Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Jawatan Khairuddin dalam Umno gugur

Datuk Khairuddin Abu Hassan, yang mendapat perhatian selepas membuat aduan polis terhadap 1Malaysia Development Bhd (1MDB), digugurkan jawatannya dalam Umno.

 

Kabinet tidak lulus pinjaman RM3 bilion untuk 1MDB

Kabinet menolak cadangan suntikan RM3 bilion tunai bagi 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang sarat dengan hutang, menyempitkan lagi pilihan pembiayaan bagi pelabur strategik itu untuk membayar balik hutang pada masanya.

 

Pengerusi SPR akui kerusi Parlimen sukar ditambah

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof menjangkakan usul persempadanan semula kawasan pilihan raya akan berdepan kesukaran untuk memperolehi sokongan dua pertiga wakil rakyat bagi kelulusan di Dewan Rakyat.

 

Benarkan Anwar hadir sidang Parlimen Mac ini

Sekretariat Parlimen PKR akan berurusan dengan Pejabat Yang Dipertua Dewan Rakyat dan peguam-peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mendapatkan kebenaran bagi membolehkan Ketua Pembangkang itu hadir pada sidang Parlimen akan datang.

Umno bincang PRK Dun Chempaka malam ini?

Pilihan Raya Kecil Dun Chempaka dijangka antara agenda utama mesyuarat Majlis Tertinggi Umno yang dipengerusikan oleh presiden parti Datuk Seri Najib Tun Razak  di sini, malam ini.

Tidak perlu layan Gobind

Pemimpin ulama Pas Terengganu menyifatkan kenyataan Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo yang mendakwa Pas terkeluar dari PR jika membentangkan undang-undang hudud tidak perlu dilayan.

Muhyiddin puas hati perpaduan 
UMNO Permatang Pauh

Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin berpuas hati dengan tahap perpaduan yang ditunjukkan kepimpinan UMNO Bahagian Permatang Pauh untuk menghadapi pilihan raya kecil kawasan itu sekiranya diisytiharkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berlaku kekosongan di kerusi itu kelak.

PAC mahu Jabatan Audit Negara segera audit 1MDB

Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mahu Jabatan Audit Negara menjalankan audit segera terhadap syarikat pelaburan milik penuh kerajaan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum jawatankuasa Parlimen itu memanggil syarikat berkenaan tidak lama lagi.

 

Pengerusi NFC gagal batal dua pertuduhan pecah amanah RM49.7 juta

Pengerusi Eksekutif National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp) Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail (gambar, kiri) hari ini gagal dalam permohonannya untuk membatalkan dua pertuduhan pecah amanah membabitkan RM49.7 juta yang dihadapinya.

 

Kenyataan PMO aibkan Tun Razak

Wartawan veteran, Datuk A Kadir Jasin berkata, kenyataan Pejabat Perdana Menteri (PMO) mengenai kekayaan yang diwarisi Datuk Seri Najib Razak merupakan tindakan yang mengaibkan almarhum Tun Abdul Razak.