Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

PAS umum calon PRK malam ini

Marang: PAS akan umumkan nama calonnya untuk dua PRK pada malam ini di Sungai Besar, Selangor dan Kuala Kangsar, Perak.

Bakal Presiden Filipina ikrar akan tuntut Sabah

Bakal Presiden Filipina, Rodrigo Duterte berikrar untuk meneruskan tuntutan ke atas Sabah, lapor akhbar The Philippine Star.

 

MCA berang ‘Air Jampi’ dibekalkan di sekolah rendah

MCA akan membuat aduan terhadap seorang guru besar di sebuah sekolah rendah di Klang kerana didakwa membenarkan "air jampi" untuk diagih kepada pelajar-pelajar sejak beberapa tahun lalu.

 

Rafizi Bawa Bukti Rasuah Seks Terus Ke SPRM

Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli sebelum ini mengakui akan mendedahkan perihal rasuah seks yang didakwa menjadi amalan dalam kerajaan Selangor yang ditadbir oleh Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Dr. Mohamad Khir Toyo Bebas Jumaat Ini

Bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Mohamad Khir Toyo yang menjalani tempoh parol selama dua bulan sejak Mac lepas, akan dibebaskan pada Jumaat ini.

Tunku Aziz ini 'macam katak' - Tun Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad menyerang balas anggota panel penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim kerana membuat laporan polis terhadapnya.

 

AKSEM tukar nama

Bukit Kayu Hitam: Pertukaran nama Agensi Keselamatan Sempadan Malaysia (AKSEM) kepada Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) berkuat kuasa hari ini bersesuaian dengan peranan dan tanggungjawabnya dalam membanteras ancaman keselamatan di sempadan negara.

Anwar sahkan suratnya, minta jangan ikut agenda Dr. M

Bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang menjalani hukuman penjara atas kesalahan liwat, hari ini mengesahkan beliau bertanggungjawab menulis sendiri sepucuk surat yang tersebar luas baru-baru ini.

Rafizi Serah Bukti Esok, Wanita Jadi Habuan Rasuah

Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli akan mengemukakan bukti berhubung dakwaan rasuah dalam kerajaan Selangor kepada presiden parti Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail pada mesyuarat PKR esok.

Mahathir akan turun PRK pastikan BN kalah

Tidak seperti Sarawak, Tun Dr Mahathir Mohamad dikatakan akan turut berkempen menentang BN dalam dua pilihan raya kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar bulan depan.