Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kerajaan gagal tuntut ganti rugi RM122,000 dari BERSIH

Mahkamah Persekutuan hari ini menolak rayuan kerajaan untuk mendapatkan ganti rugi daripada BERSIH kerana menganjurkan perhimpunan BERSIH3 pada 2012.

 

Demi kebajikan? ANAK pertikai sebab Felda jual aset

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) mempersoalkan pengerusi baharu Felda Tan Sri Shahrir Abdul Samad yang agensi itu menjual asetnya demi menjaga kebajikan peneroka, sebaliknya berkata ia kerana Felda semakin tenat.

 

SPR guna ‘pintu belakang’ ubah sempadan - penganalisis

Penganalisis politik membidas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) kerana menukar daerah mengundi pengundi, menyebabkan ramai yang akan mengundi di kawasan berbeza.

 

Dah dekat

Alor Setar: Amanat disampaikan Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak yang mahu pimpinan UMNO negeri bekerja sebagai satu keluarga di semua peringkat dianggap tonik bagi mempertahankan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14).

Pengerusi Perhubungan UMNO Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, dalam pertemuan tertutup di Pusat Konvensyen Hotel Tabung Haji, di sini, semalam pimpinan UMNO negeri diminta bersiap sedia kerana kerja yang besar (PRU) sudah dekat.

Ketika ekonomi suram, dasar larang ‘kapcai’ masuk KL tidak masuk akal

Dalam keadaan ekonomi negara yang suram, cadangan kerajaan untuk melarang motorsikal berkapasiti enjin kecil, atau “kapcai” memasuki Kuala Lumpur adalah tidak masuk akal, kata PKR.

 

Ajaiblah kalau boleh kalahkan Najib - Penganalisis

Walau gandingan, yang tidak pernah diramalkan penganalisis, antara dua musuh ketat Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim sekalipun tidak akan dapat menumbangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam pilihan raya umum akan datang.

 

Kenapa, bagaimana Felda dapat RM1b dari firma Singapura?

Mengapa Felda bertindak mendapatkan pembiayaan swasta sebanyak RM1 bilion untuk projek perumahan peneroka daripada sebuah firma Singapura?

 

Kerajaan guna duit rakyat bayar ganti rugi - peguam

Kerajaan perlu membayar ganti rugi apabila anggota polis didapati bersalah atas salah laku sivil kerana ia perlu bertanggungjawab terhadap tindakan penjawat awam, kata peguam.

 

Pengundi tak berhak dapat maklumat persempadanan semula

Mahkamah Rayuan hari ini memutuskan pengundi tidak berhak mendapatkan maklumat tentang syor mengenai cadangan persempadanan semula kawasan pilihan raya, selain apa yang diberi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

 

Walau baca Bismillah, yang haram tetap haram - Mahathir

Walaupun selepas membaca kalimah Bismillah, daging yang haram umpamanya seperti babi, masih tetap haram untuk dimakan oleh umat Islam, kata bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.