Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Perwakilan Umno lihat Najib pemimpin lemah, tidak berpendirian - bekas menteri

Keputusan Datuk Seri Najib Razak untuk mengekalkan Akta Hasutan 1948 dengan beberapa langkah penambahbaikan hanya memperlihatkan presiden Umno itu lemah dan tidak berprinsip, kata Tan Sri Zainuddin Maidin.

 

Gagal Bumiputera bermakna Umno juga gagal - penganalisis

Hampir setiap kali perhimpunan besar parti pemerintah Umno, isu tidak selesai dibincangkan Umno adalah ekonomi Bumiputera dan pada masa sama pelbagai permintaan bantuan diajukan perwakilan yang berbahas.

 

Guan Eng selar Khairy gelar DAP cauvinisme

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin dilihat mengamalkan politik 'tidak wajar' apabila menyalahkan bukan Melayu kerana mempersoalkan status raja-raja Melayu, hak dan kedudukan istimewa Melayu.

PKR kesal PM tunduk desakan

PR menyifatkan tindakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengekalkan Akta Hasutan 1948 sebagai mengecewakan.

Umno Selangor mahu pilih sendiri calon PRU14

Umno Selangor hari ini menggesa kepimpinan tertinggi parti supaya memberi kepercayaan kepada mereka memilih calon-calon yang berwibawa untuk bertanding pada PRU14 akan datang.

Najib ikrar komited perjuang nasib Melayu

Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berikrar untuk terus komited memperjuangkan nasib kaum Melayu dan Bumiputera.

Najib perlu jawab kenapa mungkir janji

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak disifatkan sebagai mungkir janji apabila membuat keputusan untuk tidak memansuhkan Akta Hasutan 1948.

Jangan bandingkan saya dengan Azalina

Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Mas Ermieyati Samsudin meminta agar corak kepimpinannya menerajui pergerakan itu tidak dibandingkan dengan barisan kepemimpinan terdahulu terutama Ketua Puteri pertama, Datuk Seri Azalina Othman Said.

Peruntukan tetap diberikan Adun BN, kata Azmin

Kerajaan negeri Selangor akan tetap menyalurkan peruntukan RM200,000 setahun kepada setiap Adun BN meskipun mereka menolak pem‎berian itu.
Menteri Besar Mohamed Azmin Ali berkata, kerajaan kekalkan (pemberian peruntukan RM200,000).

Tun M tegur kerana sayang

Teguran secara terbuka Tun Dr Mahathir Mohamad kepada Umno disifatkan sebagai tanda sayang bekas Presiden Umno itu terhadap parti tersebut.