Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Idris Jala dilantik pengerusi syarikat arak Heineken

Datuk Seri Idris Jala dilantik menjadi pengerusi Heineken Malaysia Bhd, pengeluar minuman keras yang dahulunya dikenali Guinness Malaysia Bhd, bermula tahun depan, lapor The Star.

 

Jangan ceburi politik demi dapat projek, gaji besar

Pelajar luar negara diingatkan tidak menjadikan bidang politik sebagai karier jika keghairahan membantu rakyat dan membangunkan negara bukan perkara pokok yang ingin diperjuangkan, kata setiausaha agung Umno.

 

Key government critic jailed under anti-extremism law

The arrest of a prominent Malaysian civil rights leader under a controversial anti-extremism law has sparked outrage at the government of embattled Prime Minister Najib Razak.

 

Tinggalkan BN dan menteri merapu - Muhyiddin

"Inilah masanya untuk rakyat Malaysia bangkit meninggalkan BN, parti ini tidak lagi membela kebajikan rakyat," demikian seruan Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

 

Tun Mahathir gesa rakyat sertai himpunan BERSIH 5

Sambil menyarung kemeja-T BERSIH5, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad muncul dalam apa yang percayai sebagai video promosi kempen perhimpunan BERSIH pada Sabtu ini.

 

Dari RM29b kepada RM55bilion; perunding guna tukaran ringgit 2009 kos ECRL?

Tony Pua hari ini mempersoalkan menteri pengangkutan jika perunding HSS Integrated Sdn Bhd begitu bodoh menggunakan kadar pertukaran mata wang pada 2009 hingga 2010 untuk mengira kos Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL), sedangkan kajian projek itu hanya dimuktamadkan tahun lalu.

 

Siapa benarkan Jamal naik helikopter? - Zuraida

Ketua Wanita PKR berkata beliau hairan Datuk Jamal Md Yunos dapat kemudahan sewenang-wenangnya menggunakan helikopter komersil untuk tujuan yang tidak bermanfaat.

 

Mahkamah Singapura diberitahu Jho Low adalah 'penasihat' 1MDB

Mahkamah Singapura hari ini diberitahu bahawa ahli perniagaan kelahiran Pulau Pinang, Jho Low adalah ‘gatekeeper’ dan juga penasihat kepada 1MDB.

 

RM30 juta jaga 2 panda China sejak 2014

Perbelanjaan menjaga 2 ekor panda gergasi yang dihadiahkan kerajaan China pada 2014 memakan sehingga RM30.2 juta, dengan purata RM60,000 sebulan, Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

 

Umno zalimi PAS lebih teruk berbanding DAP, kata naib presiden

PAS dizalimi sewaktu berada dalam gabungan Barisan Nasional (BN) lebih teruk berbanding tekanan DAP semasa dalam Pakatan Rakyat, kata Datuk Iskandar Abdul Samad.