Close

Poll

Adakah anda berpuas hati prestasi Malaysia mendapat tempat ke-4 dalam Sukan Sea yang lepas?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Ada ‘ikan jerung’ seleweng kuota beras ST15

Berlakunya salah guna kuasa, rasuah dan penyelewengan agihan kuota pembelian program beras subsidi Super Tempatan 15% hancur (ST15) sehingga menyebabkan faedahnya tidak dinikmati rakyat miskin dan menindas pemborong berlesen lain, kata Datuk Noridan Spee Yee.

 

Siapa di belakang nombor plat mahal 'Patriot'?

Yayasan Patriot Negara Malaysia (YPN) mensasarkan antara RM10 juta dan RM15 juta untung daripada jualan nombor plat kenderaan yang bermula dengan perkataan "Patriot".

 

'Ini bukan pemilihan MIC!'

Datuk Seri Dr S. Subramaniam menyifatkan pemilihan yang dipanggil oleh Datuk Seri G. Palanivel sebagai "bukan pemilihan MIC".

Pas tunggu Pakatan 2.0 lahir baru respons

Pas mengambil sikap untuk tidak memberi sebarang respons terhadap ura-ura yang menyebut tentang 'kemunculan' Pakatan 2.0 yang dikaitkan dengan pemimpin progresif Pas yang menggelar diri mereka G18 selepas hari raya nanti.

Nilai hartanah Melbourne melambung, terdapat rasuah dan dokumen bukti

Beberapa penilai hartanah bagi pangsapuri Dudley International House di Melbourne membuat perakuan bersumpah berhubung peningkatan nilai hartanah berkenaan sekali gus menepis dakwaan Majlis Amanah Rakyat (Mara), mereka membayar lebih rendah daripada harga pasaran, kata The Age.

 

Amaran Tengku Mahkota Johor tentang pemimpin pengecut

Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengingatkan bahawa pemimpin yang pengecut adalah paling bahaya sekali, sambil menekankan tentang pentingnya integriti dalam kepimpinan.

 

Guan Eng terlalu gopoh

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng adalah seorang yang gopoh apabila mengisytiharkan PR tidak lagi wujud sedangkan Pas masih belum memutuskan sebarang ketetapan berhubung usul Dewan Ulama mahu parti itu memutuskan hubungan dengan DAP.

ROS sahkan Palanivel bukan ahli MIC

KUALA LUMPUR – Naib Presiden MIC, Datuk M. Saravanan mendakwa, Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) MIC yang dianjurkan Datuk Seri G. Palanivel di sebuah hotel di Putrajaya petang semalam tidak sah.

Jazlan minta Shafee tak campur urusan PAC

Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Awam Negara (PAC) Datuk Nur Jazlan Mohamad meminta supaya peguam Umno Tan Sri Shafee Abdullah supaya tidak masuk campur dengan urusan jawatankuasa itu.

 

The Age namakan pengerusi MARA Investment Bhd

Bekas ADUN Umno yang menjadi pengerusi MARA Investment Berhad Datuk Mohammad Lan Allani, Ketua Eksekutifnya Datuk Halim Rahman dan dua ahli perniagaan Melayu telah dinamakan dalam dakwaan penipuan jutaan ringgit hartanah MARA di Melbourne.