Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Firma China dakwa bayar untuk ahli politik BN dapat Datuk

Sebuah syarikat perlombongan China mendakwa telah membayar untuk ahli politik BN mendapatkan gelaran Datuk bagi memudahkan operasi lombongnya di Bukit Besi, Terengganu.

 

Khairy kelu ditanya isu 1MDB depan Dr Mahathir

Khairy Jamaluddin enggan menjawab soalan berhubung hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang melebihi RM30 bilion, sebaliknya kelihatan kelu hendak memberi respons mewakili pentadbiran Kabinetnya di hadapan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

MCA jangan 'kambing hitamkan' Umno

KUALA LUMPUR - Tindakan Pengerusi Biro Keharmonian Agama MCA, Datuk Seri Ti Lian Ker menggesa perwakilan Umno berhati-hati ketika berbahas pada Perhimpunan Agung Umno kali ini disifatkan sebagai satu tindakan lucu dan menyibuk.

PR semakin tandus modal politik

Pemimpin PR disifatkan ketandusan modal politik apabila menuduh kerajaan negeri memilih bulu dalam meluluskan permohonan dermasiswa dan bantuan sara hidup nelayan.

Isu tanah runtuh : Sultan murka, Palanivel perlu berundur - Vell Paari

Pengarah strategi MIC, Datuk Seri Vell Paari berkata presidennya Datuk Seri G Palanivel perlu segera berundur kerana tidak mampu lagi menjalankan tanggungjawab sebagai menteri alam sekitar.

 

Al Jazeera lapor kisah pelarian didera di pusat tahanan Malaysia

Layanan Malaysia terhadap pelarian menjadi perhatian sekali lagi susulan laporan berita Al Jazeera yang memaparkan keadaan mereka dizalimi dan dieksploitasi di dalam penjara, serta kegiatan rasuah kakitangan Pesuruhjaya Tinggi Persatuan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) bagi Pelarian (UNHCR).

 

'Rakan Sebenar Umno' platform alternatif

Unit Perundangan Umno atau 'Rakan Sebenar Umno' bakal menjadi platform alternatif kepada majoriti senyap pengamal undang-undang di dalam negara ini untuk mengeluarkan pendapat mereka.

PAU2014: Amalan tegur, kritik pemimpin diteruskan

Perwakilan pada Perhimpunan Agung Umno tidak pernah dihalang daripada mengkritik kepimpinan parti ketika mengambil bahagian dalam perbahasan. Sebaliknya, Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata, amalan yang dipraktikkan sejak sekian lama itu tetap akan diteruskan pada perhimpunan akan datang berlandaskan budaya dan adab orang Melayu.

Putrajaya didakwa potong 60% subsidi makanan asas di Sabah, Sarawak

PKR hari ini mendakwa program 1Malaysia 1Harga menyaksikan pemotongan 60% subsidi bagi makanan asas seperti minyak masak, tepung, dan gula di Malaysia Timur dalam Belanjawan 2015.

 

Pemberian projek kepada 1MDB mungkin naikkan tarif elektrik

MP Petaling Jaya Utara, Tony Pua memberi amaran bahawa pemberian projek-projek loji kuasa oleh kerajaan kepada 1Malaysia Development Berhad (1MDB) mungkin membawa kepada kenaikan tarif elektrik.