Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Malaysia tak akan capai Wawasan 2020

Malaysia tidak akan berjaya mencapai Wawasan 2020 dan menjadi negara maju dalam masa lima tahun akan datang kerana ia tidak mempunyai kepimpinan yang diperlukan dan tidak meletakkan keutamaan pada tempatnya, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

Perdana menteri tidak beri kata dua

Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz menafikan bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak telah memberi kata dua kepada anggota kabinet berhubung isu 1MDB.

 

GST hanya untuk selamatkan kerajaan - Dr Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi mengkritik pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak apabila mengatakan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) hanya untuk menyelamatkan perbelanjaan Putrajaya yang semakin defisit setiap tahun.

 

Mahkamah dapati polis dan kerajaan salah tembak, diarah bayar RM30,000

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini memutuskan Putrajaya dan polis bertanggungjawab atas kejadian tembakan seorang operator kontena, 6 tahun lalu dan mengarahkan mereka membayar RM30,000 sebagai kos.

 

Pak Lah tak bermewah, tapi sanggup berundur

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Datuk Seri Najib Razak harus meletak jawatan kerana menimbulkan masalah besar yang tidak pernah berlaku semasa pentadbiran perdana menteri sebelum ini.

 

PERKASA tolak RMK11 kerana 'kurang Melayu'

NGO pendesak Melayu PERKASA menolak Rancangan Malaysia ke-11 (RMK11) yang dibentangkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak minggu lalu, kerana didakwa tiada strategi dan rancangan ekonomi khusus untuk Melayu dan Bumiputera.

 

Notis 1MDB memadai, PM mungkin dipanggil

Jawatankuasa Kira-kira Awam (PAC) menyangkal dakwaan 1MDB bahawa tempoh notis yang diberi untuk pegawainya hadir sesi pendengaran jawatankuasa itu, adalah terlalu pendek.

 

Letak jawatan kalau tak setuju keputusan Kabinet

Sekiranya menteri tidak bersetuju dengan keputusan kolektif yang dibuat semasa mesyuarat Kabinet, mereka perlu meletak jawatan, kata pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional (BNBBC) Tan Sri Shahrir Samad.

 

Mahkamah arah SPR jawab saman Anwar dalam masa 2 minggu

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan pengerusinya Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof diarah memfailkan afidavit dalam tempoh 2 minggu sebagai jawapan balas kepada saman yang difailkan Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas dinafikan haknya mengundi dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh awal bulan lalu.

 

Dr Mahathir dakwa 'pembohongan' Najib isu 1MDB salahlaku jenayah

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mendakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak "berbohong" berhubung isu dana firma pelaburan 1Malaysia Development Berhad bernilai US$1.103 bilion (RM3.97 bilion), dengan menyatakan mungkin ada salah laku jenayah.