Close

Poll

Adakah anda berpuas hati dengan Bajet 2016?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Rakaman percakapan Nurul Izzah selesai

Polis mengesahkan telah selesai mengambil rakaman percakapan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar.

Lepas kena lokap Khairuddin mungkin insaf

Bila kena tahan (lokap), kena denggi mungkin beliau (Khairuddin) sudah insaf," demikian respon Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail apabila ditanya tentang kenyataan bekas Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan yang menyokong gesaan supaya bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dibebaskan daripada penjara.

Kehadiran Tun M ke PAU2015 bawa erti besar

Kesediaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk hadir ke Perhimpunan Agung Umno 2015 (PAU2015) pada awal bulan depan akan membawa pengertian besar kepada perhimpunan itu.

"Sokongan orang Melayu pada Umno tinggal 30%"

Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi amaran bahawa sokongan orang Melayu kepada parti itu kini tinggal 30 peratus, manakala 78 peratus lagi tidak berpuas hati dengan keadaan semasa ekonomi.

 

Kadar tol PLUS naik setiap 3 tahun sekali bermula 2016 - Putrajaya

Projek Lebuhraya Usahasama Bhd (PLUS) akan menaikkan kadar tol mereka di bawah perjanjian konsesi mereka setiap 3 tahun sebanyak 5% bermula tahun hadapan, kata Timbalan Menteri Kerja Raya Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

 

Umno kini jadi parti milik Najib - Dr Mahathir

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kesal bagaimana Umno kini hanya sebuah parti yang dimiliki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 

Muhyiddin tak mahu jadi timbalan presiden bisu

Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan tindakan beliau bersuara sebelum ini adalah kerana mahu menegakkan kebenaran.

Bagaimana hutang 1MDB dikurangkan melalui jualan Edra?

Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad turut menyentuh tentang penjualan Edra Global Energy Bhd kepada China General Nuclear Power Corporation (CGN).

 

Saya tak boleh tanggung dosa jika terus berdiam - TPU

Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata beliau menyuarakan kebimbangannya mengenai isu 1MDB dan RM2.6 bilion yang didepositkan ke dalam akaun Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak kerana ia juga merupakan kerisauan rakyat dan bahagian Pagoh.

 

Umno gagal kemuka alasan kukuh pecat baki 6 pemimpin

Gagal kemuka alasan kukuh dan tidak sepakat punca Majlis Tertinggi (MT) Umno yang bertemu pada 24 November lalu tidak memecat 6 baki pemimpin parti, dedah sumber.