal ketepi saman jutaan ringgit

Mahkamah Rayuan hari ini sebulat suara menolak permohonan rayuan Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail untuk mengetepikan saman RM47 juta peguam Rosli Dahlan atas dakwaan membuat pertuduhan berniat jahat.

 

Pas sokong pindaan Perlembagaan perkasa SPRM

Seramai 21 Ahli Parlimen Pas bakal menyatakan sokongan terhadap pindaan pindaan Perlembagaan berkaitan penubuhan Suruhanjaya Perkhidmatan (SPRM) meliputi soal pelantikan ketua pesuruhjayanya secara berpelembagaan.

Kos selenggara jet baru PM selama 15 tahun mencecah RM690 juta

Kos penyenggaraan, operasi dan pengurusan (OMM) jet baru perdana menteri ACJ320 akan menelan belanja RM690 juta untuk tempoh 15 tahun.

 

PR Sabah putuskan kerjasama dengan Pas

PR Sabah hari ini secara rasmi memutuskan hubungan dan kerjasama politik dengan Pas Sabah selepas tidak bersetuju dengan usaha Pas melaksanakan hukum Hudud di Malaysia.

RUU Pota 2015 dibentang di Dewan Rakyat

Rang Undang-Undang Pencegahan Keganasan (Pota) 2015 dibentang di Dewan Rakyat hari ini yang antara lain termasuk peruntukan bahawa tiada seorang pun boleh ditangkap dan ditahan semata-mata atas 'kepercayaan politik atau aktiviti politik'.

MP BN undi hudud ikut suara hati

Ahli Parlimen BN akan mengundi mengikut pilihan atau suara hati masing-masing sama ada menyokong ataupun menolak pelaksanaan hudud di Kelantan.

Hampir mustahil Abdul Hadi mungkir janji

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Khalid Samad menyifatkan hampir mustahil untuk Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang memungkiri janji selepas mempersetujui sesuatu perkara.