Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Dyana Sofya, Zairil bukan pasangan kekasih

“Itu bukan Dyana. Dyana dan Zairil tak bercinta!” itu yang ditegaskan ibu Dyana Sofya Mohd Daud, Yammy Samat berhubung penyebaran gambar intim mirip bekas calon PRK Parlimen Teluk Intan itu bersama Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari.

Azmin nafi ada perjanjian lantikan MB

Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali menafikan wujudnya perjanjian bersyarat antara beliau dan PKR berhubung pelantikannya.

Izzah: Tahniah penganjur acara sentuh anjing

Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar mengucapkan tahniah kepada penganjur dan orang ramai yang hadir pada satu acara yang membolehkan pengunjung, termasuk umat Islam, menyentuh anjing hari ini.

Gambar intim: Dyana marah jadi mangsa diskriminasi

"Saya berasa marah tetapi saya tidak akan layan politik jahat macam ini," demikian kata bekas calon PRK Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud kepada Sinar Online, hari ini.

Phahrolrazi dicabar tubuh parti

Presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (Pasma), Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi dicabar membentuk parti sendiri dan keluar dari Pas bagi membuktikan kepada rakyat, sejauh mana beliau dapat membawa pengaruh melalui penubuhan parti itu.

Sertai Pasma, tindakan tatatertib akan diambil

Pas Johor sudah membuat ketetapan melarang ahli-ahlinya menyertai Pasma sepertimana yang diputuskan Majlis Syura Ulama Pas Pusat, sebelum ini.

Kita tahu syarikat mana jadi Ali Baba - Ku Li

Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah mendakwa terdapat syarikat Melayu yang didalangi orang lain, bukan sahaja tidak dikenakan tindakan akan tetapi anehnya ia diberi keistimewaan pula oleh kerajaan.

 

PPS haram - Ahmad Zahid

Pasukan Peronda Sukarelawan (PPS) merupakan sebuah pertubuhan haram kerana penubuhannya tidak dibawa ke Dewan Undangan Negeri (DUN) sebagai satu undang-undang.

Pegawai Kanan Kementerian Terima Dana Untuk Jalankan Aktiviti IS

Penolong Pengarah Kanan Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, ditahan selepas dipercayai merekrut rakyat Malaysia bagi menyertai kumpulan militan negara Islam (IS) dan menerima dana untuk menjalankan aktiviti-aktivitinya, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Guan Eng Tiada Kuasa Dalam Isu Keselamatan, Pertahanan

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng tidak mempunyai kuasa terhadap isu keselamatan dan pertahanan negara, tegas Menteri Dalam Negeri.