Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

PERKASA cemburu pada PM - Nazri

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata kritikan oleh PERKASA berpunca daripada sikap cemburu NGO pro-Melayu itu pada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

 

Undurlah PM jika sayang BN - Syed Rosli

Suara tidak berpuas hati terhadap pentadbiran Datuk Seri Najib Razak, sehingga sokongan Melayu pada Umno melemah, mencetuskan hasrat akar umbi parti itu mendesak beliau berundur.

 

Kalimah ALLAH: Azmin pertahan Guan Eng

Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali mempertahankan kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang mendakwa kalimah ALLAH boleh digunakan oleh semua kaum kerana itu adalah pendirian rasmi PR.

Guan Eng tidak sensitif terhadap orang Islam

Kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng bahawa orang bukan Islam di negeri itu boleh menggunakan kalimah Allah disifatkan sebagai tidak sensitif terhadap perasaan orang Islam.

Anwar minta Mohd Puad lompat parti

Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi memberitahu  Mahkamah Tinggi di sini bahawa terdapat tiga individu, termasuk Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, cuba memintanya supaya melompat parti pada tahun 2008.

Hudud: Sudah 20 tahun Pas tunggu

Pas tidak akan menarik kembali  perjuangan untuk melaksanakan hudud walaupun mendapat tentangan daripada rakan komponen, DAP.

IPF minta peluang menganggotai BN

Presiden Parti Barisan Kemajuan India SeMalaysia (IPF), Datuk M. Sambanthan hari ini menuntut Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menerima keaggotaan IPF sebagai parti komponen Barisan Nasional (BN).

 

Saya hero, orang Umno yang kritik kami ‘bangsat’ - Presiden Perkasa

Datuk Ibrahim Ali hari ini mengisytiharkan dirinya hero orang Melayu dan menyifatkan pengkritik beliau dari kalangan Umno sebagai "bangsat" kerana kegagalan mereka mempertahankan hak Melayu dan Islam.

 

Kurangkan lawatan luar sebelum hilang jawatan, kata Perkasa kepada Najib

Perkasa menasihatkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak agar mengurangkan lawatan ke luar negara dan mula menumpukan isu dalam negara sebelum beliau kehilangan jawatan dan kerajaan.

 

Pemimpin Umno lapor polis ke atas 1MDB

Seorang pemimpin bahagian Umno membuat laporan polis terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB), firma pelaburan yang dicetuskan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.