Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

PAS Cabar Ahmad Maslan Debat Di Rompin Isu GST

PAS pada Jumaat mencabar Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan untuk berdebat di Rompin bagi membuktikan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) tidak membebankan rakyat.

Laman pro-Umno ada bukti pimpinan Pemuda jatuhkan Najib

Sebuah laman portal pro-Umno mendakwa memiliki bukti penglibatan lima pimpinan sayap Pemuda parti tersebut yang merancang menjatuhkan Presiden Datuk Seri Najib Razak, menggesa supaya perkara itu disiasat.

Umno kenal pasti ahli sertai demo antisalib

Umno sedang meneliti nama-nama penunjuk perasaan antisalib di Petaling Jaya bagi menentukan jika terdapat anggota parti itu mengambil bahagian.

 

Dr Mahathir tidak yakin Malaysia jadi negara maju 2020

Malaysia mungkin mencapai tahap pendapatan tinggi menjelang tahun 2020, bagaimanapun Tun Dr Mahathir Mohamad tidak melihat ia jaminan negara sudah mencapai status negara maju.

 

Seru penyokong doa kemenangan Pas dalam PRK Rompin

Pesuruhjaya Pas Terengganu, Satiful Bahri Mamat meminta ahli dan penyokong Pas bermunajat meminta kemenangan berpihak kepada calon parti itu dalam pilihan raya kecil (PRK) Rompin, 5 Mei ini.

Tak hormat Tuanku

Tindakan 13 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak memberikan sebarang reaksi terhadap usul menjunjung kasih titah ucapan Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Tuanku Munawir telah menimbulkan persoalan sama ada mereka mahu bertindak biadab atau tidak matang dalam berpolitik.

BN Terengganu hantar jentera bantu calon

Barisan Nasional (BN) Terengganu akan memberi tumpuan bagi membantu memenangi calon BN Datuk Hasan Arifin pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Rompin yang berlangsung pada 5 Mei ini.

Seorang lagi ahli Parlimen Umno gesa Najib jawab Dr Mahathir

Datuk Seri Najib Razak perlu segera menjawab semua dakwaan yang dibangkitkan Tun Dr Mahathir Mohamad, kata seorang lagi ahli Parlimen Umno hari ini, menyatakan kegagalan perdana menteri berbuat demikian akan memudaratkan parti.

 

Musa Hassan sokong Zahid, protes salib satu hasutan

Tan Sri Musa Hassan bersependapat dengan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam pendiriannya semalam yang bantahan penduduk terhadap salib gereja di Taman Medan, Petaling Jaya merupakan satu perbuatan hasutan.

 

Kredibiliti kerajaan dipertikai

Kerajaan terus mendapat tekanan supaya tidak berdiam diri, sebalikya menjawab segala dakwaan dikemukakan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap Datuk Seri Najib Razak.