Close

Poll

Setahun pelaksanaan GST, pemahaman masyarakat terhadap pelaksanaannya masih kabur.:
MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
 

Kaji selidik: 70.1% pengundi Melayu tak tahu RUU 355

Seramai 30,173 atau 70.1% pengundi Melayu tidak tahu mengenai rang undang-undang meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau RUU 355, menurut kaji selidik Pusat Inisiatif Dasar Invoke (I-CPI).

 

Mahathir setuju tarikh, tempat baru debat dengan Nazri

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bersetuju dengan tarikh dan tempat baru debatnya dengan menteri Umno Datuk Seri Nazri Ariz.

 

Brig Jeneral bersara bantah eksploitasi politik tentera veteran

Seorang brigadier-jeneral yang bersara mempersoalkan motif di sebalik rancangan yang dikatakan untuk menggerakkan 100,000 anggota Persatuan Veteran Angkatan Tentera (PVATM) pada bulan Julai.

 

Syarikat lapor pemimpin kanan Umno dan anak seleweng RM2.7 juta

Sebuah syarikat membuat aduan yang mendakwa sebuah yayasan milik seorang pemimpin kanan Umno melakukan penyelewengan dana RM2.7 juta.

 

Usul paksa AG ke Parlimen jelaskan 'derma' RM2.6 bilion Najib

Satu usul parlimen telah difailkan untuk memaksa Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali hadir di Dewan Rakyat untuk menjelaskan keputusannya untuk tidak meneruskan dakwaan berhubung ‘derma’ RM2.6 bilion yang diterima oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 

PAS gesa kerajaan batalkan GST

Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menggesa kerajaan membatalkan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

 

Pakatan Harapan, Bersatu bincang agihkan kerusi esok

Pakatan Harapan (PH) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) akan bertemu esok bagi membincangkan pengagihan kerusi di kalangan 4 parti pada pilihan raya umum akan datang.