Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Pecat lembaga pengarah 1MDB, biar polis siasat

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menggesa Datuk Seri Najib Razak agar memecat lembaga pengarah 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan membawa masuk polis menyiasat syarikat sarat hutang itu.

 

Najib akhirnya mengaku tiada wang 1MDB disimpan dalam bank Singapura

Datuk Seri Najib Razak akhirnya mengaku wang syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dibawa pulang daripada Pulau Cayman tidak disimpan di bank di Singapura.

 

Tidak wajar minta syarikat terus serap GST

Pengguna tidak seharusnya mengharapkan syarikat menyerap cukai barangan dan perkhidmatan (GST) kerana ia bertentangan dengan prinsip cukai itu sendiri, kata Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

 

Pandikar akhirnya mengaku letak jawatan sebelum ini

Tan Sri Pandikar Amin Mulia mengakui menyerahkan surat peletakan jawatan sebagai speaker Dewan Rakyat namun enggan diterima Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 

GST mengelirukan kerana banyak pengecualian, kata pakar

Lebih sebulan sejak cukai barangan dan perkhidmatan (GST) dilaksanakan, pakar percukaian menjangkakan terdapat masalah besar perlu diselesaikan tidak lama lagi, namun mengakui Putrajaya merumitkan lagi keadaan dengan menawarkan banyak pengecualian cukai untuk memenangi hati golongan berpendapatan rendah.

 

Najib tak jawab apa-apa pun - Dr Mahathir

Walaupun Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak telah "menjawab" 13 soalan di dalam blognya semalam, namun Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat  ia langsung tidak menjawab soalan yang dibangkitkannya sebelum ini.

 

Pandikar Amin nafi letak jawatan

Tan Sri Pandikar Amin Mulia menafikan bahawa beliau akan meletakkan jawatan Yang Dipertua Dewan Rakyat seperti yang dilaporkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Saman Ibrahim ditolak, diarah bayar RM50,000

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini menolak saman fitnah yang difailkan oleh Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali terhadap akhbar The Sun.

 

Bekas menteri lancar parti politik baharu

Bekas menteri penerangan Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir hari ini ‎melancarkan Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan), yang didakwanya bukan pro-pembangkang atau kerajaan.

 

ADUN Umno Lenggeng diisytihar muflis

ADUN Umno Lenggeng, Datuk Ishak Ismail telah diisytiharkan muflis oleh Mahkamah Tinggi, yang berkemungkinan membuka laluan kepada pilihan raya kecil.