Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

SPDP, Teras dinasihat hentikan perbalahan

Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem menasihatkan Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP) dan Parti Tenaga Rakyat Sarawak (Teras) tidak bertelagah antara satu sama lain.

Pas masih perlu pimpinan ulama

Pas perlu mengekalkan kepimpinan ulama bagi menerajui parti itu bagi memastikan perjuangan Pas kekal berlandaskan prinsip Islam dan al-Quran.

Timbalan ketua Pemuda MIC Hulu Langat parah ditembak

Timbalan ketua Pemuda MIC Bahagian Hulu Langat cedera parah selepas terkena enam das tembakan di persimpangan lampu isyarat Jalan Reko, Kajang tengah hari tadi.

 

Saya sedia jumpa PM di mahkamah

Pengarah urusan Harakah, Dr Rosli Yaakob sedia berjumpa Datuk Seri Najib Razak di mahkamah berhubung tulisannya yang disiarkan Harakahdaily bulan lepas.

 

Malaysia tuan rumah perhimpunan parti politik Asia 2016

Malaysia akan menjadi tuan rumah Perhimpunan Agung Persidangan Antarabangsa Parti-parti Politik Asia (ICAPP) kali ke-9 pada Oktober tahun hadapan.

 

Kenyataan Abduh tidak bantu penyatuan Pas

Dakwaan Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz mengenai kewujudan kelompok ‘barua’ dalam Pas tidak membantu dalam penyatuan ummah, sebaliknya ia dilihat membantutkan langkah Pas dalam arena politik tanah air.

Guling presiden: Mat Sabu, Hatta disiasat

Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu dan Bendahari Agung parti, Dr Hatta Ramli akan dipanggil Jawatankuasa Khas siasatan parti untuk disiasat berhubung dakwaan menjadi dalang kepada gerakan menjatuhkan Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
 

Jawatan Khairuddin dalam Umno gugur

Datuk Khairuddin Abu Hassan, yang mendapat perhatian selepas membuat aduan polis terhadap 1Malaysia Development Bhd (1MDB), digugurkan jawatannya dalam Umno.

 

Kabinet tidak lulus pinjaman RM3 bilion untuk 1MDB

Kabinet menolak cadangan suntikan RM3 bilion tunai bagi 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang sarat dengan hutang, menyempitkan lagi pilihan pembiayaan bagi pelabur strategik itu untuk membayar balik hutang pada masanya.

 

Pengerusi SPR akui kerusi Parlimen sukar ditambah

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof menjangkakan usul persempadanan semula kawasan pilihan raya akan berdepan kesukaran untuk memperolehi sokongan dua pertiga wakil rakyat bagi kelulusan di Dewan Rakyat.