Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Lagi wang rakyat tampung hutang RM2.4bilion 1MDB

PKR hari ini memberi amaran bahawa Bandar Malaysia Sdn Bhd kini mempunyai hutang berjumlah RM2.4 bilion melalui terbitan sukuk yang dilanggan oleh Tabung Haji dan ini akhirnya akan ditanggung oleh rakyat.

 

BN Jamin Pembangunan Belia Di Sarawak

Golongan belia di Sarawak perlu mengekalkan kepimpinan kerajaan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya negeri, Sabtu ini, bagi menjamin pembangunan golongan itu di negeri ini terus terpelihara.

Khidmat pengiring trafik kepada Dr Mahathir ditarik

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar secara rasmi mengesahkan khidmat pengiring trafik bagi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad telah ditarik balik.

 

Kaum India Sarawak Berdiri Teguh Di Belakang Adenan, BN

Masyarakat India Sarawak berdiri teguh di belakang Tan Sri Adenan Satem dan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya negeri ke-11 (PRN-11) Sabtu ini, kata seorang pemimpin masyarakat kaum itu.

Nazri biadap, tak layak jadi menteri – Mohd Ridzuan

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak digesa mengambil tindakan terhadap Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz yang mengeluarkan kenyataan biadap berhubung pemberhentian perkhidmatan pengiring bermotosikal polis untuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

PRN: Calon PKR Lambir Dihalau Penduduk Rumah Panjang

Ketika pembangkang melemparkan tohmahan konon ada calon Barisan Nasional (BN) tidak diterima rakyat Sarawak ketika Pilihan Raya Negeri (PRN) ke-11 kali ini, rupa-rupanya ada cerita cuba disembunyikan.

IPIC tuntut AS$50 juta dari kerajaan Malaysia

International Petroleum Investment Company (IPIC) milik Abu Dhabi akhirnya telah menyelesaikan hutang faedah AS$50 juta yang tertunggak kini menuntut jumlah wang berkenaan daripada Kementerian Kewangan Malaysia.

 

Baja Dacing, agihan wang antara aduan pilihanraya

Pengagihan baja organik Cap Dacing, pengagihan bantuan kerajaan oleh calon dan gesaan tindakan kepada guru yang didakwa menyokong pembangkang antara aduan pilihan raya Sarawak yang diterima BERSIH.

 

Bebas tidak diterima masuk BN

KUCHING – Mana-mana calon Bebas yang menang dalam Pilihan Raya Negeri Sarawak ke-11 (PRN-11) pada 7 Mei ini tidak akan diterima untuk menyertai mana-mana parti komponen Barisan Nasional (BN) di negeri ini.

Biar Mukhriz Berdiri Di Atas Kaki Sendiri

Tun Dr Mahathir Mohamad perlu bersara secara hormat dan membenarkan anaknya, Datuk Seri Muhkriz berdiri di atas kaki sendiri dari segi politik memandangkan bekas Menteri Besar Kedah itu kini mendakwa mendapat sokongan 80 peratus dalam Umno, kata Setiausaha Akhbar kepada Perdana Menteri Datuk Seri Tengku Sariffuddin.