Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Datuk Seri ada 31 unit kondo mewah di KL bernilai RM15.5 juta

Datuk Seri yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) baru-baru ini kerana dipercayai terbabit dalam kes rasuah dan salah guna kuasa dipercayai mempunyai 31 unit kondominium mewah bernilai lebih RM15.5 juta, lapor Utusan Malaysia.

 

MCA jangan minta kerusi jika tak boleh menang

MCA perlu beri jaminan yang ia boleh menangkan Parlimen Kuantan, Gelang Patah dan Wangsa Maju untuk BN sebelum mengambil semula tiga kerusi tersebut daripada Umno.

 

Bekas ketua 1MDB Shahrol bakal jadi kambing hitam

Satu-satunya permintaan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC), dan bukan sebahagian daripada 5 syor, ialah bekas ketua pegawai eksekutif (CEO) 1MDB Datuk Shahrol Halmi turut disiasat, kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua.

 

Seribu dalih, kata IDEAS selepas Ku Nan enggan dedah kekayaan

Sekiranya pegawai atasan di negara lain yang berdepan masalah keselamatan lebih meruncing boleh mengisytiharkan harta mereka, tidak ada sebab mengapa Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Mansor tidak boleh berbuat perkara sama, kata sebuah badan pemikir.

 

Mahkamah Rayuan tolak tuntutan kerajaan terhadap BERSIH

Mahkamah Rayuan dalam keputusan penting hari ini mengesahkan kerajaan dan polis tidak mempunyai hak untuk memulakan tuntutan di bawah Akta Perhimpunan Aman 2012 (PPA) bagi mendapatkan ganti rugi yang dialami pada perhimpunan BERSIH 3.0 pada tahun 2012.

 

Anggota Umno 50-50 segera undur

Anggota Umno yang berjuang separuh hati atau 50-50 perlu segera berundur untuk mengelak mereka membawa kerosakan kepada parti bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

 

UMNO hadapi krisis kepimpinan

UMNO hari ini berhadapan dengan krisis kepimpinan dan keruntuhan institusi yang merosakkan negara, dakwa Presiden protem Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tak Sri Muhyiddin Yassin.

 

Pengisytiharan harta: Polis akan lindungi Ku Nan dan Datuk Bandar

Kenyataan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor kononnya takut mengisytiharkan aset secara terbuka bukan satu tindakan yang memperlihatkan demokrasi dan tadbir urus yang baik, kata Pengarah Komunikasi PKR Fahmi Fadzil.

 

SPRM siasat MP Umno berhubung pembelian unit amanah

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dijangka memanggil seorang ahli parlimen Umno untuk disoal siasat.

 

Siapa perlukan kereta api berkelajuan tinggi RM40-80bilion?

Laporan terkini menyatakan projek kereta berkelajuan tinggi antara Kuala Lumpur dan Singapura yang bernilai antara RM40 bilion hingga 80 bilion akan diteruskan.