Close

Poll

Penurunan caruman KWSP sebanyak 3% memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Khairy menang dalam rayuan kes saman fitnah Anwar

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin hari ini menang dalam rayuannya untuk meminda pernyataan pembelaannya terhadap kes saman fitnah bekas ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadapnya untuk memasukkan sabitan kes liwat kedua Anwar.

Kurangkan karpet merah untuk saya - PM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini membuat teguran terhadap persiapan menyambut beliau dalam lawatan kerja serta majlis rasmi yang dihadirinya.

 

ADUN PAS Selangor Tidak Sensitif, Berpakaian Ala Dewa Cina

GAMBAR Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS Paya Jaras, YB Mohd Khairuddin Othman yang berpakaian ala-ala Dewa kaum Cina dalam satu majlis sempena perayaan Tahun Baru Cina, menerima kritikan hebat di media sosial.

Peguam negara lindungi pesalah dengan menghukum pemberi maklumat - NOW

Cadangan peguam negara mengenakan hukuman yang lebih berat terhadap mereka yang membocorkan rahsia kelihatan seperti 1 usaha melindungi mereka yang melakukan kesalahan, kata Pusat Perlindungan Pemberi Maklumat dan Pemantau Kebangsaan (NOW).

 

AG pertimbang penjara seumur hidup untuk mereka yang bocor rahsia

Peguam Negara Tan Sri Mohamad Apandi Ali sedang menimbang untuk meminda undang-undang bagi meningkatkan hukuman ke atas mereka yang membocorkan rahsia negara dan wartawan yang melaporkannya.

 

Siasat dakwaan dana RM2.6b untuk 'pelaburan'

Siasatan berhubung wang derma RM2.6 bilion yang diterima oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak perlu dibuka semula selepas menteri luar Arab Saudi berkata wang itu adalah daripada "pelaburan", kata Penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini.

 

Dakwa Razak di Perancis - Tun Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Abdul Razak Baginda perlu diheret ke mahkamah di Perancis jika individu terbabit atau syarikatnya menerima wang daripada syarikat pembina kapal selam.

 

ADUN BN mula lobi jawatan exco dari Bashah

Sudah ada anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) BN yang mula merapati Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah bagi melobi jawatan exco.

 

Scorpene : Razak Baginda dibayar RM137 juta

Penganalisis politik Abdul Razak Baginda mengaku menerima kira-kira 30 juta euro (RM137 juta) bagi khidmat konsultansi dalam urusan pembelian kapal selam Scorpene tetapi menafikan wang itu digunakan untuk memberi rasuah kepada pegawai kerajaan bagi pihak syarikat Perancis, Thales.

 

Kemelut di Kedah mencerminkan budaya politik kita

Veteran Umno, Tan Sri Rafidah Aziz berpendapat bahawa kemelut politik di Kedah menggambarkan ketamakan ahli politik Umno terhadap jawatan nombor satu di negeri berkenaan.