Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Teresa Kok dapat RM350,000 akibat ditahan ISA

Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok menang dalam rayuannya di Mahkamah Rayuan hari ini menentang kerajaan berhubung penahannya di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sembilan tahun lalu.

 

Najib bersandiwara 1MDB taja jemaah haji

DAP berkata pengumuman Yayasan 1MDB menaja seramai 1,100 orang mengerjakan ibadat haji merupakan usaha mengaburi mata rakyat di kala syarikat milik negara itu menjadi sasaran penyiasat Amerika Syarikat.

 

Ambrin membisu saman Amerika sita aset berkaitan 1MDB

Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang enggan mengulas apabila ditanya mengenai saman sivil oleh Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat untuk menyita dan merampas semula aset yang didakwa berasal daripada dana yang dialihkan daripada 1MDB.

 

Beberapa tokoh Umno bakal lompat parti, sertai Dr Mahathir

Bekas editor kanan New Straits Times, Firdaus Abdullah meramalkan beberapa pemimpin tertinggi Umno akan beralih kepada pembangkang ekoran tindakan undang-undang Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat untuk merampas berbilion-bilion aset yang didakwa disalah gunakan daripada dana pelaburan negara 1MDB.

 

Kes 1MDB di AS urusan dalaman, bukan campur tangan

Tindakan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) menyita aset berkait syarikat pelaburan milik negara 1MDB bernilai AS$1 bilion adalah kerana penyelewengan itu berlaku di negara terbabit.

 

Wang parkir KL ke kantung yayasan menteri Umno

Anggota-anggota parlimen Pakatan Harapan di ibu kota hari ini bertemu dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur Mohd Amin Nordin bagi membantah kenaikan kadar tempat letak kereta di kawasan pusat perniagaan (CBD).

 

Mahathir bidas orang ‘bodoh dan bisu’ di sebalik 1MDB

Tun Dr Mahathir Mohamad terus membidas pihak-pihak yang membisu terhadap skandal 1MDB dan berpura-pura membodohkan diri dengan apa yang berlaku.

 

Status sulit laporan 1MDB jelas salah - Ezam

Bekas senator Umno Mohamad Ezam Mohd Nor hari ini mengkritik pengelasan laporan ketua audit negara berkaitan 1MDB bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA).

 

OSA lindungi elit bukan negara

Akta Rahsia Rasmi (OSA) telah disalahgunakan untuk melindungi golongan elit dan bukan negara, kata peguam Haniff Khatri.

 

Muhyiddin: Siapa yang khianat, menteri?

Bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin kembali menyoal menteri yang menganggap pembocoran maklumat kerajaan berkaitan 1MDB sebagai pengkhianatan.