Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pas kritik Sis cabar Majlis Fatwa

Pemuda Pas mengkritik tindakan Sister In Islam (Sis) yang mencabar fatwa pengharamannya oleh Majlis Fatwa Kebangsaan sehingga cuba mengheret badan itu ke mahkamah.

Integriti Majlis Peguam dipertikai

Majlis Peguam dianggap tidak layak bercakap mengenai undang-undang jika gagal mengeluarkan kenyataan melarang bekas hakim dilantik mewakili mana-mana pihak di mahkamah seperti termaktub dalam resolusi dinyatakan badan itu pada 15 Mac lalu.

Tangguh GST, dengar suara rakyat, kata Ku Li kepada Putrajaya

Bekas Menteri Kewangan Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah menyeru Putrajaya menangguhkan pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) kerana bimbang dengan prospek ekonomi negara.

 

Sokongan Najib merosot kepada 48%

Sokongan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak merosot 6% kepada 48% bulan ini hasil kaji selidik yang terakhir dilakukan pada Ogos, lapor Merdeka Center hari ini, memetik rasa tidak puas hati akibat pemotongan subsidi bahan api.

 

Timbalan speaker baharu dilantik pada Sidang Dun

Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor yang baharu akan dilantik pada persidangan dewan undangan negeri akan datang 24 November tahun ini, kata Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor Hannah Yeoh.

'Gopal Sri Ram paling layak ketuai peguam bela'

Bekas Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Gopal Sri Ram merupakan orang yang paling layak untuk mengetuai pasukan peguam pembelaan kes liwat II.

Pelantikan Gopal bertentangan usul badan peguam

Badan Peguam Malaysia perlu menjelaskan mengapa Hakim Mahkamah Persekutuan yang telah bersara, Datuk Seri Gopal Sri Ram dibenarkan mewakili Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam rayuan kes sodominya.

'Anwar tegur penyokong sendiri

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menasihati penyokongnya supaya tidak mencetuskan sebarang kekecohan semasa berhimpun menuntut keadilan terhadapnya.

Hutang negara kini RM568.9 bilion

Datuk Seri Najib Razak (gambar) berkata jumlah hutang kerajaan persekutuan pada akhir Jun 2014 adalah sebanyak RM568.9 bilion atau 52.8% daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

 

Azmin paling layak ganti Anwar

Penganalisis politik meramalkan Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali individu paling layak mengemudi parti itu jika Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim dipenjarakan.