Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Hampir mustahil Abdul Hadi mungkir janji

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Khalid Samad menyifatkan hampir mustahil untuk Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang memungkiri janji selepas mempersetujui sesuatu perkara.

Hadi jangan gentar umum pendirian

Tidak kira walau apapun keputusan mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pas Pusat esok termasuklah mengumumkan keluar daripada pakatan pembangkang, parti itu perlu bersedia menghadapinya.

Pengampunan diraja kes Anwar sudah ada keputusan

Lembaga Pengampunan telah membuat keputusan terhadap petisyen bagi pengampunan diraja dikemukakan oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang disabitkan kesalahan meliwat dan pengumuman akan dibuat pada Rabu depan.

DAP Sarawak umum keluar PR

DAP Sarawak hari ini mengumumkan keluar daripada pakatan pembangkang Pakatan Rakyat (PR) di negeri ini berkuat kuasa serta merta.

Pas nafi hudud dibawa ke Majlis Raja-raja

Pas menafikan laporan sebuah portal berita bahawa Mesyuarat Majlis Raja-raja Melayu menolak cadangan meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau Akta 355 yang dipinda Kerajaan Kelantan

Putus dengan bapa, kawan dengan anak

Pemuda Pas Kelantan menyifatkan tindakan DAP memutuskan hubungan dengan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang namun mengajak pimpinan Pas berbaik-baik dengan parti itu sebagai tindakan yang lucu.

1Azam gagal, peserta tidak layak terima bantuan - PAC

Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) hari ini menyifatkan projek membasmi kemiskinan di bawah Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, 1Azam, gagal dan mempunyai banyak kelemahan, termasuk memilih peserta yang tidak layak menerima bantuan.

 

Tiada hudud di Perak jika PR perintah

Isu Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah seperti yang dibentangkan kerajaan Pas di Kelantan, tidak akan dibangkitkan di Perak.

Pas menang sebab tiada pesaing sebenar

Timbalan Presiden Pas Mohamad Sabu berkata kemenangan besar parti itu pada pilihan raya kecil (PRK) Dun‎ Chempaka disebabkan tiada saingan dari parti besar seperti Barisan Nasional (BN).

Sukar halang DAP bantah hudud

Pas tidak dapat menghalang rakan-rakan PR terutama DAP daripada terus menentang pelaksanaan hukum hudud yang diperjuangkan parti itu.