Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Gambar tunjuk Saravanan bawa pistol

Satu gambar menunjukkan seorang timbalan menteri Datuk M Saravanan dengan satu senjata api tersentil di pinggang seluarnya menjadi perhatian meluas di Facebook hari ini.

 

Mahkamah tolak saman Putrajaya atas himpunan Bersih 2012

Mahkamah Tinggi menolak tuntutan saman ganti rugi kerajaan persekutuan terhadap kumpulan reformasi pilihan raya Bersih bagi kerosakan harta benda semasa perhimpunan pada April 2012 di Kuala Lumpur, mengatakan Putrajaya tidak dapat membuktikan “balance of probability” (kebarangkalian yang munasabah).

 

Debat: DAP tolak cabaran Pas

DAP secara tidak langsung menolak cabaran pemimpin Pas untuk berdebat dengan Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng.

Krisis MIC makin tegang

Naib Presiden MIC, Datuk M Saravanan mendesak Presiden Datuk Seri G Palanivel mengadakan mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) tergempar dalam masa 24 jam.

Isu PBT: Pas cabar Guan Eng bersemuka, berdebat

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali mencabar Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng bersemuka selepas Ketua Menteri Pulau Pinang itu mengeluarkan kenyataan yang menyerang Pas berhubung isu pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).

TIBAI gesa rampas pasport Anwar

Pihak berkuasa digesa merampas pasport antarabangsa milik Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mengelak kemungkinan pemimpin pembangkang itu melarikan diri ke luar negara sebelum keputusan rayuan akhir kes liwat membabitkan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan dibacakan pada 10 Februari ini.

Guan Eng mulut celupar

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali melepaskan ge­ram hari ini dengan mencabar Lim Guan Eng bersemuka berikutan dakwaan Ketua Menteri Pulau Pinang itu bahawa beliau tidak jujur berhubung pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).

Pas cabar bentang usul pilihan raya PBT

Pertelingkahan dalam pakatan pembangkang semakin sengit berikutan tindakan Pas mencabar DAP untuk membentangkan rang undang-undang persendirian pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) di Parlimen.

Derma wang turut dikenakan GST

DAP hari ini mempersoalkan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) ke atas badan bukan kerajaan (NGO) yang menyaksikan ia hanya akan menjejaskan penerimaan sumbangan orang ramai ke atas mereka.

 

Keputusan rayuan Anwar 10 Feb.

10 Februari 2015, pu­kul 9 pagi, Dewan Mahkamah Persekutuan 1, Istana Kehakiman, Putrajaya.