Close

Poll

Adakah Perlancaran GST 70% Rakyat Malaysia Bakal Menderita?:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Jurang miskin-kaya Malaysia paling lebar di Asia Pasifik

Satu kajian penganalisis ekonomi antarabangsa mendapati jurang taraf hidup antara miskin dan kaya di Malaysia merupakan paling lebar di rantau Asia Pasifik.

 

Pasma: Khalid persoal larangan Majlis Syura

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad terus bersikap seperti duri dalam daging kepada kepemimpinan Pas apabila mempertikai pendirian parti tersebut yang melarang ahlinya menyertai Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (Pasma).

Perjanjian Air Selangor Kekal - Azmin

Menteri Besar Selangor, Azmin Ali mahu melihat keberkesanan dan bekalan air berkualiti di Selangor serta tiada hasrat untuk membatalkan perjanjian antara kerajaan Persekutuan dan negeri itu.

Saya Tidak Akan Jadi MB Kedekut - Azmin

Menteri Besar Selangor Azmin Ali berkata, beliau tidak berhasrat untuk menjadi 'MB Kedekut'

Azmin jangan jadi ‘tin kosong’

Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali dikecam oleh pemimpin parti beliau sendiri kerana masih tidak melakukan apa-apa perubahan biarpun sudah sebulan memegang jawatan itu.

‘Kerja orang tiada otak’


Kerja orang tiada otak, tetapi ada ulat.” Itu kecaman keras Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terhadap penganjuran kempen ‘Saya Mahu Sentuh Anjing’ di Petaling Jaya, Selangor kelmarin.

Polis, AG didakwa ganggu bekas pemandu artis

Seorang peguam mempersoalkan tindakan polis dan Jabatan Peguam Negara yang mahu menahan dan mendakwa anak guamnya, yang sedang memberi keterangan berhubung dakwaan hubungan seorang pelakon dan menteri Umno.

 

PKR Shah Alam gesa henti provokasi, fitnah

PKR Shah Alam meminta pihak yang terlibat dengan kegiatan menaikkan sepanduk yang disifatkan berbaur provokasi di sekitar kawasan ini segera menghentikan perbuatan tersebut.

Ada ahli politik dibiayai hasil judi haram

Terdapat ahli politik dipercayai dibiayai dengan hasil pendapatan daripada pusat perjudian haram di tiga kawasan iaitu pekan Kuala Sepetang, Bagan Panchor dan Pulau Kuala Sangga di Perak.

Dyana Sofya, Zairil bukan pasangan kekasih

“Itu bukan Dyana. Dyana dan Zairil tak bercinta!” itu yang ditegaskan ibu Dyana Sofya Mohd Daud, Yammy Samat berhubung penyebaran gambar intim mirip bekas calon PRK Parlimen Teluk Intan itu bersama Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari.